Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Кърмене на близнаци

  • 6 209
  • 2
  •   1
Отговори
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 22 079
КЪРМЕНЕ НА БЛИЗНАЦИ

От самото начало трябва да знаете, че бебета ви са различни. Те имат своя индивидуалност, едното може да суче по-често от другото, едното да е по-голямо. Когато поотраснат, вече ще можете да ги кърмите по едно и също време на някои хранения. Понякога ще искате да накърмите и двете бебета заедно, макар едното още да не е огладняло. Това важи особено за през нощта, за да можете да си починете и да се наспите по-добре.
Ще са ви необходими повече възглавници, за да можете да се настаните удобно, докато кърмите. Можете да използвате малко столче за повдигане на краката, когато кърмите седнала, за да поддържате по-стабилно бебетата. Можете да опитате следните пози:
1.   Седнала, вземете двете бебета. Сложете ги да сучат, като главичките им са отпред, а телцата и крачетата им минават отстрани до тялото ви. Ръцете ви минават под главичките на бебетата и ги придържат. Подложете възглавници под бебетата, за да не се навеждате. Сложете възглавници и зад гърба си, за да не се изгърбвате и да ви е по-удобно. Това е така наречената ръгби-поза, тъй като по този начин играчите на ръгби държат топката.
2.   Бебета са с лице към вас, както при кърмене само на едно бебе. Телцето на едното минава над другото. Поддържайте ги с долната част на ръката (от лакътя надолу). Подложете възглавници под бебетата, както и зад гърба ви. Не се навеждайте, повдигнете бебетата така, че гърбът ви да е изправен. Бебетата нямат против едното да лежи на другото.
3.   Кърмете едното бебе по първия, а другото – по втория начин. Краката на бебето, което лежи отпред, минават под главичката на другото, което лежи отстрани до тялото ви.
4.   В легнало положение, подложете две възглавници под главата и раменете си. Гушнете по едно бебе във всяка ръка, като телцата им минават върху вас, като коленцата им се допират. Ще са ви необходими и възглавници отстрани, да поддържат ръцете ви, за да не се изморите.
Скоро ще установите, коя поза ви е най-приятна, както и кое е предпочитаното от вас място за кърмене – голям стол с облегалки за ръцете, някое кресло или диванът.
Имайте предвид, че кърменето при поискване може да се окаже много уморително за майката на близнаци. Но храненето под час също е доста по-трудно при близнаци, отколкото при едно бебе, а може да се окаже и неподходящо. Повечето близнаци са дребни и/или недоносени и имат нужда от по-често хранене. Затова не изпадайте в крайности. С практиката ще изградите рутина на храненето, която ще бъде уникална и ще подхожда само на вашето семейство, ще задоволява нуждите на бебетата ви и ще ви дава възможнаст да си почивате повече. Понякога единственият начин да се наспите може да се окаже да вземете бебетата си да спят във вашето легло, макар да не се препоръчва. По-добре помолете някой да ги наглежда, докато поспите.

Преведе Петя Личкова от www.AskDrSears.com

# 1
  • Мнения: 4 458
пробвала съм всички начини и да си призная, най-удобен е  втория. другите са чиста форма безполезна акробатика Wink  В другата тема със същото заглавие съм описала и други приемливи начини на хранене!

# 2
  • Мнения: 2 051
Цитат на: boo
КЪРМЕНЕ НА БЛИЗНАЦИ

Седнала, вземете двете бебета. Сложете ги да сучат, като главичките им са отпред, а телцата и крачетата им минават отстрани до тялото ви. Ръцете ви минават под главичките на бебетата и ги придържат. Подложете възглавници под бебетата, за да не се навеждате. Сложете възглавници и зад гърба си, за да не се изгърбвате и да ви е по-удобно. Това е така наречената ръгби-поза, тъй като по този начин играчите на ръгби държат топката.


Това ми изглежда прекрасно, само не знам дали гърбът може да издържи, дори подпрян на куп възглавници! Дори накарах малкия ми син (6 год.) да изпробваме положението, той се спука от кискане.

Общи условия

Активация на акаунт