Вече е студено плетенето е възобновено 12

• 57 294
  • 293
  •   1
Отговори
# 90
Само втори. За първи път го виждам това списание.

# 91
От втори си харесах на стр.18 и 19 комлекта в черно и оранжево.
Срахотно е и не мисля че ще е трудно(ти как мислиш,като знаеш какъв съм профан).Стига вече съм плела на "сухо", и аз искам  с нещо да се похваля пред вас.

# 92
Защо не вземеш да си изплетеш един шал от ефектна прежда и на голям номер куки. Много добре ще се отрази на самочуствието на плетач. Пък и не само нас ще се похвалиш Wink.

# 93
Коте, разбрах! Peace
Ще карам още на сухо и ще се уча

# 94
Да се запиша и аз в новата темичка Peace
Не мога да пиша много, но  Ви чета редовно.Много хубави неща сте изплели.
Ето и моето болеро.Без схема трудничко, но се получи криво-лява Wink
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/181/45035_411.JPG
Следващото по-добре Laughing

# 95
Деси, не ме разбра.   Joy Joy Joy
Модела е интересен, сигурно ще се справиш.

# 96
desi_minkova , почти няма тайни за мен в плетеното.
Но почти с нищо не се хваля, защото нямам търпението да изкарам нещо голямо докрай.
Но първия пуловер.... бях 6-ти кл. и го оплетох за 10 дни през априлската ваканция, при това цяло парче- тогава беше модно прилеп ръкав. Плетох го 1 голямо с дупка за главата, с извивки за под мишниците...  ooooh! сложна работа. Родителите ми в това време бяха на почивка и майка ми като се върна не можа да повярва колко добре съм го направила. Носих го с гордост докъм 9-ти клас...когато съвсем издаде багажа Laughing
Та...виждам че имаш голям ентусиазъм, ако смяташ че можеш да се справиш- давай смело! Особено първия път е голяма тръпка, гордост и оптимизъм! Peace

# 97
Мими,
благодаря ти за подкрепата.  bouquet
Наистина ми е тръпка.А и "грешките не се заплаща скъпо - разплиташ и продължаваш(е не без край).
Колкото до пуловера ти в VІ клас направо ме смая.

# 98
  • Толбухин
desi_minkova казвай коя страница да ти сканирам от 1 бр.на "Светът на плетивото" и да помагаме  Peace

# 99
Майсторки-плетачки, имам нужда от малко съдействие Praynig
Харесах си този модел шал, но не видях схема в този албум:( Опитах се по картинката да импровизирам, но преждата ми е мохер и ... не търпи много разплитане.

Ще бъда много благодарна, ако успеете да ме ориентирате каква е плетката ("стълбче с наметка, синджир, стълбче с наметка (стълбичката)", само стълбчета с наметка или нещо друго?? ) и приблизително с какво синджирче да започна Embarassed

Естественно всякакви съвети са добре дошли, "колкото повече, толкова повече" Laughing
bouquet

# 100
  • Севлиево
Здравейте!!!
Аз от три дена се мъчих  newsm78 с машинското започване на две куки и накрая се обадих на майка по скайпа и тя така на камерата ме гледа как започвам и ме научи. Много се кефя щото исках да го науча, че става по-хубаво така.
Та вече от вчера официално си плета ей това нещо
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=4660442
като го плета 1 лицева,1 опакова бримка. Надявам се да ми се получи добре, за сега става ама да видим. Вече изплетох и първия илик. Heart Eyes
Круша на мен ми прилича на стълбчета с една наметка. Явно ефекта е в цветята, които мисля се плетат отделно.

# 101
  • Варна
Майсторки-плетачки, имам нужда от малко съдействие Praynig
Харесах си този модел шал, но не видях схема в този албум:( Опитах се по картинката да импровизирам, но преждата ми е мохер и ... не търпи много разплитане.

Ще бъда много благодарна, ако успеете да ме ориентирате каква е плетката ("стълбче с наметка, синджир, стълбче с наметка (стълбичката)", само стълбчета с наметка или нещо друго?? ) и приблизително с какво синджирче да започна Embarassed

Естественно всякакви съвети са добре дошли, "колкото повече, толкова повече" Laughing
bouquet

Мисля, че мохерът не е много удачна прежда за този вид плетка...  Thinking Просто от мъхестото ще се загуби шарката (то не че тук има шарки, ама все пак).

Тази картинка от миналата година си я имам записана на компа - харесва ми и на мен, но време както винаги нямам.

Като гледам, това май са стълбчета с 1 или 2 наметки, без бримка между тях, че ще стане рехав, а по-добре да си е плътен шалът, че да топли.  Simple Smile

# 102
pavletutka,
това което си харесах е на стр.22 и стр.23 - пуловера с V-образно деколте(с тия дупки).
Дали ще се справя? newsm78 Не е много лесен, но желанието ми е голямо.

# 103
  • Толбухин
Ето го пуловера: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=73806&photo=16 тази и следващата.

# 104
pavlettutka, newsm51,
казвай сега ще се справи ли такъв новак като мен?
Какво се изисква и не се ли изхвърлям много?

Общи условия

Активация на акаунт