~~~ Турция ~~~

• 64 435
  • 284
  •   1
Отговори
# 225
iyi Bayramlar и от мен!!!
 Много ми харесват традицийте, свързани с празника.
В такива дни като Коледа и Байрама някакси човек се замисля за истински стойностните неща в живота, преосмисля грешките, които е допуснал в отношенията си с другите и се стреми да съгради бъдеще като по - добра и помъдряла личност...  Може би трябва да има повече такива дни... Мислех си колко хубаво би било ако можеше официално да се чества всеки празник, то било християнски или мюсюлмански, независимо на територията на коя страна живеем. По този начин хората щяха да бъдат, може би, по - сплотени. Да търсят повече общото помежду си вместо различията....

# 226
Ех, таз джамия Ортакьой, много я харесваш значи Crazy, то и аз де! Hug

Ако празнувахме всички празници на всички религии, нямаше да останат работни дни! Mr. Green Май си отговарям на един по-горен въпрос! Crazy

Аз, да ти кажа Диляра, за нищо не се замислям и никаква равносметка не си правя.Струва ми се, че и повечето хора като мен Thinking Ядене и пиене да има и да не се работи... Party
К'во да се прави, хората сме по-просто устроени, отколкото си го представяме,.. май. Laughing

# 227
 Laughing Пина, аз винаги съм си сантиментална по празниците.... Blush

# 228
Леле, ако знаете каква забава падна!

# 229
Е, то студентството е така!
И християнка да си, пак няма да видиш Коледа и Нова година...
Много е тъпа тая зимна сесия..., то и лятната, де.
Абе тея сесии, що са все в такива неподходящи моменти?? Thinking
[/quot
Офффф а да ен споменавам и какво зубкане пада сега за магистърките програми.Искат да съм предала магистърския си проект до 20 януари Twisted EvilЦелия декември съ цъкля над него.Маай ни коледа ни нова година ще усетя.заради тази защита се отказах и от празнуването на нова година в Анталия #Cussing out #Cussing outАма догина ще отида там на почивка за 2 седмици

# 230
С това студенство изместихме малко темата.
Я разкажете по-подробно как изкарахте празника?Само като си помисля що баклавички и вкусутийки сте си хапналиииии-завиждам ви.

# 231

benmary 2 много благодаря за отговора! И ние засега сме така с мъжа ми, т.е. говорим си на английски когато сме сами и на немски пред хората тук. А ти като научи турки сега на турски ли говориш с него? Аз така съм свикнала с английския  с него , че май няма шанс да го сменя. Макар че се опитване в БГ на говорим на български, а в Турция на турски..ама само опитваме  Embarassed
Със мъжа ми вече говорим на турски в къщи,а със детето още преди да родя бях решила да говоря само български.Нали за това се нарича майчин език.  А и на никой друг език не бих обяснила  по-добре чувствата и изразила емоциите си.Колкото добре  да знам турски и английски,те просто не ме предразполагат да се обръщам към детето си.А и смятам,че сина ми трябва да разбира и говори с дядо си и баба си и приятелите ми в България.Още повече ,че е и българскин гражданин Simple Smile
Сега когато Атилла порасна,започна да говори и играе навън с децата ,разбира се че му говоря и на турски.Правя го по-скоро заради тях,за да могат и те да разбират.Освен турски и български,Ати знае и английски.Това не си мислете ,че са болни родителски амбиции Simple Smile Просто доста детски филмчета и предавания гледа по английски канали и така постепенно научи и много англ. думи. С които в последствие започна да се мъчи да съставя изречения...и т. н...

# 232
Бенмари, интернационално семейство сте. Голямо богатство са това езиците. Разкажи, как се запознахте с мъжа ти.   bouquet

# 233
Бенмари, интернационално семейство сте. Голямо богатство са това езиците. Разкажи, как се запознахте с мъжа ти.   bouquet
Simple Smile дълга история,някъде бях писала ще я избутам от архивите и ще ти пусна линк
Ето...
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=174724.msg3554791#msg3554791

# 234
Simple Smile дълга история,някъде бях писала ще я избутам от архивите и ще ти пусна линк
Ето...
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=174724.msg3554791#msg3554791

Много романтично!  Heart Eyes Голяма работа е това съдбата, значи.
Дано да сте все така щастливи и занапред!!!! И да не ти пука какво мислят хората за отношенията ви - важна е хармонията помежду ви !!!! Peace

# 235
Benmary 2 Ейййй страхотна изтория.Желая ви все така да сте влщбени и щастливи?
dilqra ти да не си хлатнала по някое горещо момче от Турция?(извинявай за личния въпрос)Сподели с нас Embarassedмалко ме е срам ама ми е любопитно.

# 236
Хейййй момичета бързам да споделя с вас GrinningМного съм щастлива и развълнувана и простете за грешките(то аз и без това си ги правя...)
Току що птиятелките ми се обадиха и ми заявиха."Заради теб всички си оставаме по нова година вкъщи така че февруари месец заминаваме за турция на почивка newsm78ама и мойте приятелки са луди глави -всички май се влюбихме в тази  контрастна страна".А аз бях решила да ходя до Истанбул за 4-5 дни , Heart Eyesама сега разбира се, се отказвам и започвам да мисля за Анталия Laughing
Все още не сме уточнили как ще пътуваме ,но аз си мисля че е най-удачно с автобус до Истанбул и после -самолет вътрешни линии Истанбул -Анталия.
Може ли някой да ме свтне далечче ли е автогарата от летището-става въпрос за европеиската част на Истанбул?И може ли да си купим билети от самото летище на място а не по интернет.Казаха ми че полетите Истанбул -анталия са на 2 часа-дали е вярно?

# 237
Benmary 2 Ейййй страхотна изтория.Желая ви все така да сте влщбени и щастливи?
dilqra ти да не си хлатнала по някое горещо момче от Турция?(извинявай за личния въпрос)Сподели с нас Embarassedмалко ме е срам ама ми е любопитно.

Blush Evet... имам опит с интернационалните връзки, хич да не е. Сама си търся все проблеми с тея невъзможни любови... Rolling Eyes

# 238
 Laughing Laughing Laughing Joy Joy Joy
Това  за индиеца  Joyможе и да е по-възможна.То нали знаеш че българите сме толкова закостенели мозъци--че всичко друго приемаме-само да не турчин

# 239
  • Сърцето ми, завинаги в Истанбул
Хейййй момичета бързам да споделя с вас GrinningМного съм щастлива и развълнувана и простете за грешките(то аз и без това си ги правя...)
Току що птиятелките ми се обадиха и ми заявиха."Заради теб всички си оставаме по нова година вкъщи така че февруари месец заминаваме за турция на почивка newsm78ама и мойте приятелки са луди глави -всички май се влюбихме в тази  контрастна страна".А аз бях решила да ходя до Истанбул за 4-5 дни , Heart Eyesама сега разбира се, се отказвам и започвам да мисля за Анталия Laughing
Все още не сме уточнили как ще пътуваме ,но аз си мисля че е най-удачно с автобус до Истанбул и после -самолет вътрешни линии Истанбул -Анталия.
Може ли някой да ме свтне далечче ли е автогарата от летището-става въпрос за европеиската част на Истанбул?И може ли да си купим билети от самото летище на място а не по интернет.Казаха ми че полетите Истанбул -анталия са на 2 часа-дали е вярно?
http://www.thy.com/bg-BG/index.aspx
http://www.atlasjet.com/en/default.asp
http://www.onurair.com.tr/onurair/
От автогарата можете да хванете метро, коеото е до летището! На тези адреси можете да си намерите билети, а също така можете да си ги купите и от летището, само да се ориентирате!  Peace

Ех, benmary, колко еднакви истории имаме!
   bouquet  bouquet  bouquet
Весели празници и много целувки на Атилла!  Joy

Общи условия

Активация на акаунт