Гъбички!!!Писна ми...почвам да се лекувам сама 2

• 123 210
  • 447
  •   1
Отговори
# 180
за вагинални промивки знам ,че изписват йодасепт.но тампон с чист йод newsm78...има глобули с йод.такива съм ползвала,но сега не мога да се сетя как се казваха.

# 181
за вагинални промивки знам ,че изписват йодасепт.но тампон с чист йод newsm78...има глобули с йод.такива съм ползвала,но сега не мога да се сетя как се казваха.
Казват се Betadin.

# 182
глобули с йод.такива съм ползвала,но сега не мога да се сетя как се казваха.
брауновидон - също съдържат йод.
Ползвала съм и бетадин и тези, но при мен нямаше голям ефект. От всички лекарства смея да похваля Ломексина.
Искам да попитам давали ли сте Микомакс на съпруга си? За сега това е последното, което не съм направила за да се отърва от тая напаст - да лекувам и него.

# 183
  • София
За сега това е последното, което не съм направила за да се отърва от тая напаст - да лекувам и него.
Пропуск на лекаря ти. Трябваше да е основна част в борбата. Питай гинеколога ти какво ще му предпише Peace

# 184
глобули с йод.такива съм ползвала,но сега не мога да се сетя как се казваха.
брауновидон - също съдържат йод.
Ползвала съм и бетадин и тези, но при мен нямаше голям ефект. От всички лекарства смея да похваля Ломексина.
Искам да попитам давали ли сте Микомакс на съпруга си? За сега това е последното, което не съм направила за да се отърва от тая напаст - да лекувам и него.

Лечението на партньора е в основата на приблема. Обикновено мъжете нямат симптоми, а са само преносители. Като начало може да се измива с разтвор от сода бикарбонат и да семмаже с някакво кремче - нистатин или клотримазол за около 5-7 дни. Естествено през  този период сексът е забранен .. Обикновено това е достатъчно ...

# 185
Благодаря Ви за съветите! Аз за съпруга си не засегнах по-подробно въпроса, защото на него никога нищо не му изписват, тъй като той никога е нямал проблеми, но с това и аз вече не съм съгласна. Въпреки това съм го карала понякога да се маже с клотримазол профилактично, но този път бих искала да вземе някакви хапчета - вътрешно, защото смятам, че ако той няма видими причини си ги носи  в организма т.е е преносител също. Тъй като в момента аз пия микомакс, въпросът ми беше някой дали го е давал и на съпруга си или какво друго сте давали за пиене, което е ефикасно. Благодаря предварително!

# 186
Когато съм пила Фунголон  ( същото като Микомакс, но на друг производител) , мъжът ми само се е мазал и не е имало проблем. Все пак питай гинеколога си  Hug

# 187
Момичета, да поразсъждаваме...
гъбите обичат влажна среда. Жена с гъби след душ, задължително трябва да се подсуши много добре...Влагалището е идеална среда за гъбите - влажно, топло и с намалена киселинност...направо им е супер  Sunglasses
Пенисът на мъжа е нито влажен, нито има нужното PH...
От друга страна Кандида Албиканис са гъби, които по принцип живеят в тялото на човека. Инфекция става, когато по някакъв начин започнат много бързо да се възпроизвеждат, а това може да стане по ред обстоятелства, обяснявани на дълго и широко във форума.
Представете си един мъж, на когото му няма нищо. Не, че няма симптоми, а е чист - с изследвания. Да кажем, че спи с жена с инфекция в момента, който е описан от Skrech - с обилно парцаливо течение ( друг е въпроса, че от личен опит знам, че с такова течение трудно се прави секс)...Симптомите му ще са още веднага. Ще го сърби и ще забочне да се лющи. Ако този човек спи с друга жена най-вероятно ще я зарази. Но тъй като условията на пениса не са особено готини за Кандидата те малко по малко измират. Мъжа ми си направи изследване месец след подобен случай и му нямаше нищо. Средата в жената е проблема, а не мъжа. Щом тези гъби така или иначе са в организма и щом има причина те да се появяват на всяка овулация и преди менструация, значи проблема е в жената. Било то имунна система, било то стрес, било то куп други неща.

# 188
Не разчитайте много на това, че ако и мъжете ви пият хапчета с вас, ще се отървете от гъбите.
Аз моя го карах всеки път да се лекуваме заедно и накрая на него все му нямаше нищо, пък при мен нишо не помагаше. И така доста години.

Важно е да установите къде се корени проблемът при вас, защото при различните жени има различни причини за рецидивиращите гъбични инфекции.

# 189
Здравейте мили момичета  Hug,

Аз от самото начало ви чета, но досега не съм се осмелявала да пиша (не съм разсъждавала конкретно защо не съм). Та понеже вече не издържам и ситуацията при мен е меко казано отчайваща, както и подобаващо дългия опит, който имам, ме провокираха сега за тези изречения.
Аз лекувам гъби от три години, без да е минал нито ден, в който да не съм се борила с тях. Била съм на безброй много лекари, като започнем от гинеколози (много над 10), дермато-венеролози (пак порядъчно 4-ма), лаборанти (във всички напрвления, сигурно са около 30), кожни, доктори по имунология и каквото още се сетите. Най-лошото – няма лекарство (антибиотик, глобула, крем и др. под), което да е на пазара в България и аз да НЕ СЪМ ИЗПОЛЗВАЛА. Даже ми носиха и ваксината от Германия. Резултата е никакъв.  Tired Tired Tired Tired Tired
Мъжа ми през цялото време се е лекувал с мен. Спазвам всички правила досега описани – бельо, хранителен режим, подсушаване и т.н. и т.н.
Наистина нямам думи да опиша какво е, то който не страда от това заболяване само той не знае.  Cry Cry Cry
А сега да ви кажа ли и какво ми каза един от последните лекари при който ходих – че няма обяснение кое подтиква гъбите ми да растат и е безсилен вече да ми помогне щото нямало нещо което да не съм пила и пробвала.
Да не ви разказвам (защото сигурна съм, че и вие го живеете) кошмара на личния живот - липсата на секс, постоянната болка, изнервеността и напрежението което се създава между партньорите. Ми как да правим нещо като мен ме боли още в мига, в който той се допре до мен

Дано това да не е най-кошмарното нещо, което не ви се е искало да прочетете, ама истината е такава. Вярно, има и жени които успешно се (из)лекуват, ама ние какво да правим. Значи ли, че сме обречени?  Rolling Eyes Rolling Eyes

На тези, които са в началото на „пътя” не се оставяйте и бъдете настоятелни пред лекарите отрано да вземат спешни и сериозни мерки, щото като се усложнят нещата връщане назад няма.

Хайде засега стига толкова, че е петък следобед и да не ви натоварвам с отрицателни емоции.
Ако някое от момичетата е на моя хал да дава идеи за набавяне на оптимизъм и вяра Cry Защо аз съм се изчерпала и предала  Cry

# 190
Едита ти само при полов акт ли имаш болка или постоянно?Само от гъбички ли си боледувала/боледуваш/?Имала ли си хламидия или трихомонас?А правила ли си изследвания за тези болести?

# 191
Едита, тествай си кръвната захар и хормоните. Ако имаш диабет, повишена кръвна захар или хормонален дисбаланс, лекарствата няма да помогнат. Иначе казано, съветвам те да се обърнеш към ендокринолог!
И аз съм пробвала всичко, при това не от три години, а от точно 10.
Убедих се в едно - проблемът с гъбичките не идва от самите гъбички, а от средата, тоест от нашия организъм.

# 192
Здравейте,
Някоя от вас имала ли е Ешерихия коли и изобщо лекува ли се?
Аз бях 2 месеца на лечение, закрепих се за малко и сега пак нещо не е наред.
Чела съм че е много упорита бактерия.

# 193
Даже ми носиха и ваксината от Германия. Резултата е никакъв.  Tired Tired Tired Tired Tired
Каква е тази ваксина?  Rolling Eyes

# 194
Edita, а противозачатъчни пиеш ли?

Общи условия

Активация на акаунт