САМО за РЕЦЕПТИ за машина за хляб

  • 1 075 590
  • 785
  •   2
Отговори
# 645
  • София
  • Мнения: 10 734
С какво ожилявате хляба, да не е толкова чуплив? Сол ли?
ето как изглежда:
Скрит текст:


Аз сега ползвам готови пълнозърнести (има и с бяло) смеси на К-нд... немски по 500г и в някои от тях има ленено семе :/

# 646
  • София
  • Мнения: 10 734
Правите ли хляб от лимец или от царевично - и до колко % влагате?
Също и "картофен хляб с лук"

# 647
  • там, където ми харесва
  • Мнения: 1 454
Слагам 50% лимец може и едрозърнест.

# 648
  • Мнения: 4 649
Някой пробвал ли е в машината от готовите смески за питка,които продават?

# 649
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 17 137
месиш питката в машината и я печи във фурната.

# 650
  • Мнения: 4 649
месиш питката в машината и я печи във фурната.
Какво става ако я пека в машината

# 651
  • Мнения: 9 785
месиш питката в машината и я печи във фурната.
Какво става ако я пека в машината

Не знам каква е тази готова смес, но питката ти ще бъде под формата на хляб, ако я печеш в машината. Това е.

# 652
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 17 137
месиш питката в машината и я печи във фурната.
Какво става ако я пека в машината
променя се формата.
питката е тънка и кръгла. ако се пече в машината ще приеме формата на казанчето - квадратна/правоъгълна и ще е висока. ако така ти харесва не е проблем да я правиш в машината.

готовата смес за питка е като готовата смес за хляб. добавяш течност, месиш и печеш.

# 653
  • Мнения: 665
Здравейте, може би ще задам супер глупав въпрос, но искам да направи хляб със сушени чушки и червен пипер, но не знам кога да ги сложа? Може ли да ми помогнете? И какво е това брашно от Динкел понеже в рецептата е такова? Проблем ли ще е ако сложа обикновено на София Мел?

# 654
  • София
  • Мнения: 1 544
Здравейте, може би ще задам супер глупав въпрос, но искам да направи хляб със сушени чушки и червен пипер, но не знам кога да ги сложа? Може ли да ми помогнете? И какво е това брашно от Динкел понеже в рецептата е такова? Проблем ли ще е ако сложа обикновено на София Мел?

Моята хлебопекарна (Горение) на основната програма за хляб ( около 3 часа) след основното месене, преди да започне втасването има звуков сигнал за добавяне на подправки, в случая сушените чушки. Тогава съм добавяла маслини или сушени домати или мащерка. след звуковия сигнал омесва само няколко пъти и започва втасването.
За брашното не мога да помогна.

# 655
  • София
  • Мнения: 8 527
Защо просто не прочетете как се казва темата и не си задавате въпросите в другата тема за машината за хляб.

# 656
  • Мнения: 9
здравейте от скоро имам хлебопекарана и направих този хляб стана много вкусен и мек .
прясно мляко - 100 мл.
кисело мляко - 100 гр
едно  яйце - 1 бр.
разтопено краве масло - 3 с.л.
сол - 1 ч.л.
захар - 1 ч.л.
брашно - 450 г
суха мая - 11 г
Смесете затоплените течни съставки заедно с разбитото яйце, солта и захарта. Поставете ги в казанчето на хлебопекарната. Добавете пресятото брашно и маята.
пуснах я на програмата за бял хляб 3 часа .
Можете ли да ми предложите рецепта за кекс с шоколад или сладко?

# 657
  • София
  • Мнения: 20 769
Можете ли да ми предложите рецепта за кекс с шоколад или сладко?
https://www.tanitaang.com/2009/05/blog-post_12.html
Само че не зная с какъв обем е нейната пекарна. В блога има и други рецепти за пекарна.
На мен ми се струва много маята, обикновено дават 7 г мая за 500 г брашно

# 658
  • София
  • Мнения: 658
Здравейте искам да ви попитам ,купих си тази хлебопекарна https://www.home-max.bg/hlebopekarna-finlux-fbm-1480/ тя е с две бъркалки за месене и две отделни тави за хляб.Много обичам да замесвам тесто с хлебопекарна/до сега само в един нормален съд без разделение като новата/.Вие как замествате тестото да втаса и после да се изпече в двата съда.Преди замесвах вадя втасалото тесто,но сега в това малко казанче цялата доза няма да се побере.Моята рецепта е -Козунак
малък козунак
10 гр мая (суха)
125 мл прясно мляко
125 гр масло
500 гр брашно
щипка сол
3 яйца
130 г захар.
настъргана лимонова кора

# 659
  • Мнения: 2 862
Здравейте искам да ви попитам ,купих си тази хлебопекарна https://www.home-max.bg/hlebopekarna-finlux-fbm-1480/ тя е с две бъркалки за месене и две отделни тави за хляб.Много обичам да замесвам тесто с хлебопекарна/до сега само в един нормален съд без разделение като новата/.Вие как замествате тестото да втаса и после да се изпече в двата съда.Преди замесвах вадя втасалото тесто,но сега в това малко казанче цялата доза няма да се побере.Моята рецепта е -Козунак
малък козунак
10 гр мая (суха)
125 мл прясно мляко
125 гр масло
500 гр брашно
щипка сол
3 яйца
130 г захар.
настъргана лимонова кора
Мъка... Sad и до сега се чудя, защо масово почнаха да се продават с две казанчета...
Дано скоро не ме предаде моята, че вече е доста дъртичка.

mimi- 1977, ако разберете споделете

Общи условия

Активация на акаунт