Вече е студено плетенето е възобновено 12

• 57 272
  • 293
  •   1
Отговори
# 60
Списанията са за хора, които няма нет и нямат друг источник на идеи.

Именно! Няма нищо авторско.

Преди време споделих с Вас тази шапчица http://images21.snimka.bg/004374232.jpg

и реших, че е редно да напиша от къде съм взела модела (сп. Дона). След това обаче в Пикасата намерих същата. Е, кажете моля Ви не беше ли редно и те да напишат от къде са изплагиатствали.

Вие сте ми истинския източник на вдъхновение, за което искрено благодаря.

ketti при високия пълнеж се прави наметка (една или няколко), която се изплита преди бримката, така се получава "стълбче". Не е трудно да се направи разликата визуално, а описание има в уроците за плетене. Виж библиотеката все ще попаднеш на някоя книжка с картинки.

Ven4i искам да разгледам нещата ти, но не мога да кажа къде грешиш, защото и аз често я допускам тая грешка.

# 61
Amelly, много ми хареса шалът-наметка,страхотно ми изглежда...Дори бих казала,че чудесно седи и върху сакото /нали със сако си се снимала/,мисля,че ще е добре и върху блуза по-семпъл модел някакъв,за да не  е претруфено...
А върху палто не мога да си го представя как ще изглежда,няма ли да  е много обемно newsm78

# 62
Точно върху палто е на снимката! И палтото ми е ново,майка ми ми го уши,точно вчера го завърши. Наметката стои разкошно връху всичко : тънка блуза,плътна блуза, сако,палто,кожено яке.
Мъжа ми замина в чужбина днес и взе фотото,но като се върне,ще пробвам да направя по-прилични снимки.
Кажете дали наистина са модерни такива наметки! Днес видях още една подобна върху палто на една мадама.

Ето още чанти:
http://picasaweb.google.bg/Amelly82/Pleteni_4anti_2

Последна редакция: ср, 05 дек 2007, 15:31 от Amelly

# 63
  • с. Драгоево, обл. Шумен
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=198263
дано тук да може да го видите.

# 64
Здравейте на всички. Както се опитвам да ви наваксам като прочета всички теми случайно попаднах на тази плетка, която търся вече от доста време: http://picasaweb.google.bg/Amelly82/KOSEIG02/photo#5136311611585010306
обаче е обяснена само първата. Мога ли да помоля ако някой знае втората и евентуално третата разновидност да даде едно рамо?  Praynig

# 65
 Den1s , в предходната тема някъде след 10-та страница има обяснения на тези модели,ако имаш време,порови малко.Не знам даже дали ги няма и на първата страница на тази тема.

Ето и последния ми шал за Коледния базар - взе ми здравето,но стана много красив и ефектен!( само че снимката пак ми е кофти,ама така е като не си върша работата сама)

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=187682&photo=19

И новото ми палто се вижда малко Simple Smile

# 66
Амели, страхотно се е получило.  Grinning

# 67
Ето и последния ми шал за Коледния базар

Чедесен е!   bouquet Дай указания за фигурките?

Последна редакция: ср, 05 дек 2007, 20:14 от =^._.^=

# 68
Амели,благодаря ти за чантите!Последният шал на една кука ли е плетен?Питам,щото мога само на две и на пет да плета.Още не съм почвала да се уча на една.

# 69
Много се радвам,че ви харесва,особено на Летящата крава, тя си знае защо Wink
Както казах,модела е изплагиатстван от Воуг,но приложих малко творчество,че оригинала много пипкава работа,беееее ooooh!

На 2 игли
Сега ще се опитам да обясня човешки как се плете звездата:
нанизвате си произволен четен брой бримки( в моя случай 8 бримки) Ще давам пример с 8,за да е по-разбираемо.
първи ред:изплитате половината бримки,правите наддавка,изплитате останалите
в моя случай първи ред:изплитам 4,наддавам 1,изплитам 4
опаковите редове се плетат нормално( опакови)
втори ред: изплитате пак 4,наддавате 1,изплитате останалите
трети ред: изплитате пак 4, 1 наддавка, изплитате останалите
и така всеки лицев ред до края,докато бримките се удвоят,т.е в моя случай от 8 станат 16.

Като станат 16,от лицевата страна завършвате 8,остават ви 8 и от тук повтаряте мотива: изплитате 4,1 наддавка,изплитате останалите.

За да се получи звезда,повтаряте мотива 5 пъти,т.е получават се 5 върха; върхът на звездата се получава там,където сме завършили 8 бримки.

На последния ред на 5тото повторение завършвате целия ред от лицевата страна.Събирате мотива в центъра и зашивате двата края( началния и крайния ред) и ето ти звезда!

Значи,особеното е да почнете с четен брой бримки и после да наддавате по 1 след всеки "Х" бримки,като "Х"= половината от първоначално нанизаните бримки.

Мале,че обяснение ooooh!Изписах света!

# 70
Момичета пак съм тук с нов въпрос:
В момента се тренирам на усукан ластик и жартиерна плетка.
Не мога да разбера съкращението
1ред звезда л5,(л1 огб,о1)два пъти,л1огб;пов от звезда,завършване л5.
Реда е от кратен на 10 бримки,плюс 5.
Знам че съм досадна,но във вас ми е надеждата.

# 71
амели, супер е това, и е много хитро Simple Smile

деси - тези съкращения какви са - огб?
откъде взимаш схемата?

# 72
Тити,
книгата е "Плетене for DUMMIES".
Издание за начинаещи и тези,които искат да се научат повече.
Наистина напреднах много,но това тотално ме обърка.
Досега се справях и с плетеници и с останалите,но с тези съкращения не можах да се справя.

# 73

червеното нещо ми хареса  Flutter
Моят шал

Последна редакция: ср, 05 дек 2007, 21:27 от Айля

# 74
  • Толбухин
Amelli шала ти е страхотен,ще го пробвам и аз    bouquet

Общи условия

Активация на акаунт