clostilbegyt

• 47 476
  • 303
  •   1
Отговори
# 225
  • Шумен
А трябва ли, преди следващият прием да се отиде на УЗИ.Защото аз усещам че пак ще ми дойде,и след това от 5 ден до  10 лекарката ми каза да пия 2х1.Но преди да ги почна трябва ли да отида на УЗИ и ако да - кога newsm78 .

# 226
А трябва ли, преди следващият прием да се отиде на УЗИ.Защото аз усещам че пак ще ми дойде,и след това от 5 ден до  10 лекарката ми каза да пия 2х1.Но преди да ги почна трябва ли да отида на УЗИ и ако да - кога newsm78 .
Тези тестове не помагат при прием на клостил.Не може да пиеш клостил без да ходиш на УЗ.Опасно е!Как ще пиеш лекарства така,трябва да си под наблюдение!!!Това не е аналгин!!!!
Ох аз втори ден пия клостил и съм мн изнервена,извинете ме! Simple Smile Hug

# 227
Здравейте момичета.Преди два месеца пих Серофен-същото действие като Клостилбегит-а , но преди това бях на цветна снимка и бяхме пуснали спермограма,резултата се вижда в подписа ми.Искам да ви кажа,да не си правите шега с препарата и да го пиете само при нужните изследвания.Иначе тестовете за овулация ,също помагат и най-важното- да се успокойте.Стискам палци на всички ви скоро да успеете. Praynig

# 228
Трябва да се пие след направени изследвания.  Crossing Arms Иначе крайният ефект е най-малкото неясен,  а може и да е опасен. При мен се получи забременяването се получи още в първия цикъл. Но проблемите бяха по-скоро психически- един спонтанен аборт, липса на менструация близо 2 месеца и нейното дълго предизвикване и подобни тревоги.  Искайте изследвания и тогава го пийте!!!!!  Peace

# 229

Задължително трябва да се отиде на преглед за да се провери има ли задържани фоликули!
Клостил не се приема без направена цветна снимка, спермограма и без проследяване на цикъла с ултразвук. Всеки прием извън тези изисквания крие рискове за здравето ви

# 230
Здравейте, аз съм новак в темата и бих искала ди ви задам няколко въпроса. От около година правим опити за бебе, засега неуспешни. След първото ни посещение при гинеколог ни бяха назначени изследвания - на мен TSH, PRL, LH, FSH, Chlamidia tr. и спермограма на мъжа ми. Направиха ми и УЗ, установи се в десния яйчник фоликули до 6 мм, а в левия 4  фоликула до 10мм.Всички резултати от изследванията ни са О К. Следващият месец цикъла ми закъсня, направих два теста през 48 часа, които бяха с много бледи втори чертички, но все пак ги имаше. след няколко дни и силни болки цикъла ми дойде. Беше по-обилен и продължителен от обикновено. На последвалия преглед лекаря ми обясни, че съм изхвърлила яйцеклетка, която не се е развивала нормално. Направи ми отново УЗ и този път фоликулите в левия яйчник бяха два с размер до 11 мм., а в десния 1 фоликул до 8 мм. Направи ми и цветна снимка. Резултат - десния яйчник е с ниска проводимост поради срастване, а левия е с проводимост след усилие от негова страна по време на снимката.Такова налягане според него по време на нормален полов контакт е невъзможно. Т.е. според него имам около 30 % шанс за забременяване по естествен начин. Предписа ме Клостилбегит 2х1 от третия ден на МЦ и Дуфастен. Това ще продължи два месеца. Ако лечението не даде резултат ще пристъпим към инсеминации.
Моля за вашето мнение за прилагането на Клостилбегит в моя случай. Четох в предишни мнения, че този медикамент не се препоръчка при поликистозни яйчници, а моята диагноза е Синдром на поликистоза на яйчниците.

# 231
  • Пловдив
Виж сега Лили, нещо ти не си разбрала или не можеш да ни обясниш. Първо самите яйчници не са проводими - такива са тръбите им.  Ако има срастване на тръбата на десния ти яйчник, то най-вероятно е много слабо проводима или изобщо не е.Второ той никакво усилие не може да приложи за да почне да ти прописка лявата тръба, това при снимка. При снимката просто се вкарва контрастно вещество което трябва да премине по тръбите. И се вкарва се под  налягане, при всички случаи - нещо което при нормален полов акт не става - там сперматозоидчетата си плуват на собствен ход.
Странно за мен е друго - ако е установил слабо проходими тръби защо ще пиеш Клостил. Той няма да ти оправи тубарния проблем, само спомага образуването на фоликули. И при инеминациите не се прескачат тръбите, така че....
Я дай още малко подробности. От къде си и кой ти е лекаря. Може и наистина да имаш нужда от Клостил, щото тия размери на фоликулите ми се струват малки за овулация. Пък и на кой ден от цикъла са ти били с такъв размер?

# 232
Здравей Pesheck, вероятно аз наистина не съм се изразила правилно, извинявам се. Разбира се, че проводими са тръбите, а не яйчниците. Аз съм от Шумен, а лекарят ми е Даниел Димов. Първият УЗ е правен на 24-ти ден на цикъла, а размера на фоликулите е в Д.Я.-6мм., Л.Я-4 фоликула до 10мм. Вторият преглед на УЗ беше на 7 ден от мц и фоликулите са с размер в Д.Я.-до 8мм., и в Л.Я.-два до 11мм. След цветната снимка това, което лекаря ми каза е, че е засилил налягането и затова ме е боляло толкова много. В момента, защото снимката я правихме на 07.05, ме боли и леко прокървявах първите два дни, но това е рана и тя като всички други рани ще се затвори да няколко дни. Според док. имам шанс за забременяване по естествен път, но той малък - около 30%.
А за Клостилбегита - точно това ме озадачи и мен, след като прочетох предишните дискусии по темата. Защо ще ми го изписва като при мен проблема според него по-скоро е проводимостта на тръбите.

# 233
  • Пловдив
Ами, Лили какво да ти кажа - 24-ти  ден е късно за Ову, по принцип де щото винаги има изключения. И това най-вероятно са недоминантните фоликули, а доминантния се е спукал вече. За втория преглед на 7 ден май са добре размерите, ама нека и по-запознатите кажат. Ти само по един преглед на месец ли си правила? За да се проследи овулацията ти трябват 2-3, на 10-12-ти ден, на 14-16 просто да се види от какъв размер тръгват и как нарастват, а също и дали въобще се пука някой самостоятелно. Пък и  ти трябва още един преглед, за да се види няма ли задържани фоликули. Абе колкото и да е неприятно и финансово натоварващо все са си няколко прегледа на месец. Хубаво е че ти е направил снимка на тръбите преди да ти изпише Клостил, но със съмнение за проходими тръби защо изобщо го е изписал newsm78 А предложи ли ти да те наблюдава през месеците в които ще пиеш лекарството? Много, ама наистина много е важно. Има много момичета на които Клостила им е помогнал още на първия месец дори, но моя съвет е да не рискуваш да го пиеш без наблюдение.
А спермограма имате ли направена?
За този конкретно лекар, нищо не мога да ти кажа, аз съм от Пв., но изчакай ще се включат и момичета от Шумен и могат да те посъветват. Да ти кажат какви са отзивите за него, или да ти препоръчат друг.
А за това, че те боли, то е защото течността трябва да изтече. Нормално е и мен ме болеше след първата снимка.
Каквото и да решиш, желая ти успех!

# 234
промуснала съм да спомена, че ако клостилбегита не даде резултат ще правим безкръвна операция за отстраняване на мъртвите фоликули, които според това, което разбрах, пречат да забременея заедно с ниската проводимост на тръбите.и чак след това ще правим инсеминации. извинявам се ако звуча некомпетентно.

Благодаря за съветите ти Pesheck. Да, правили сме спермограма и резултатите са много добри.

Момичета, чух че има добри специалисти по стерилитет в Плевен. Може ли някоя от вас да ми препоръча конкретен лекар. 

Последна редакция: чт, 15 авг 2013, 04:09 от Botten Mary

# 235
Лили, наистина е странно да ти изписват клостил при положение, че очевидно имаш овулация. и аз нещо не схващам. доколкото се сещам, онези фоликули се махат сами (поне това се надяваме всички, иначе стават поликистози май - абе не съм сигурна). какво ще помогне клостилът ... още една мистерия  newsm78

А що се отнася до вероятността за забременяване, която при вас възлиза на 30%, честно да ти кажа - това е една страхотно добра цифра. Изобщо моята д-р сто пъти ми казва, че вероятността за забременяване при всичко нормално в един цикъл е 20-25% (както е и при ин витро-то май). с възрастта тази вероятност спада рязко, затова и при добри показатели, отнема време. ooooh!

бих казала, че щом имаш тръби, имате добри резултати от изследванията и изобщо си имала положителен тест (без значение, че е била слаба втората чертичка - пак е позитивен), просто трябва време и ще се случи. то ест - имало е оплождане и то се случва вътре в тръбата, нали разбираш; значи става тръбата. Praynig
няма какво да се тъпчеш с гадости   bouquet

успех, мила Лили.

# 236
благодаря ти феникс   bouquet. честно казано и аз съм решила да не пия за сега клостилбегит. ще пробваме по старомодния начин още няколко месеца и ако пак не се получава ще реша какво да правя. мисля си, че е по-удачно първо да направя пластика на тръбите по лапароскопски път (така се изрази лекаря ми), която повишава проводимастта им, а от там и шанса за забременяване. ако въпреки всичко не се получава ще обмисля други варианти.
все пак е нелогично след като има немалък шанс за зачеване по нормален път да си форсирам яйчниците.

успех и на теб  Simple Smile

# 237
 zdr i ot men 
as ima edin spontanen abort   sega iskam da si imam dr bebe i zabotq po vaprosa tozi mesec sam pila klostibegin ot 5 do 10 den po 1  i zakam zada vidq rezultatite   .
iskam daz popitam pri kolko jeni se  e polu4ilo sled parvi mesec .
uspex na vsi4ki

# 238
Пиши на кирилица!

Имаш ли направена цветна снимка, че пиеш клостилбегит?

# 239
bebica^, кое да се е получило след първия месец? дано нямаш предвид забременяване, щото и по-нагоре в темата има няколко гневни (но съвсем справедливо) мнения, че клостилът не е чудодейно хапче за забременяване. то помага (?) за овулация, в случай, че е доказано, че нямаш или не е редовна ... а ти защо мислиш, че нямаш ову?

lili_7, кажи какво стана? пи ли клостил? какво каза лекарят и т.н.

bouquet

Общи условия

Активация на акаунт