КАНДИДАТСТВАНЕ СЛЕД 7 КЛАС II

• 66 714
  • 369
  •   1
Отговори
# 180
  • у дома
Галче,днес хванах за малко предаването ва Миглена Ангелова по БТВ и там имаше една мама на три момчета-на 2г,на 4г и на 13г -веднага се сетих затеб,честно казано...Признавай без бой ти ли беше и защо не каза ,че аз му хванах края ,ама ако ми остане веме ще погледна в нетерата има ли го....

# 181
  • София
Тук идва  дилемата, а ако греша и после бъда обвинена „Ти ме спря”.
Какво да правя?

Дано да съм ти полезна  Hug
Ние сключихме писмен договор с дъщерята
средното избираме ние - висшето си е неин избор!!!
Писала съм и друг път - просто в нашето семейство
разбиранията за средно образование са с
насока към математически или икономически училища.
Е, сега си плащам за гяволъка - броя сериозни средства за езикови уроци  Mr. Green
Ходи и на английски, и на немски, а догодина ще тръгне и на испански.
Важно е, че не съжаляваме, а още повече - ТЯ не съжалява!!!
Дори скоро коментирахме да започне да се занимава с фотошоп или корел,
оказа се, че корел ще учат в училище  Peace

Аз бях готова да си понеса последствията!
rosss давай смело - те са деца
и определено имат нужда от нашите напътствия.
Единствено да не е нещо омразно  Wink
моята например категорично отказа СМГ

Хубав ден   bouquet Hug Hug Hug

# 182
Галче,днес хванах за малко предаването ва Миглена Ангелова по БТВ и там имаше една мама на три момчета-на 2г,на 4г и на 13г -веднага се сетих затеб,честно казано...Признавай без бой ти ли беше и защо не каза ,че аз му хванах края ,ама ако ми остане веме ще погледна в нетерата има ли го....

Признавам си, не ме бий newsm43
Хич не обичам да се показвам по телевизията, обаче покрай клуба на многодетните и асоциацията се налага и няма как да отказвам. А пък аз все не се харесвам и си мисля, че е трябвало да си изкажа мислите по-добре и затова твърде не разпостранявам къде се появявам ooooh!

# 183
Мина, то е същото, ако детето влезе в езикова гимназия- само че уроците са по математика и втори- трети език. И в двата случая, за да е пълна подготовката, си трябват допълнителни занимания.
Аз пък нещо все се замислям за СМГ напоследък (още не смея да кажа на глас, че ще настане поредното объркване в редиците  Wink). Някой ще ме осветли ли за изпита там...има ли различия от този, който децата ще държат след седми клас, както е за НПМГ например или направо можем да я пишем и тази гимназия, когато изброяваме желаните гимназии. НТБГ и НФСГ са без допълнителни усложнения, нали Мина ( newsm17 спасителю наш  Joy Кога ли ще ни нариташ и ще кажеш еееей писнаха ми тия все недоразбрали пъзли- новобранки  Mr. Green)
Роси, правилно ли разбрах за АК, че успехът от първия срок на децата има значение, само що се отнася до допускането до изпита? Защото на моята девойка и предстои четворка по физическо за срока Embarassed (ама и в нейното училище властва един ужасно мизерен принцип- колкото по- незначителен е предмета,  толкова по значителни са изискванията, които поставя толкова по- значимият преподавател )- е, омръзнаха ми вече! Писал и е двойка затова, че не покрила изискването за уцелени 25 коша(за баскетбол става дума) от 40 хвърляния. Те били за тройка  Shocked Та снощи класната и ми се обади с въпросче да опитва ли да го омилостивява или да си държим главите изправени  bowuu И ако успехът няма друга функция, освен "едра цедка", изобщо няма да се моля на никого! А за твоето детенце си мисля, ама само си мисля... да опиташ да се поналожиш за езиковите или математическите. Все ми се струва, че сте готови, или поне подготовката ви е за повече. Оставете компютрите в резервите, да не говорим, че ако я влече, винаги може да научи това, което я интересува. Дано не обидя никого и от сега дообяснявам, че не смятам кмпютрите за нисша специалност,а просто , че възрастта на седмокласника е по- подходяща за наливане на едни други основи. Компютърът няма да остане неизучен (поне чисто потребителски), пък ако иска повече (програмиране и другите тъмни Индии), пак ще намери начин да си чопли.

Последна редакция: вт, 15 яну 2008, 16:54 от didkapitka

# 184
  • София
Дидкин-Питкин  Hug

СМГ е с прием, като всички училища!
Но за математическите и икономическите, като цяло,
бала се формираше по друг начин.
Ако не се лъжа и сега е така  newsm78

НПМГ и още 4 училища, са със статут на национални
и имат собствен прием, независим от другите изпити.

За АК - не се притеснявай!
Изискването беше за допускане до изпит,
 а не балообразуващо  Peace

А иначе, ако знаеш как мечтаех за нещо подобно,
преди две години - такива ядове и притеснения,
та сега ви се радвам от сърце  Hug Hug Hug

# 185
Дидкапитка,
Правилно си разбрала за АК- успехът от първия срок трябва да бъде минимум 5,00, за да бъде допуснат кандидатът до изпит, но при класирането се взима под внимание само оценката от теста и есето. Дори при равен резултат не се взима под внимание дипломата и ако този равен резултат е за няколко деца , които са на последно място / цитираха 50-то място/ се поканват всичките да се запишат на субсидираната такса.
Така че не им се коси.
За стопанската и търговско банковата се кандидатства с националните изпити само, за СМГ не знам.
А мойта не знам дали я задоволява само любителското изучаване на компютрите. Когато кръстникът й я попита каква иска да става тя отсече "Адвокат или програмист" #Crazy. Математиката , й се отдава, физика и химия също, но не пишем с лекота. За това разпитвам за , как бяха- Джон Атанасов и ТУЕС, а може и СМГ

# 186
За търговско-банковата съм сигурна, защото на моя приятелка момчето го приеха там тази година, даже по някаква френска програма. Само с 2-та национални изпита. А иначе юнакът успя да стопи живота на Иванов миналата година Grinning

# 187

[/quote]

Дано да съм ти полезна  Hug
Ние сключихме писмен договор с дъщерята
средното избираме ние - висшето си е неин избор!!!
Писала съм и друг път - просто в нашето семейство
разбиранията за средно образование са с
насока към математически или икономически училища.
Е, сега си плащам за гяволъка - броя сериозни средства за езикови уроци  Mr. Green
Ходи и на английски, и на немски, а догодина ще тръгне и на испански.
Важно е, че не съжаляваме, а още повече - ТЯ не съжалява!!!
Дори скоро коментирахме да започне да се занимава с фотошоп или корел,
оказа се, че корел ще учат в училище  Peace

Аз бях готова да си понеса последствията!
rosss давай смело - те са деца
и определено имат нужда от нашите напътствия.
Единствено да не е нещо омразно  Wink
моята например категорично отказа СМГ

Хубав ден   bouquet Hug Hug Hug
[/quote]

Тя ще приеме моя избор, но това не ме прави по-уверена, а напротив стоварва на плещите ми цялата отговорност. Самата аз не знам, кое е най-добро за нея. Дано ни приемат в АК и дилемата езикова или компютърджийска ще отпадне

# 188
Когато кръстникът й я попита каква иска да става тя отсече "Адвокат или програмист"
Късметлийка!!! newsm10 Тя поне знае каква иска да стане! При това добре се е насочила!
А аз какво да правя с моя "палеонтолог"?  ooooh!

# 189
Когато кръстникът й я попита каква иска да става тя отсече "Адвокат или програмист"
Късметлийка!!! newsm10 Тя поне знае каква иска да стане! При това добре се е насочила!
А аз какво да правя с моя "палеонтолог"?  ooooh!

Ех, аз пък си имам един кандидат учител по сноуборд Sad

# 190

Ех, аз пък си имам един кандидат учител по сноуборд Sad

Ти с тези сноуборди и счупени ръчички си трайкай  smile3520 Малко ти беше на теб, ми сега и детето подстрекаваш към рисково- тръпкаво бъдеще  newsm18

И за да не остана по- назад, че ме развесели избора на отрочетата, за които треперим и чертаем, и чертаем(бъдеще) и треперим, за статистиката отбелязвам- Маги иска да бъде режисьор или дизайнер (какъв обаче, не се уточнява  hahaha)

Математиката , й се отдава, физика и химия също, но не пишем с лекота. За това разпитвам за , как бяха- Джон Атанасов и ТУЕС, а може и СМГ

Ей това все едно аз съм го писала за Маги, ама наистина едно към едно, даже учителката по химия ми напомни сериозно да се замисля дали да не кандидатства нещо с химия, обаче аз- тц !  Crossing Arms Затова двенките тра- ла- ла, хоп- ла- ла, за ръчичка и в СМГ  Laughing Да им върви по числа  Hug

# 191
Дидка, в грешка си Laughing Първо беше детенцето, пък мама после Embarassed, че и друго момченце напира вече към пистите. То обаче иска ски с пръчки Laughing

Това, че на момичетата ви се отдават точните науки е страхотно Hug Ние с мъжа ми и двамата сме добри там и общо взето смятаме, че има повече бъдеще в професиите, които са свързани с тях. За сега Петър не показва такива наклонности, за съжаление.

# 192
И аз барабар Петко с мъжете, да се похваля с професионално ориентиране - от 2-3 години Камен е категоричен, че ще стане математик, шахматист и готвач. Някой да знае училище с подобен профил? Wink

# 193
И аз барабар Петко с мъжете, да се похваля с професионално ориентиране - от 2-3 години Камен е категоричен, че ще стане математик, шахматист и готвач. Някой да знае училище с подобен профил? Wink
Ама всичките тези неща едновременно ли?!!!  hahaha
На една приятелка синът й искаше да става готвач, но тя го отказа с довода, че готвачите готвят, а не ядат!  newsm62

# 194
Ама всичките тези неща едновременно ли?!!!  hahaha

Едновременно, едновременно.  Joy Едно по едно и баба знае.

Общи условия

Активация на акаунт