Вече е студено плетенето е възобновено 12

• 57 268
  • 293
  •   1
Отговори
# 45
Вижте този шал
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=187682&photo=14

За коледния базар е и първоначално си беше без декорации,както е на предходната снимка( а това манекена съм аз), но вдъхновена от цветчетата на Котето току-що му праснах тая украса.

Понеже снимката стана тъмна,ще поясня,че цветленцата са от тъмно лилава прежда,която е част от меланжа на шала,но не е преобладаваща.

# 46
Амели,шалът е станал по-свеж с цветчетата!

# 47
Да, определено! На живо е супер, направо грейна!

За вълната аз бих си направила една готина чанта и отгоре ще й нашия рази украси. Обаче не знам ти дали носиш такива неща, колко ти е вълната и дали няма да ти се свиди да я "похабиш" за чанта.

Купих си един невероятно готин шал! То шал ли е или наметка...ама като се върне мъжа ми ще го накарам да ме снима и ще ви покажа. Намерих го в магазин втора употреба, струваше 1 лев, а на другия ден видях на улицата една супер нагласена мадама със същия, само че черен!!!!!!!!

# 48
от вълната - да, чанта. Или килимче, ако ти се занимава - много е идейно според мен.

# 49
  • Варна, морето и сините вълни!
kabzimalka имам плетен елек от чиста вълна. Много е ефектен. Трябва да го издира да го снимам и покажа Peace

# 50
Момичета,
сетих се и от старите черни фиби взех една, изкривих я и я използвам за трета помощна кука.
Понеже видях че се питате за 2 брой на "Светът на плетивото",исках да питам по-опитните
на стр.22 и 23 има ефектен дамски пуловер с V образно деколте.Чудя се дали е труден този модел с тези дупки и ажурни ефекти.
И искам да ви питам как се научихте да разчитате схеми,защото на мен ми изглеждат като китайски иероглифи?

# 51
Следя Ви с интерес и събирам идей за шапки. Остава само да хвана куките. Hug

# 52
desi_minkova,по принцип трябва да има описание на знаците в схемата.И принципно те са еднакви във всички списания.

Идеите и за чанта и за килимче страшно ми допаднаха,но май ще има само за чанта.Ако някой има снимка,да метне една.
Мимито,като издириш снимката на вълнения елек,я качи,може и това да направя,ама ще има май за детски елек.

# 53
desi_minkova,по принцип трябва да има описание на знаците в схемата.И принципно те са еднакви във всички списания.

Идеите и за чанта и за килимче страшно ми допаднаха,но май ще има само за чанта.Ако някой има снимка,да метне една.

Ще те зарина с чанти, но по-късно,че почвам да готвя.

Относно схемите по списанията по мои наблюдения съвсем не са еднакви ( обозначенията и легендите). Колко списания съм си купила..и нищо не съм разбрала от тях, да не говорим пък,че последно през лятото си купих едно "Избрано плетиво" и там към всеки модел бяха приложени различни обозначения! На някои имаше легенда, а за други - не.И върха на всичко беше това, че към един модел имаше текстово описание, което се оказа( след като го занесох на леля ми, понеже нищо не разбрах), че въобще не е за този модел.

Това го пиша, Деси, не за да те отчайвам, а защото наистина съм възмутена от БГ списания за плетиво и ако нещо не ти се получава от списанието, може проблема да не е при теб Peace

Ето го шала - наметка,за който споменах по-горе:http://www.snimka.bg/album.php?album_id=184019&photo=8
Не стана хубава снимка,исках в цял ръст,ама мъжа нещо не борави добре със снимачна техника...Носи се върху палто и стои страхотно.Виждах снимки на подобни аскесоари по списанията,явно е модерно,но нека "колежките",които са в час с модните тенденции или следят софийските витрини отблизо,да кажат.

Последна редакция: вт, 04 дек 2007, 20:10 от Amelly

# 54
И въпрос - какво да оплета от чиста вълна?Конецът е много дебел и понеже е чиста вълна,си мисля,че ще боцка много,та се чудя къде да  я приложа тази прежда.Идеи?

Плетено пано за стена.

# 55
  • с. Драгоево, обл. Шумен
запис в новата тема.
нека и аз да ви се отчета с някои от творенията си
http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=4644431

# 56
запис в новата тема.
нека и аз да ви се отчета с някои от творенията си
http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=4644431

Rolling Eyes не се вижда

# 57

.......а защото наистина съм възмутена от БГ списания за плетиво и ако нещо не ти се получава от списанието, може проблема да не е при теб Peace

Не си купувайте списания, момичета. Колкото пъти се излъжа, толкова пъти се ядосвам. Повечето от схеми и моделите, които са публикувани в списанието са свалени от нета. Така както си ги сваляме ние. Личи си по фотографиите. С ужасно качество са. Да не говорим, че след по-подробно разглеждане мога да определя кое от къде е откраднато. Списанията са за хора, които няма нет и нямат друг источник на идеи.

# 58
Ето един албум с плетени чанти
http://picasaweb.google.bg/Amelly82/__1

Дърпала съм ги директно от пикасата,не съм ги подреждала аз.Имам още 3 албума,но бавно прикачва,ще ги покажа следобед.

# 59
Момичета, може ли някой да обясни какво е нисък пълнеж и висок пълнеж.Може би го има някъде из темите, но не знам къде точно да търся.

Общи условия

Активация на акаунт