САМО за РЕЦЕПТИ за машина за хляб

• 1 072 940
  • 785
  •   1
Отговори
# 495
рецепта за хляб от спелта
определено се получи мн добре
http://allrecipes.co.uk/recipe/1055/bread-machine-spelt-loaf.aspx

# 496
Ще я пробвам. Моля само да ми кажете това какво ще рече "1 dessertspoon dried active baking yeast"?..... суха мая, ама колко?..... 1 чаена лъжичка?

# 497
Ще я пробвам. Моля само да ми кажете това какво ще рече "1 dessertspoon dried active baking yeast"?..... суха мая, ама колко?..... 1 чаена лъжичка?

в буквален превод е 1 малка лъжица

# 498
  • София
буквално е 1 десертна лъжичка, т.е. чаена.

# 499
  • Cambridge, UK

[/quote]
Не,  2 чаени лъжички са тъй като сайта е в UK. В Англия със дессерта се сервира голяма лъжица. Dessert spoon е нещо средно между чаена лъжичка и супена лъжица, по-близка по размер до супената, само че овална. Супената лъжица е 3 чаени лъжици, а десертната е 2 чаени лъжички.

# 500
  • Cambridge, UK

Не,  2 чаени лъжички са тъй като сайта е в UK. В Англия със дессерта се сервира голяма лъжица. Dessert spoon е нещо средно между чаена лъжичка и супена лъжица, по-близка по размер до супената, само че овална. Супената лъжица е 3 чаени лъжици, а десертната е 2 чаени лъжички.
[/quote]

# 501
Да попитам и тук за рецепта за хляб с големи шупли. Предполагам тънкостта е във втасването и месенето?  newsm78

# 502
  • Sofia
Да попитам и тук за рецепта за хляб с големи шупли. Предполагам тънкостта е във втасването и месенето?  newsm78
Не е.
Тайната е в добавянето на тесто, останало от предния път. Добавяш го към следващия хляб, като добавяш по-малко мая в замесването.
Даваха го в едно предаване по Фиеста - "Пекарната на мисис Чайлд" - Джулия Чайлд. Имаше игрален филм за нея и как е започнала.

# 503
Не е.
Тайната е в добавянето на тесто, останало от предния път. Добавяш го към следващия хляб, като добавяш по-малко мая в замесването.
Даваха го в едно предаване по Фиеста - "Пекарната на мисис Чайлд" - Джулия Чайлд. Имаше игрален филм за нея и как е започнала.

Интересно. Пропуснала съм го.

Точна рецепта къде мога да намеря?

# 504
  • Sofia
Не е.

Интересно. Пропуснала съм го.

Точна рецепта къде мога да намеря?
Не си спомням колко тесто на колко брашно се добавяше. Провери във Фиеста имаха рецепти по предавания. А иможе да пробваш като отделиш тесто от предния и добавиш към следващия какво ще се получи и да прецениш. Не съм имала за цел са го запомня. Аз искам да бъде по-плътен хляба и се опитвам да го направя такъв, защото и моите хора искат, а и аз такъв.

# 505
  • Димитровград
Момичета нова съм,не можах да прочета всичко на това което прочетох никъде не видях рецепта за бухти мекици или нещо такава за закуска на децата.

# 506
  • Велико Търново
Момичета нова съм,не можах да прочета всичко на това което прочетох никъде не видях рецепта за бухти мекици или нещо такава за закуска на децата.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=360574.45

# 507
  • Димитровград
rumi1234  :  bouquet  bouquet  bouquet,ще пробвам и ще споделя.

Последна редакция: пн, 22 юли 2013, 15:04 от geri_pam

# 508
Привет от мен.
Имате ли някакъв документ със събрани рецепти?  newsm78 Peace

# 509

Имате ли някакъв документ със събрани рецепти?  newsm78 Peace

В темата.

Общи условия

Активация на акаунт