Коледна украса слага мама, от АПРИЛче по-щастливо няма

• 12 144
  • 304
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте,
Да благодаря на всички отговорили ми за дерматита. Мимата имаше малко петно от 4-месечна, което периодично изчезваше. Но наскоро за 10-ина дни се  разпростря и ходихме на доктор. Сега е добре, но очаквам пак да се появи заради студа, дето стегна напоследък. При нея това е главния дразнител.

Много хубави снимки на априлски мадами и младежи видях тука тия дни  Hug .

Бубка, не учим Мимата на пиано. Ние сме бивши музиканти, напатили се от родителско вмешателство при избора на професия. Ще я учим само ако покаже силен интерес  Peace.

Ренка, браво, че вече е зад гърба ви процедурата!

Смини, със здраве и любов да си ползвате новата спалня! А Мимата засега не съм я чула да бълнува.

По анкетата:
1. Говори малко - мама, тати, айди сиа (хайде сега), и още 2-3 думички, които казва рядко. Много плямпа и рецитира на бебешки, но не и разбираме.
2. Рядко върши нещо в гърнето, не казва предварително, а след като е свършила работата в памперса.
3. Закусва попара, кашкавалка.
4. Пие прясно мляко по около 400 мл на ден (сутрин 150, като се върна от работа 120 и след вечеря 120).

# 91
Зарка, хемангиома ли имаш предвид? Този на Вили уж го лекуваме, уж трябваше, да изчезва, но още го има. Следващият ни преглед е към второта й година. Confused

По анкетата:
- говори малко, изречения не прави;
- изцяло без памперс през деня и у дома и в ДЯ, но спи с памперс;
- закусва в ДЯ - не знам какво, събота и неделя - зърнени варива;
- не пие мляко - в ДЯ не знам как е, събота и неделя - яде на следобедна закуска кисело мляко, но не пие мляко никакво.

Днес не искаше, да си тръгва от ДЯ - така хубаво й беше там. От три дни вече и не плаче сутрин. Blush

Весел уикенд! Hug

# 92
Енви, не е хемангиомата, тя си е по рождение. Още я има, но изглежда по-бледа и смалена. Нея не я пипаме и се надяваме да изчезне (така каза док  Rolling Eyes).

# 93
Значи е на изчезване  Peace - нашата док каза, че на този етап е важно, да е започнало видимо обратно развитие. И при нас не е това, което беше - много по-бледо е сега, но нали все сравнявам със здравия й пръст...   Rolling Eyes

# 94
  • София
Мишката ми почина днес!  Cry

Реа изобщо не разбра какво се случва. Само се зарадва, че взимаме лопатката от джипа и излизаме навън да търсим местенце за миши.
ето снимки на Реа и кучето (заедно хапват грозде), на Реа и мишката и на тарантулата захапала една хлебарчица (по свясна не можах да намеря) http://www.snimka.bg/album.php?album_id=54397&photo=35

Наденце, страхотни снимки! Тази с четката за зъби е жестока!

1.Реа говори много, но ясните думи не са много.
2.Като сменяме памперса пишкаме в тоалетната, гърнето не го възприе.
3.Закусва само парченца кашкавал и филе.

Имам един въпрос : Реа пие предимно фреш от моркови и ябълка и от портокал. Изпива по 5 портокала на ден. Струва ми се по-жълтичка, от соковете ли е според вас? Или да звъня още утре на педито?

Последна редакция: пт, 07 дек 2007, 21:37 от ramama

# 95
  • София
Здравейте!
Ренка, радвам се че всичко е минало благополучно.
Данче, мерси за комплимента! Дано да се радваш на повече щастливи мигове, като снощи.
Смин, относно предложението ти за анкета може да обсъдим следните въпроси:
1. Колко и какви думи казват?;
2. Докъде стигнахте с гърнето?
3. Какви закуски предлагате( това вече ме затруднява)?
Нека и другите да добавят въпросчета и ще се оформи една анкета.
Здравейте,момичета!
Пак диагонално хвърлих един поглед какво сте изписали, докато ме нямаше. Sunglasses
Честито на патерици на празнувалите именници и банкери вчера! Peace
Давид тази и другата седмица е отпускар, защото свекървата си взе отпуска и го гледа вкъщи-малко много ми идват емоциите покрай това гледане, ама .... Tired
Иначе от сряда вдигаме Т без нищо друго. Стигаме до 38.5 градуса.Ще видим накъде ще избие  Thinking
По въпросите на Скарлет
1.Много думи казва, ама наистина много-много от тях разбирам, но на някои от тях изяжда повече от половината букви.
2.В яслата го научиха на гърне, но вкъщи нещо хич не върви.Иначе вика "пис има" и "аки има",ама когато свърши белята. Whistling
3.Тук не мога да съм полезна,защото приготвям само събота и неделя-кус-кус със сирене,печена филийка с яйце и сирене,юфка и др.
Рамама,съжалявам за мишката! Hug
Иначе, аз съм чувала за възрастни,че могат да получат жълтеникав отенък от моркови.

# 96
  • Варна
Не мога се дпбера до компа!
Рамама, съжелявам за мишката. Морското свинче на мъжа ми не доживя да се нанесем Rolling Eyes
Благдаря на всички з апожеланията и поздравите  bouquet
Празника не мина без отрицателни емоции, но не беше чак толкова зле. Свекитата се наядоха, па заминха на друг купон. Аз пък се ядосах на майка ми и така.. Сума ти подаръци, някои бяха повредени още същата вечер. Не мога да разбера защо толкова се ядосвам като се трошат играчки Thinking може би защото аз си пазех нещата newsm78 Има вече къща-палатка, едва не я раздраха с братовчед си, лошо ми стана..злодеи Mr. Green
Утре пак ни "насилиха" да ходим на тъпата им вила. Баси вече ми втръснаха. Откачих се предният път, ама сега нали съм добра душа. отиде ми уикенда Twisted Evil.
На въпросите:
1. Много малко приказва: мама, тати, баба, папу, тау-тау, айди, то май няма друго... има едно татю дето не го знам какво е Mr. Green Иначе не спира да бръщолеви, ама нищо не му разбирам
2. Мойта работа май е чист мързел, щот вечене става от гърнето, но няма кой да го слага Embarassed За акането гледаме да го "хванем' и на голямата тоалетна, там е свикнал. досега само веднъж ревейки дойде до мен и ме задърпа към WC и свърши акането.  Ще чакам помощ от яслата, ако доживея да го вземат.
3. Мажа филии с маргарин и сирене, или лютеница, кроасани, закуски..Задължително си иска кисело мляко. Баница, ако има хапва.
Супер снимки!!! Искам и аз на разходка пък...може и до Рим да е, айде да  Mr. Greenне е Лондон, че студ

# 97
Добър вечер от мен!
По обсъжданите въпроси:
1 Близнаците говорят отдавна много.Правят вече изречения най-много от 4 думи,но това си е супер.Не спират да бърборят стараят се и почти всичко казват правилно много малко  и предимно нови думи в речникът им са леко неразбираеми,но само докато разбера какво искат да ми кажат и ги поправям повтарям и те се научават.
2 С гърнето сме до никъде по точно знаят за какво се ползва,ако ги питаш къде се ака казват в гърнето,а ти къде акаш  казват в гащите т.е.в памперса което си е живата истина.
 с3 За закуска освен киселото мляко с бисквити което изпиват сутрин към 6-7ч. към 10ч.хапват някое кексче,понякога филийка с нещо,пият чай,сок,компот или нещо друго,сандвичи обикновено даваме за следобедна закуска-с кашкавал,сирене и яице,кайма и кашкавал.За сутрешна закуска понякога хапват и геврек и пържени филийки сме им давали и др.Така и нее научиха да ядът попара.
4 Мляко пият с шише само кисело всяка вечер като заспиват с бисквити по 250мл и всяка сутрин,понякога през деня им давам с лъжичка така направо от кофичката.
5 Портокали или по скоро фреш давам през ден по 100мл точно 2 портокала за двамата-нашата док.каза че не е подходящо много портокали и всеки ден,но това са си живи витамини пък и аз не прекалявам.   
   bouquet

# 98

1. мама, тати, бати , кака , леля ,  куче, мече,капачка,дай де,  отделни думички и още много ,но не ги превеждам,понякога ми прави изречение ,от което разбирам една две думи,а останалото е на инджикитайски.Ето някой интересни:
авла-вафла
топ-топ-лаптоп
заповядай-вадай
мерси-миси

2. До никъде  , не я слагам , понякога пробвам дали й е дошъл момента, но категорично отказва!Показва,че е пишкала в памперса или че и мокри,но категорично отказва.Всъщност благодаря на Скарлет за въпроса,защото бях се притеснила,голямо пищене пада когато поискам да я сложа,иначе сяда на него играе ли си.

3. Различно-намазана филийка,кашкавалки,банички,питки със сирене,кус-кус,кекс,попара,но само със сухари и др.

4Колко мляко на ден пият децата? Прясно мляко или АМ? Кога го пият?-до скоро пиеше само вечер,вече отказва.Пиеше кисело мляко,АМ и прясно отказа,не иска.

Смини, честита ти спалня!  Hug Трябва да ги съберем с твоят сладур,щом и той обича да гушка много  Heart Eyes

Наде,супер снимки  Hug

Аз да попитам-давате ли на децата да се хранят сами.Защото ,моята мацка не иска вече да я храня ,иска сама,а клепането не е много,ама все пак.

# 99
Добро утро.
Аз да попитам-давате ли на децата да се хранят сами.Защото ,моята мацка не иска вече да я храня ,иска сама,а клепането не е много,ама все пак.
Давам му ама само това, което няма да изцапоти много. Например на закуска ако е нещо сухо той сам си го яде. Някоя не много течна манджа също. Той все си вика - аз, аз и иска сам да яде. И като му откажа почва да се нерви и да реве.

За говоренето - много говори. Всяка дума повтаря, коя правилно, коя не, важното е, че всичко му разбираме Simple Smile
На гърне не го слагам изобщо. Опитахме преди няколко месеца, не стана работата и отложихме ученето. Надявам се на яслата като гледа другите деца и там да се научи. А и при Митко чак на 2.5 години махнахме памперса, тъй че и сега не се надявам да е по-рано.
За закуска му давам кисело мляко с бисквити, попара, кроасани, козуначета, от зърнените закуски, на които моите синове викат топчета, с прясно мляко. Някой път само бисквити си яде и си пие вода. Ако съм правила някаква закуска за нас му давам от нея. От другата седмица ще закусва в яслата, тъй че не знам с какво ще го хранят. Трябва да им видя менюто.
АМ никога не съм му давала на Пламен. Като спрях да го кърмя започнах да му давам кисело мляко, ама не много редовно. Някои дни например изобщо не яде мляко. Прясното мляко нещо не му харесва. Само с топчетата го яде, иначе не иска да го пие.

рамама, може и от портокалите и морковите да е по-жълтичка Реа. Аз едно време много пюрета от моркови съм изяждала и съм била станала оранжева Simple Smile

# 100
1. Колко и какви думи казват?;
2. Докъде стигнахте с гърнето?
3. Какви закуски предлагате( това вече ме затруднява)?

1.Все повече и повече, но още не прави изречения
2. Надявам се на яслата, вкъщи сяда, но нищо не прави.
3. Каквото дадат в ДЯ, в събота и неделя-кус-кус, юфка, попара, филия с нещо.
4. АМ - вечер пие само по 150мл., нещо като десертче й идва преди сън.

Аз пък искам да питам за бибата - понеже снощи направих опит да я махна, а и от яслата ме юркат да я отказвам,, заспа без нея, но към 11 се събуди и като започна да реве и към 1.30 вече не издържах и й я дадох. Заспа за 30сек. и още спи, което е много учудващо. Да я мъча ли? Просто мисля, че не е готова да я махне, а лелките са казали на мъжа ми, че започнала да й се изкривява захапката. Е как на мен не ми го казаха, веднъж я е завел той тая седмица и му казали веднага. А вчера в детската заспала без биба, но се събудила и я дали да не събужда децата, добре тогава да я тормозя ли и аз? Тина, ти я отучваше скоро - как бяха при вас нещата?

# 101
Добро утро, момичета! Слагам по едно капучино за всички в тази мъглива сутрин.

# 102
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ НАСТОЯЩИ СТУДЕНТИ И НА ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ СТУДЕНТИ ПО ДУША!  bouquet Party  bouquet

Рамама, определено е от портокалите, според мен - 5 бр. на ден ми се виждат страшно много за дете, а ако е и всеки ден...

Дея
, да, яде самостоятелно - от ДЯ вече се е усъвършенствала, но когато ми позволи - предпочитам аз, да я нахраня.

# 103

Честит празник на всички настоящи, бъдещи и бивши студенти! Все напред и нагоре  Party

# 104
  • Русе
Честит празник на всички студенти!  bouquet
Наде, много сте сладки цялото семейство! Hug Искам и аз в Лондон, пък... Crossing Arms

ramama, съболезнования за мишлето! Sad Ама много е интересно у вас (а таткото беше художник, нали?).  Sunglasses
Аз съм виждала на живо ефекта от морковите(бая жълто беше момичето) - не се притеснявай. Peace

По анкетата:
1. Доста думи знае, изречения прави от 2 думи (максимум плюс обръщение - примерно: "Мамо, бебе падна")
2. В яслата е без памперс и рядко има аварии. В къщи сме като Давид и Димата - сяда на гърне, но нищо не прави, и сме си с памперс-гащи. Rolling Eyes
3. Когато си е вкъщи за закуска давам АМ (240мл) + каквото закусвам аз (обикнвено препечена филийка с нещо), или мюсли, или кус-кус.
4. АМ, както писах е само сутрин, и то ако си е вкъщи. На яслата дават плодово прясно мляко. Sick За следобедна закуска или привечер, давам айрян понякога.
5. Сама се храни когато поиска (по-рядко), но и със супите се справя добре, без да цапа много (абе, яслите са голяма школа!  Wink)

Общи условия

Активация на акаунт