какъв спрей против мухъл?

• 21 976
  • 65
  •   1
Отговори
# 45
Сложи белина разредена 1/5 в шише с пръскало,напръскай и след 15 мин почисти.После/знам че звучи тъпо/ най-добре варосай стената.Може да оцветиш варта с Хамелкон. Засега варта е единственото доказано и изпробвано покритие против мухъл.

# 46

Ive7aaa, имаш в предвид прахообразна хлор ли? От къде се снабди и как третираш мухъла с нея? Да съм информирана... за всеки случай.
[/quote]Не те4на е хлорта,незнам кьде я продават,мьжа ми работи на един басеин и я взе от там(басеинете ги дезинфикцират с хлор).Тя е концентрат,разредих я 1 кьм 1 с вода в шише от препарат за прозорци и напрьскахме стената Peace

# 47
  • София
Пръскам със САВО и оставям да се проветрява 1-2 дена, особено за стаята на детето.. Иначе мисля да взема по крупни мерки и да си направим вътрешна изолация от фибран 2-5мм... В др. апартамент само така го премахнахме завинаги..

# 48
С вътрешната изолация няма да имаш резултат.Аз имам такава и откакто я имам имам мухъл по цялата стена

# 49
САВО-- Peace Peace Peace

пръскаш и оставяш и задължително проветряваш

не прави опити да почистваш с парцал или нещо друго,защото може да се разнеше  по цялата стена

# 50
Да кажа всъщност как се справихме с този проблем.Моя приятел напраска с белина навсякъде,където имаше мухал и той изчезна буквално за минути,после проветрявахме 2 дни докато се измирише и сега няма и следа от него.И решихме сега да боядисваме стените,а хазяите казаха че боядисването си е за наша сметка.Ами това е.

# 51
Ведньж щом е имало мухьл е много веровтно пак да избие след време Sad

# 52
Най-добрия начин да се сложи край на мухъла е изолация,но тъй като сте на квартира и не си заслужава да влагате толкова пари, по-удачния вариант е САВО. Пръскаш и след 10 мин. няма и следа от мухъла.

[/url

# 53
Аз също смятам, че САВО много помага  Peace

# 54
  • София
А някой знае ли доколко външната изолация помага да не се появяа мухъл?

# 55
Ами доколкото знам външната изолация спира мухъла изцяло и завинаги. Аз съм с вътрешна изолация и с алуминиева дограма и също нямам проблем с мухъла.Чула съм също,че е много важно с какви материали се прави.

# 56
нашия апартамент  целия е краен и в блока няма парно, нали се сещаш какво става.  От тази гад се отървахме след голям ремонт, който се състоеше от това да избием едната стена да махнем стъклената вата, да сложим изолация и след това итонг и сега вече нямаме. Ползвахме какви ли не препарати, белина  и всичко с ефект до няколко месеца и после пак наново.

# 57

Вьншната изолация определено не допуска мухьл Peace

# 58
За временен ефект - само Саво, другите препарати са компромис и с не толкова добър резултат. Говоря от личен опит. И да не вземеш да бършеш и миеш... След тая моя грешка първата година от сблъсъка ми с мухъла си имам такова разнасяне на спорите из стаята и увеличение на мухъла по стените на следващите години, че още ме е яд какво сама си сторих Crazy
Другото е, че приятел който се занимава със строителство ме посъветва да не правя изолация, тъй като няма да има ефект. Ако се решиш на тови вариант непременно имай пример някой който е преборил мухъла така...
Успех!

# 59
Ние живеем в къща от 7 години и тази зима се появи мухъл, в близост до комина. Миналата година боядисах стаята с латекс и според мъжът ми заради това така се получи / преди това беше само варосано/. Имаме външна изолация, явно тя не го спира. Ще ви послушам и ще пробвам с белина , със саво. Дано помогнат Praynig

Общи условия

Активация на акаунт