Мами и татковци в Австрия очакват Святата нощ - 11

• 18 974
  • 280
  •   1
Отговори
# 135
Мили мами имам огромна нужда от помощ.Аз сам тук от 7 месеца и се нуждая от работа може и почасова,но все пак работа.Разбира се моя немски не е толкова добър колкото вашия,но се оправям.Все пак,ако го говоря постоянно ще проговря бързо.Занимава ми се с деца,защото съм педегог и съм работила в БГ.,но с по-големи деца.Ако знаете някой да търси
Babysister ЗА ДЕЦА НАД 3 ГОДИНИ КАЖЕТЕ МИ:

# 136
рени, ти пък намери кога да го кавжеш това. Ние днеска сме планували да ходим точно там, така че и днеска и утре ще ни дойде прекалено много.

Криси, аз търся ситърка, но детето е под 3 години и аз имам нужда много спорадично, така че няма да те устройва. Както и по-нагоре писах, мисля че в случай като твоя е най-добре да се обърнеш към цайт арбейт фирма. От там могат да ти направят много по-добри предложения защото като ситърка нямаш контакти и езика пак не го учиш.

# 137
ВЯРА ПРАВА СИ;НО НА МЕН МИ ТРЯБВА РАБОТА ПОНЕ НА ПЪРВО ВРЕМЕ;А ЩО СЕ ОТНАСЯ ДО ТВОЕТО ДЕТЕ МНОГО Е МАЛКО ЗА МЕН

# 138
А аз хич не обичам да готвя и го правя рядко ...
Щом е така, значи дампфгарера ще ти е много полезен  Wink

Криси, тук можеш да си пуснеш обява за бейбиситър:
http://www.flohmarkt.at
http://wien.kijiji.at
Аз също имам нужда от такава помощ спорадично и се обаждам на една българка студентка.
Вяра, стана ми лЮбопитно кои са цайт арбайт фирми. Можеш ли да дадеш някой линк? За бейбиситър и недобър немски мисля обаче, че е най-добре да се търси по канала "имаш ли познат, който търси........". Аз поне така намерих девойката, а и това е човек, който предпочитам да ми е препоръчан от някой или лично да познавам.
Криси, успех!

Ако и утре е такова времето със сигурност няма да успеем да стигнем до 22 бецирк ама поне си оставам с голямото желание да дойда на някоя следваща среща.

# 139
  • Виена, Австрия
Ето ме пак!
Диана, тъкмо вчера щях да питам къде се изгубихте с Габи и ти взе че се разписа!
Утре пак ще пропуснем срещата! Признавам си без бой от сега! Сутринта ще ходим по доктори, а следобяд  и аз ще се занимавам с Wiener Wohnen !
Лека полека взеха да се изместват срещите към един от краищата на Виена, дайте да измислим някоя среща и на по-централно място! Какво стана с идеята за месечна среща с фиксирано място, ден и час? Не ви ли допадна в Лайнера на Марияхилфер ? Удобен ли ви е за идване?

Последна редакция: ср, 12 дек 2007, 16:39 от Jeni 1

# 140
Уф, Рениии,  защо напоследък всички мероприятия са все толкова далече!!! Ние трябва да пропътуваме целия град за да стигнем до там. Хайде пак да си направим една среща тия дни в Лайнер.

По повод дискусията за намиране на работа и  реализацията тук исках да се включа, но не ми остана време. Явно никой от вас доколкото разбирам, а и доколкото познавам някои от вас не се е намирал  в позицията на БГ студент със студентска виза. За такива намирането на легална работа, да не говорим въобще за реализация (дри със австрийска диплома)са mission impossible. Винаги между теб и работодателя стои AMS като цербер и те бие през ръцете ако си позволиш да вземаш повече от тавана за герингфюгиг. Познавам един куп хора - инженери, икономисти, които бяха принудени да правят какви ли не глупости - фирми за EDV, фирми за таксита, фирми за маркетинг, за клайнтранспорт, да се женят на хартия итн. само и само да сменят вида на визата. Моя приятелка, която работи сега в Deloitte & Touche кара години наред такси, съпругът ми се оказа безценен кадър за Siemens след 10 годишна кариера като таксиметров шофьор. Мога да дам пример за един куп кадърни и образовани хора, които гледаха деца, раздаваха реклами по улиците, работеха по кръчмите и хотелите, просто защото номерът да кандидатстваш за работа , да те поканят на интервю, да те харесат и да те вземат да работиш пред AMS не минава. Много е гадно, когато си лъскал 5 години банките в университета, имаш диплома за висше техническо образование със шестици от горе до долу, а конюнктурата е такава, че дава повече права и привилегии на алитерати като забрадките, които ходят на курса на Рени, а ти караш по цели нощи разни пияници, бършеш им повръщаното и се отнасят към теб като с последна отрепка ( за мъжа си говоря).  Трудна е реализацията в държава, която се пълни и продължава да се пълни с измет от къде ли не, която и 10 поколения да се изродят няма да се интегрира, няма и сносен немски да проговори, та камо ли да тръгне висше образование да следва , а пренебрегва образованите хора за които самата тя Австрия е платила образованието им. Извинете ме за израза но такова само.... май никъде другаде го няма! И добре, влязохме в Европа и на такива нещастни студенти, дадоха най - после  право на работа. Кой обаче ще ти върне пропилените в безсмислени дейности години, как ще обясниш на интервюто дупката в автобиографията си, кой работодател въобще ще вземе насериозно и ще се помъчи да разбере безизходицата на такива хора. Следващият кандидат, моля....

Последна редакция: ср, 12 дек 2007, 17:27 от elfljo

# 141
ДуШе,
Цитат
защото от ученичка, може би 8/9 клас, знаех че искам да съм "международник", тоест да са срещи, конференции, семинари на нациите  и континентите:35:
Липса на адреналин.?? Да ти пратя една инжекция Laughing Дано ти се осьЩествят мечтите от детството,пожелавам ти го Peace
Аz с годините все по тиха и спокойна работа тьрся,уви...все по напрегнато я чувствам.Но вие сте оЩе толкова млади...

Вяра,
И ние полzвахме такьв уред на пара,но от една година хваЩа само прах.Пак сме преминали на таzи част,която се слага в сьд(която ти имаШ).ПО лесно ми се вижда приготвянето и по малко миенето...не че мия винаги Sunglasses. Иначе в уреда стават наведньж пове4е zеленчуци.

Калиопа,
Очният преглед в 24/26 месец иzобЩо не е свьрzан с детските пари и не е нужно да го правите.Тоzи,който е в началото(до 14 месец) ДА ,но вие може би ве4е сте го направили....

Рени,
УспеШно преместване  bouquet

Последна редакция: ср, 12 дек 2007, 19:50 от Christian

# 142
Здравейте
Аз утре пак ще дойда на срещата, не само защото ми е близо, ами и темата на Babytreffa е Babypflege и ми е интересно какво ще кажат. Съгласна съм и за срещи по центъра, в Лайнера, където кажете - пишете и идвам. Силно се съмнявам,че петък и събота ще можем да се разминаваме с количките по Марияхилфер, та предпочитам да е през седмицата.   Hug

# 143
елфио ти ме уби с тази публикация.Аз съм идиота с висше образование,на който казаха,че ще признаят магистарската степен и който за съжаление в момента буквално проси работа,защтото все още чакам справката с хорариума часове от университета в Бг.
Да не говорим че докато се преведе и я подам ще мине още време,което за мен е ценно.
Мъжат ми е от будалите с австрийско гражданство и се напъва да си завърши проклетата медицина тук,тук и я започна,да обаче трябва да работи ,да не говорим че осигуровките му са минимални и за австрийците той си остава бг..... не ми се говори.
От както съм тук не се чуствам на мястото си,не само че работих в англ.колеж,ами и в междунардона фирма отдел финанси-станах обучен кадър и дойдох тук да се омъжа и сега ми е трудно да си представя да хвана метлата или нещо такова.А ми е ясно,че немски или какъвто и да е чужд език не се учи със седене у дома.Затова и рева за работа.какво да правя е нещастния френски,който учих 5 години в езикова гимназия,а с руския да не говорим.Вярвайте ми просто ми се реве на моменти

# 144
  • Vienna
отне ми пове4е от 2х  да из4ета вси4ко ,но ве4е съм в 4ас Wink
ох, пак съм йа пропуснала днес срещата! какво става ще правим ли месе4на?
аз сутрин мога да дойда навсякъде, но от 2.30х Макси спи, даже сега така се успал, немога да повярвам.. #Crazy
кой остава тук за празниците?

# 145
Патенце25, ти пак си тук! Heart Eyes
Ние планираме с колата да си ходим в БГ за празниците, дано котка не ни мине път baby_neutral
Криси, едва ли че научиш добре немски от едно "над 3 години дете", като търсиш работа за детегледачка! Писах ти, че в някоя каритативна организация ще те вземат на доброволна работа и ще научиш немския без да усетиш, даже с виенския диалект Hug

Много си прав, Кристияне, луди - млади, вълнуваща и стресова работа търсят, емоции,себериализация...ех....Позната история...Да ама никой няма да плати и съответната на стреса заплата, гледат само да използват ентусиазма на младите да им работят за минималната заплата...
Може ли работа,където да се скатая, да си имам ресора, да не ме закачат за допълнителни извънредни часове, да работа в петък до 15 и по възможност не събота и неделя Laughing
Ние май че пропуснем утрешната среща, че имам много да уча, а и 2 дни се мотах по задачи и не ми остава време, сори!

# 146
Christian,blagodarq ,otlozhih ochnija za po-natatyk.za syzhlenie ni izpisaha kapki za ochi,ponezhe deteto mn plaka na pyrvija pregled i makar,ce pokaza vsichki figurki pravilno  i prekysnatite prystencheta do naj-malkoto nivo,(dazhe doktorkata ne vizhdaseh dali pravilno e pokazala,ta me pita..!!)..i pak ni izpisaha vtori pregled s kapki...
za da i vidjat ochnite dyna....abe uzhas..
priqtni praznici na vsichki!!!!!!!!!!!!!!!

# 147
на който казаха,че ще признаят магистърската степен и който за съжаление в момента буквално проси работа,защото все още чакам справката с хорариума часове от университета в Бг.
Да не говорим че докато се преведе и я подам ще мине още време,което за мен е ценно.
Криси, не ти го пожелавам, но замисляла ли си се какво ще правиш, ако не ти признаят всички изпити и трябва да ги държиш тук?
Имам един приятел в Бг, който казва: по-добре шеф на отдел и заплата 500лв в Бг, отколкото чистачка в чужбина със заплата 1500ев. Мисълта ми е, че е въпрос на гледна точка. Иначе elfljo, аз съм от тия студенти, за който пишеш, но не се оплаквам. Живея в студентско общежитие и на всеки етаж има чистачка. Е такава работа искам, но мисля, че местата се наследяват посмъртно. Та работно време от 8 до 17, петък до 12. Те пристигат към 9 и до 10 пият кафе и от стаята им излиза димен облак. Двустайно жилище чистят за 20мин, не си мокрят ръцете, бутат количката и пръскат с препарати. Затова на много от стаите пише "Bitte, nicht putzen. Danke". Мисля, че не чистят повече от 2-3 стаи на ден. Обядват, пак димния облак и следобед рядко се среща по една (явно дежурна я оставят). Зимният период редовно по болест ги няма Laughing. Лятото са отпуска или Zeit Ausgleich Crazy. Без коментар...
Стана малко дълго, извинете

# 148
Я каква интересна тема сте започнали!

eat

# 149
Анна, ти сериозно ли искаш да си чистачка  Shocked???
Ние със съпруга ми също сме живели по студентски общежития и от тях оплаквания нямам.
Говорехме  за шансовете за реализация и за намирането на хубава и удовлетворяваща те работа.

С бебе в студентско общежитие...хм,  не ми е работа, но все пак, не е ли по-добре вместо ти и бащата да плащате наем за общежитие,  да си наемете квартира? Горе долу пак същите пари излиза)може би малко повече), а човек си има уюта и спокойсвието на дом, а не на хотелска стая.

Последна редакция: ср, 12 дек 2007, 23:15 от elfljo

Общи условия

Активация на акаунт