Мами и татковци в Австрия очакват Святата нощ - 11

• 18 974
  • 280
  •   1
Отговори
# 120
  • Vienna
Работата за мене определено е реализация! В Ратхауза (МА 57) има една книжка Frauen in Wien, която всеки може да си я поръча. В нея са всички адреси за бератунг и фьордерунг. https://www.wien.gv.at/formulare/frauen/bestellen/index.htm#info
Стискам ви палци да си намерите хубави места
Мира напоследък се буди посред нощ, дивее един час и после пак заспива. Дивее в смисъл, че в полусън тръгва да пълзи. Някой да знае решение за този проблем?

# 121
Сузан, аз не съм се обръщала към никакви комисии. За мястото се търсеше висшист с моето образование, кандидатствах, взеха ме и не са имали рекламации по отношение на дипломата ми. Според мен такива официални заверки на дипломите са нужни само ако работиш на държавна работа или ако фирмата изрично ги изиска. Моята я гледаха само в една комисия когато работех в университет, но това беше в Германия и не знам доколко и тук е така. Не съм много наясно защото при мен има и други обстоятелства, които улесняват приемането на дипломата и не знам дали в стандартния случай пак е толкова лесно.

Ритамае, честно казано досега не съм намерила брошура, която да е в състояние да ми помогне с нещо и много сечудя защо се харчи изобщо хартия. Как ли би могла да помогне и за намиране на работа или изобщо на жените във Виена?  newsm78 Освен общоизвестни факти, брошурите не съдържат нищо, но пък установих че тук са много напочит.

Да питам ползва ли някой от вас Dampfgarer? Аз досега използвам една тенджера с дупки, но нещо ми дойде музата тия дни да се обзаведа с такъв уред, та исках да питам някои неща ако някой има опит.

Последна редакция: вт, 11 дек 2007, 23:22 от Vjara

# 122
  • Vienna
Ако искаш Вяра, няма да те карам. Аз лично ги намирам полезни.

# 123
3дравейте и от мен.мн се и3писали, едва ви и34етах.
Душе, стискам палци 3а интервютата.
Сега 3а работата - и а3 съм на мнение,4е хубава работа не се намира лесно. Трудно е 3а по3натите ми австрийци, камо ли нас. Въпреки 4е съм от 91 година тук, намирам 4е условия 3а ра3витие и и3дигане в работата 3а жена и то Zuwanderin са минимални. Може би 3аЩото съм в мъжки бранш - информационните технологии. На ниво Mitarbeiter няма какво пове4е да постигам, дефакто имам и ръководни 3ада4и, шансовете ми оба4е 3а Führungskraft са 3асега 0 където работя, сигурно трябва да сменя фирмата.
Susan, навремето трябваше да си при3навам и3питите от БГ при комисия (става въпрос 3а икономи4еския университет), дори доста неЩа не ми при3наха, та ги държах тук. Сега не 3нам как е.
Clementina, бг които по3навам тук, са с мн ра3ли4ни професии, има както собственици на фирми, така и работеЩи в интернационални фирми (фарма, банки, логистика, IT), но и у4ители в бг-у4илиЩето или му3иканти.
Мисля, 4е с годините пове4ето от нас успяват да намерят прили4на работа, като мъжете имат по-големи шансове 3а кариера и шевско кресло.

# 124
Свити, абсолютно съм съгласна с мнението ти относно шансовете за издигане и кариера. Аз не съм в толкова мъжки бранш, бих казала смесен е, но и при нас е така. Само дето си мисля че по принцип това е съдбата на жените без значение откъде идват. При нас от десетина отдела само на един шефът е жена. Товарят те с какви ли не задачки но повече от синиър митарбейтър или какъвто там му е еквивалента като жена няма шанс да стигнеш, та ако щеш и на главата си да застанеш. От една страна това се дължи на т.нар. равна йерархия. Но наблюдавам и че за издигане за съжаление трябва гръб без значение дали жена или мъж. И аз си мисля понякога че единствените ми шансове са да сменя фирмата или изобщо да си разширя малко сферата на действие, което също би ми повишило шансовете. Но къде се ходи с дете под 2 години? Пък и съм доста скептична че някой би ми плащал същата заплата. Така че засега оставам тук, пък като ми поотрасне малко детето ще мисля за кариера.  Wink

# 125
Благодаря ви за пожеланията, днешното интервю мина добре, но не е това което искам, беше фирма от финанцбератунга, а аз искам в хуманитарната област. Имам бакалавър международни отношения от София и магистър по политически науки от Хайделберг. Тук мога гордо да се окича като папагал с двете титли, в Германия биха ми се присмели, защото за тях титлата не е нещо, с което да се хвалиш, дори в лебенслауф не я пишеш пред името, обикновено. Освен това имам и матура, немска, или по германски абитур. Изобщо коледна елхичка Simple Smile Ама и целите ми са едни дядо мразовски. Най-много ми се искаше в ООН, но тази година нямаше квота за българите, сложно е да го обяснявам, пък и скучно. Кандидаствах в Европ. агенция за човешки права и за неплатен стаж в ОССЕ, там съм един от милионите маси желаещи, така че като Кристиян трябва да очаквам чудо. И въпреки всичко съм оптимист, че ще намеря нещо по специалностите си, защото от ученичка, може би 8/9 клас, знаех че искам да съм "международник", тоест да са срещи, конференции, семинари на нациите  и континентите:35:
Извинявайте за голямото пространствено отклонение!

# 126
  • Виена
Благодаря ви за пожеланията, днешното интервю мина добре, но не е това което искам, беше фирма от финанцбератунга, а аз искам в хуманитарната област. Имам бакалавър международни отношения от София и магистър по политически науки от Хайделберг. Тук мога гордо да се окича като папагал с двете титли, в Германия биха ми се присмели, защото за тях титлата не е нещо, с което да се хвалиш, дори в лебенслауф не я пишеш пред името, обикновено. Освен това имам и матура, немска, или по германски абитур. Изобщо коледна елхичка Simple Smile Ама и целите ми са едни дядо мразовски. Най-много ми се искаше в ООН, но тази година нямаше квота за българите, сложно е да го обяснявам, пък и скучно. Кандидаствах в Европ. агенция за човешки права и за неплатен стаж в ОССЕ, там съм един от милионите маси желаещи, така че като Кристиян трябва да очаквам чудо. И въпреки всичко съм оптимист, че ще намеря нещо по специалностите си, защото от ученичка, може би 8/9 клас, знаех че искам да съм "международник", тоест да са срещи, конференции, семинари на нациите  и континентите:35:
Извинявайте за голямото пространствено отклонение!
Oha!
Душе,  Hug 
Още повече ти стискам палци!  Hug Hug Hug

# 127
Мира напоследък се буди посред нощ, дивее един час и после пак заспива. Дивее в смисъл, че в полусън тръгва да пълзи. Някой да знае решение за този проблем?

Ритамае, няма решение  Confused. Ако  знаеш колко  нощи сме бодували  Cry. Точно по един час всяка нощ  Cry. Накрая вече мислех, че ще полудея, но слава богу мина с времето. Дано по-бързо минат тези нощни купони  Peace

Да питам ползва ли някой от вас Dampfgarer? Аз досега използвам една тенджера с дупки, но нещо ми дойде музата тия дни да се обзаведа с такъв уред, та исках да питам някои неща ако някой има опит.

Да, и съм много доволна и много благодарна на Патенце,защото от нея "откраднах" идеята. Заленчуците наистина стават много хубави  Peace. За месо съм пробвала само с пилешко - хубаво стана.

За работата - много болна и моя тема. С две филологии от БГ, следдипломна квалификация от УНСС, работа в сферата на човешките ресурси и недобър немски - трудно! Ама ако не стане ще изкарам още едно майчинство  Grinning и ще поуча още малко от януари. За намирането на работа според мен най-важно е човек да вярва, че ще успее!
Душе, в чудесна сфера си се насочила   bouquet Ще стане! За ООН съм чувала, че е много трудно, най-сигурно е ако има някой, който "да те издърпа" отвътре. И процесът е много дълъг - може с месеци да чакаш да получиш вест от тях. Пожелавам ти да намериштова, което най-много ти е по сърце!

Рени, стискам палци да посрещате Коледа в ново жилище! Възможно ли е толкова скоростно пренасяне или трябва и да правите козметични ремонти?

# 128

Да, и съм много доволна и много благодарна на Патенце,защото от нея "откраднах" идеята. Заленчуците наистина стават много хубави  Peace. За месо съм пробвала само с пилешко - хубаво стана.

Диана, много благодаря за отговора ти!   bouquet Всички мнения които изчетох по темата са много положителни и всички са много доволни от тия уреди. Твоя на коя фирма е? Чудя се дали има голяма разлика между различните марки, защото цената е много различна. Май Тефал се очертават като най-силни на пазара, но не знам дали са и най-добрите.  newsm78 В твоя уред как се поставят кошниците: една до друга или една над друга?

Късмет на всички търсещи работа! Според мен това е най-важния фактор.

# 129
Здравейте
Днес като гледам какво е времето май ще си останем вкъщи Cry.
Ritamae, мерси за линка   bouquet. Поръчах си брошурата.
susan, признаването на дипломи е както sviti е писала, признаване на изпити, най-често малко на брой, а останалите трябва да се държат тук. А иначе имам от тукашното министерство на образованието документ, че съм бакалавър по.... и мога да напиша на визитни картички и на табелката на вратата Fr.Bak.Anna.... bowuu Но друго нищо. За да работя, трябва да държа изпити.
dusheto, и от мен  Flowers Four Leaf Clover и   fingerscrossed
Заинтригувахте ме с тоя Dampfgarer, чакам да споделите какъв и откъде, за да не обикалям с  1stroller

# 130
  • Виена, Австрия
Здравейте!
Днес като гледам, май и ние ще тъпеем в къщи! С този  Wear Umbrella

Душе, искрено се възхищавам на амбициозността ти!  smile3501  Пожелавам ти да получиш така желаната от теб длъжност!  newsm17

Анна, пропуснахме този път, защото Тали два дни беше с нещо като разстройство и не бях сигурна дали не  се разболява, защото се опитваше да и тече и носа! Сега е добре, но пък отидохме в другата крайност, сега пък два дни не е ходила да  smile3550

# 131
Здравейте, Дано някой може да ми каже фатално ли е за киндербетреуунгсгелд/а  или дтеската градина,ако не направя печата от очен лекар до 26.месец, а 1 до 2 месеца по/ кьсно..Вече имам потвьрждение за парите от финанцамт и ВГКК за последните 6 месеца ,които ни остават да ги получаваме,но това закьснение да не стане после проблем за нещо..да речем за крипе/то или знам ли...Причината е,че тр да слагаме капки и на др ден на летим за БГ и не ми се иска точно като имаме проблем с гледането на близко разстояние да пьтуваме..затова мисля да отложа очния.Благодаря и до скоро.

# 132
Вяра, моят уред е Elta - куче марка ама аз за кухненски уреди на марки не робувам - (30 eur, MediaMarkt) с две кошници,една над друга. Вземи си,няма да съжаляваш, да не говорим, че пригитвената храна е диетична и здравословна  Wink. И вкусна  Peace щом успях и малката да накарам да яде зеленчуците. Аз обаче винаги слагам и някакви подправки като чубрица, вегета.

Калиопа, няма да слагат капки на детенце при очния преглед. Ние вчера го направихме, значи с 3 месеца закъснение.

# 133
Още веднъж благодаря, Диана! Твърдо съм решила да купя уреда и даже снощи мъжът ми ме ръчкаше да го поръчвам и да не се занимавам повече, но искам първо да съм сигурна че модела на който съм се спряла е добър. Ти ме накара да се замисля кога държа на марката и май се оказва че я гледам само при парфюмите и кухненските пособия. А аз хич не обичам да готвя и го правя рядко, тъй че е малко странно че толкова се втелясвам.

# 134
  • Виена
Моми4ета, утре една среЩа тук между 14:00 и 17:00?
http://www.moebel-ludwig.at/416_DE.5CB133a066f0a77b4f8ad66f984f1 … d=36&back=416
Това е в 22 бецирк.

Общи условия

Активация на акаунт