Елда и просо - от кога и как

  • 30 115
  • 21
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 629
Косе Босе, страхотна си! Максимално количество полезна информация, поднесена по най-добрия възможен начин. Благодарим!   bouquet  bouquet  bouquet

# 16
  • Мнения: 5 940
И аз се присъединявам към другите жени с благодарности към Косе Босе.

# 17
  • Мнения: 532
Браво, Косе Босе!

Много обичам мами, които дават обучителна информация!

Слагам си темата във фейвъритс  Grinning

# 18
  • Мнения: 287
запис!Обожавам елда.Ще се радвам ,ако и сина ми я хареса! Grinning

# 19
  • Бургас
  • Мнения: 2 350
Косе Босе невероятна си   bouquet

# 20
  • Мнения: 2 652
Ще повдигна темата със следния въпрос - купих био елда, която не е кафява, а светла бледо-зелено-бежова Simple Smile Това означава, че е сурова ли? Изисква ли някаква друга обработка, освен предварителното накисване за около 12 часа? Косе Босе?

# 21
  • Мнения: 1 449

Възможно е сортът да е такъв - цветът на някои видове може да бъде както зеленикав, така и почти черен.

Семената на елдата имат бледо кафяв до зеленикав оттенък, когато са съвсем пресни. Обаче стават изцяло кафяви до 2-3 месеца след като са събрани. Доколкото знам, елдата в магазинната мрежа по принцип се предлага леко термично обработена (т.е. слабо изсушена) – заради съдържанието на мазнина в семената трябва да бъде трайна. Затова е по-тъмно кафява.

Във всеки случай зърната от елда са по-ценния вариант от готовото брашно. Щом е био, още по-добре.

Общи условия

Активация на акаунт