Вече е студено плетенето е възобновено 12

• 57 297
  • 293
  •   1
Отговори
# 105

Мисля, че мохерът не е много удачна прежда за този вид плетка...  Thinking Просто от мъхестото ще се загуби шарката (то не че тук има шарки, ама все пак).
Тази картинка от миналата година си я имам записана на компа - харесва ми и на мен, но време както винаги нямам.
Като гледам, това май са стълбчета с 1 или 2 наметки, без бримка между тях, че ще стане рехав, а по-добре да си е плътен шалът, че да топли.  Simple Smile

Благодаря Ви ... и аз реших, че са само стълбчета без бримка, но да питам:) А относно мохера- не успях да намеря друга прежда, която да не боцка:( Ще пробвам и после ще снимам да Ви покажа hahaha
 За "шала на месеца" си намерих една сръбска ли, македонска прежда (памучна) и реших, че вече съм намерила "моята" прежда за 1 кука, ноооооо ... вече нямало да зареждат от нея:(
Нещо на тема брой стълбчета? - аз прочитам около 12-15 от един цвят от снимката, но .. на мострата ми се вижда много малко квадратчето newsm78

# 106
Amelly, Мимиту, благодаря ви много и извинявайте за постингите през няколко дена, ама комп-а се скапваше и постоянно ми го взимаха за ремонт. Та за пчелните клетки - захванах я, обаче ме интересува как се плетат другите две разновидности от картинката. Та ако може - помагайте.

# 107
  • Варна

Нещо на тема брой стълбчета? - аз прочитам около 12-15 от един цвят от снимката, но .. на мострата ми се вижда много малко квадратчето newsm78

Броя на стълбчетата можеш да си го определиш сама - колкото искаш да ти стане широк шалът.

# 108
Den1s , ще помагам,ама утре,че сега много работа.

Между другото, ще бъде ли полезно да постна обяснения (превод на бг) на руските означения?

# 109
Благодаря ти. Не ми е спешно. Просто съм се запънала да правя една жилетка на Симона по една стара такава. Започването вече го разбрах как става и сега ми остана някой да ме светне и за тази плетка.
И искам да попитам за руските сайтове, които някой беше качил - иска ми някакви регистрации - безплатни ли са, трябва ли някакви специални програми да имаме качени. Ако някой е пробвал - да сподели.

# 110
  • Варна
Моята уж звезда  Laughing http://images22.snimka.bg/004662450.jpg

Преди малко я изплетох, трябва да я изпера и колосам и ще стане още по-хубава. Ще направя няколко за подарък на колежките за Коледа.

# 111
  • Пловдив
Здравейте, всички!
Аз съм пишман плетач - писала съм в първата тема Embarassed
Днес завърших плетенето на една жилетка за дребния - ползвам една книга на майка ми " Плетено облекло за деца".
Проблемът ми е, че изплетох отделните части, сега остава да сглобявам и да изплета бието покрай врата - най - сложното за мен. Та въпросът ми е как да си изтегля бримките, за да изплета бието. жилетката ще е с цип; с книгата не можах да се справя, както и с руските уроци от библиотеката.
Ако някой може да ми помогне, ще съм благодарна Simple Smile
Това ми е първата сериозна плетка Embarassed

# 112
1. вариант- изплиташ си бието отделно и го зашиваш за блузката.
 1.1. подвариант- в края  си бието да е....двоен ластик май го наричат, но там става доста сложничко....
2. изваждане ан бримки, за което май питаш- с една кука- бъркаш с куката от лицевата страна, хващаш конеца, койот трябва да е от опаковата и го изтегляш- така се получава една бримка. Продължаваш смело по същия начин Peace

# 113
и аз си взех 2-ри бр. на Светът на плетивото,но не ме впечатли особено...само моделът на корицата ми допадна. като че ли в първия брой имаше повече неща...Иначе с тия обяснения и обучения както са го подкарали,наистина скоро няма да се научим да плетем... Rolling Eyes

искам да покажа една шапка,подарена на сина ми. На една кука е,много е сладурска...Аз уж се имам за майстор при плетенето на една кука,обаче като гледам шапката хич не се ориентирвам как трябва да се изплете... Laughing

# 114
здравейте и от мен,
много често ви чета,но все не се престрашавам да пиша,направо ви се възхищавам от това което майсторите.  bouquetАз съм от тези дето ме бива само по 1 кука,е не съм майстор но се справям.От тук откраднах идеята за чантите от найлонови торбички и ето какво изработих
Киса звездата ти е страхотна,ако след като я колосаш, я лакираш с лак за нокти от тези които блестят,нали се сещаш с брокат, ще блести -по оригинално е ето виж мой те Peace ,но както прецениш  Wink

# 115
Здравейте!!!
Аз от три дена се мъчих  newsm78 с машинското започване на две куки и накрая се обадих на майка по скайпа и тя така на камерата ме гледа как започвам и ме научи. Много се кефя щото исках да го науча, че става по-хубаво така.
Та вече от вчера официално си плета ей това нещо
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=4660442
като го плета 1 лицева,1 опакова бримка. Надявам се да ми се получи добре, за сега става ама да видим. Вече изплетох и първия илик. Heart Eyes
Круша на мен ми прилича на стълбчета с една наметка. Явно ефекта е в цветята, които мисля се плетат отделно.

Може ли да го облечеш искам да видя как стои облечено  Embarassed

# 116
  • Пловдив
1. вариант- изплиташ си бието отделно и го зашиваш за блузката.
 1.1. подвариант- в края  си бието да е....двоен ластик май го наричат, но там става доста сложничко....
2. изваждане ан бримки, за което май питаш- с една кука- бъркаш с куката от лицевата страна, хващаш конеца, койот трябва да е от опаковата и го изтегляш- така се получава една бримка. Продължаваш смело по същия начин Peace
Мерси, ще се пробвам - дано да излезе нещо от моето плетиво Simple Smile

# 117
  • Варна
здравейте и от мен,
много често ви чета,но все не се престрашавам да пиша,направо ви се възхищавам от това което майсторите.  bouquetАз съм от тези дето ме бива само по 1 кука,е не съм майстор но се справям.От тук откраднах идеята за чантите от найлонови торбички и ето какво изработих
Киса звездата ти е страхотна,ако след като я колосаш, я лакираш с лак за нокти от тези които блестят,нали се сещаш с брокат, ще блести -по оригинално е ето виж мой те Peace ,но както прецениш  Wink

Страхотно се справяш, недей се подценява!  Wink

Много ми харесаха твоите снежинки! Браво! А тези лъскавите закачалчици от какво са?

Можеш лш да ми дадеш схемите, по които си плела?  Praynig

# 118
Имам спомен,че май някой търсеше това

http://picasaweb.google.bg/MastericaKnit/2007/photo#5123022026075846482

# 119

Общи условия

Активация на акаунт