Холандска Тема - 18 в декемврийско настроение

• 21 325
  • 283
  •   1
Отговори
# 135
Карилуис,  Hug за досиета не знам дали ще ти дадат разпечатка. и аз съм чувала, че имаш малко време да надзърнеш какво са писали. вземаш половинката да чете, а ти си водиш записки. и аз все се каня да поискам инфо какво са писали до сега за нашия Алекс. не за друго, ами с последна лекарка имахме...хм, как да го нарека...известни различия. та ми е интересно да видя тя какво е писала за Алекс Thinking

Мопи, и моята реакция беше така, намерили още една причина да ме срежат Shocked дано, дето казваш:"Нова Година, нов късмет." Hug

Милика, голяма си шегаджийка. сега остава Илчето и мъжът и да се пременят така Joy

# 136
Момичета, вие се шегувате, но наистина на нас ни предложиха от фирмата да ги облечем тези тоaлети.  Laughing Организират "Fever on the ice" и са се запис aли досега десет колеги с половинките си да се сыстезават. Останалите 200 души ще гледат и оценяват. Аз сериозно се замислих, но като разбрах че ще има публика 200 човека и реших че не мога да се излагам така пред един малык град (кажи-речи).  Crazy

Половинката въобще не се е и качвал, та щеше да быде и солово излагането. А после след сыстезанието, пырзалката ще е открита за всички, та аз за там се глася. Ама хем казват - да се сложи празнично облекло за вечерта (но не вечерно нали, щото ще има дискотека), хем да сме си взели и по-топла дреха ако ще се пырзаляме. Та какво холандците намират празхнично, вёбще не знам. A половниката да сложи това ластично костюмче хе хе хе...ще е един малык мечо Пух на пырзалката. Grinning

Сара - стискам и аз палци да са обнадеждаващи резылтатите!!! Praynig Hug

# 137
Илче, това е супер. Все още имате време да заучите някой троен аксел и да ги шашнете  Wink . Ние веднъж с мъжа ми участвахме във  футболен турнир  Crazy . Аз играх много активно и после 3 дни имах ужасна мускулна треска и една топка ме трясна по главата докато се опитвах да разбера какво ми казва вратаря, ноооо не се отказах  Mr. Green Да не говорим, че екипа ми беше голям, обувките също (ех а бяха времена, когато не бях такава лоена топка).
Карилуис, аз реших, че искаш да видиш диагнозите, които са му поставяли когато Алекс е бил болен. Иначе, не смятам, че си луда.  Mr. Green Но мился, че пак може да им напишеш писмо. Според мен не би следвало да ти откажат да ти дадат копие от медицинското досие. Но ако ти откажат, би ми било интересно какъв е мотива им и как биха се обосновали.

# 138
Ние веднъж с мъжа ми участвахме във  футболен турнир  Crazy . Аз играх много активно и после 3 дни имах ужасна мускулна треска и една топка ме трясна по главата докато се опитвах да разбера какво ми казва вратаря, ноооо не се отказах  Mr. Green Да не говорим, че екипа ми беше голям, обувките също
Мопи, с глас и сълзи се смях Joy Joy Joy
спомняте ли си, на времето играехме на народна? е, и към мен хвърчаха така топките boo . оттогава като видя летящи обекти залягам Crossing Arms

# 139
момичета, привет... на мен гърлото ми мина...ама сега се сополивя и търча др. подобни на грип признаци...само се моля да ни мине доакто дойде мама и да не я заразим...  Praynig

гледам пишете за пързалки и тн...аз многоооо мразя сняг ед и др. подобни на мен ми дайде слънчице... и мързел Joy

ееех какви спомени от народната.. а спомняте ли си как си играехме на ръбчета? Crazy

# 140
а на ластик как скачахме.... Simple Smile

# 141
Моппи аз ве4е се пробвах в консултацията. Отказват без при4ина, просто не може. Така ми каза и докторицата и администраторката.
Аз затова се поинтересувах дали нялои от вас е минал ве4е по този път и към кого да се обърна за разрешение аджеба Simple Smile

# 142
karilius - Това на мен ми е много странно. Наистина има правила за защита на конфиденциална информация, за инфо която предоставя пациента и се отнася за него и не може да се разглжда от други лица без негово сыгласие. Странно ми е че се сега се оказва че може да е конфиденциално инфо която лекарят знае, но не иска да сподели. Хммм имам приятелка, която сега завыршва за лекар - ще я питам дали знае нещо по выпроса.  newsm78
Дори и да има такова правило, биха могли да обяснят човешки защо не може. В терапията има разни репорти, които са само за терапевта и супервизора и не са за клиента, но това е сывсем друго и си има логично обяснение. Интересно ми е какво ще е обяснението във вашия случай. Thinking

# 143
а на ластик как скачахме.... Simple Smile
Миленски, с риск пак да те разсмея, споделям, че редовно вадех ластика от гащите на баба ми (тип парижанки) да си удължавам ластика.
Карилуис, все пак те съветвам да им го поискаш писмено.Тогава трябва да се обосноват защо не го дават. Сега ме заинтригувахте какво пише в тези досиета толкова. Все пак лекарската тайна е да не разпространяваш информация на други,на самия пациент и в случая на родителите, когато е напълнолетен не е нормално да отказва инфо. Ние като искахме инфо за мъжа ми, лекуващия лекар в болницата каза, че трябва да е писмено иначе нищо не може да предостави.

# 144
ние питахме за досието и ни казаха следващия път да го поискаме и ще ни го покажат понеже"нали за вас пише в него"... следващия път обаче( т.с. миналия) бързахме за зъболекар и не го поискахме... следващия път ще е същатата история( пак сме на зъболекар след консултацията)... но ако има време ще го поискам.. ако преценя, че няма време задължително ще го посикам по-следващия път Peace

# 145
Здравейте и от нас!  Hug Най-накрая да намеря време да ви попрочета, а вие за любимите ми досиета говорите  Mr. Green

Нашите най-накрая ми ги дадоха, след като настоях 3 пъти т.е. всеки път като ходехме на консултация. Обясняваха ми, че проблемът е, че не могат да ги разпечатват там, а трябва да ги поискат от "централата" и междувременно всеки път не ми ги даваха. И така всеки път настоявах отново. Твое право е да ги поискаш.Получих ги точно преди няколко дни по пощата, пише какво работят родителите, какво образование имаме, дали страдаме от болести, какво детство сме имали и т.н. За мен са написали, че съм късогледа, въпреки че надълго и нашироко обяснявах, че имам астигматизъм... Иначе за децата следят килограмите и развитието, има един куп въпроси на които отговарят с да или не, пишат, че ги кърмя и съм уморена, въпреки че въобще не съм се оплаквала, явно ми личи  Mr. Green

Сара, честита първа месечинка на Томас! Дано скоро започне да спинка повече! И дано получите добри новини идната седмица Hug Hug Hug

Иначе при мен е друк, друк, друк  Mr. Green Отивам да поспя, че ние още се храним нощем  Simple Smile

# 146
...
какво детство сме имали и т.н.
....
че откъде знаят какво детство съм имала, като не са ме питали? Crazy newsm78

# 147
Когато си дойдохме от болницата след раждането на втората седмица дойде жена от консултацията, която имаше едни картони сыс себе си и започна да задава точно тези выпроси. Как се чувствам, как е станало раждането, за семейни болести и най-накрая какво детсво сым имала, някаква травматични преживявания, и т.н...(на мен последните выпроси най-много ми харесаха че проверяват и се интересуват, выпреки, че ако някой е имал сериозни травми едва ли би си ги казал на жена която вижда за прыв пыт и то за 15 минути). Отзад на картона си пишеше, че инфото е конфиденциално и няма да быде предоставяно на други освен за медицински цели и май на ГГД (не сым сигурна за това). Може би става выпрос именно затова. При нас на всеки преглед попылват разни неща писменно в картона на Виктор - дали е бил болен, и има ли някакви препорыки която мед.сестра да ни е дала. не знам длаи писменното досие е сыщото като електронното - на мен ми звучи да е едно и сыщо явно.

мопи - ти си била супер изобретателна !!!! Аз за този източник на ластик не сым се сещала хе хе хе, ама и баба ми не живееше при нас,а другите подобни източници не биха били така хмммм изобилни на материал  х ех ехе

# 148
добро утро, девойки!

то покрай тия досиета човек (поне аз) асоциации почва да прави със службите по разузнаване Thinking
но, определено ми е интересно какво са писали в такъв случай за нас. и при нас дойде жена след раждането на Алекс, но нямам спомени какво толкова ни е питала, освен стандартните неща.
но си спомням друг куриоз- консултацията за бременни. тогава бяха записали, че съм "пълничка според българските представи" Rolling Eyes тази шега я направи половинката, по повод на това, че още през първите три месеца бях станала 57 кг. а бях около 53 преди бременността. та, тогава се впечатлих, че те записват всичко. явно и шегите newsm78 и като знам колко е словоохотлив половинката ooooh! какво ли са записали още?

Мопи, баба ти едва ли е била много щастлива с идеите те как да си удължиш ластика Mr. Green

Фата Моргана, много се радвам, че се "отбиваш" Hug как са твоите сладурки?

лек ден от мен  bouquet

# 149
Хахахах Мопи, може да си поставила баба в неудобно положение Embarassed
Аз биах късметлиика в това отношение, моита баба след пенсия стана шива4ка и такива метериалу имаше бол Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт