САМО за РЕЦЕПТИ за машина за хляб

  • 1 072 912
  • 785
  •   1
Отговори
# 735
  • Мнения: 2 849
И аз това подозирам, но пък е гореща.

# 736
  • София
  • Мнения: 4 515
Първо вижте околната среда - температурата най вече. После съм склонна да търся причината в маята. Пробвайте да смените програмата на по-бърза. Хлябът ви превтасва и затова бухва, а после спада и не се изпича. Обичайно причините са:
Много е топло;
Тестото е рядко;
Програмата е прекалено дълга;
Маята е много;
Брашното е съвсем бяло.

Не са подредени по честота или важност.

# 737
  • Мнения: 5 721
Некой пробвал ли е хляб с квас в хлебопекарната?

# 738
  • София
  • Мнения: 20 712
Бухва идеално, но когато почне да се пече спада и става глетав.
Сега се чудя от маята ли е или да купувам нова хлебопекарна. Сменяла съм и брашното и маята. Веднъж става, веднъж не...?
Ако проблема е маята защо бухва тестото, ако е от брашното с друго също я стане я не...?
Мисля, че в такъв случай дават, че течността или маята е повече.
Вероятно и качеството на брашната се е променило за 10 години. Сега се сещам, че и моята Мулинекс е от това време. Ако сложите 300 мл вода - дали няма да се получи?

# 739
  • Мнения: 2 849
Купихме нова и няма проблеми вече. Явно нещо в печенето се е бъгнало, а може и да е  превтасвал.

# 740
  • Мнения: 24 527
Некой пробвал ли е хляб с квас в хлебопекарната?
Времето за втасване е много дълго при кваса, даже май някои го втасваха за цяла нощ в хладилника...
Ако някога ми хрумне да пробвам, вероятно бих пуснала само да замеси, после с все казанчето на хладно и при вече втасало тесто бързо премесване (със или без помощта на машината), пак да постои и вече програма за печене само.
Това очевидно ти пести време само от това че няма да чистиш плотове и да се цапаш ти да месиш, но той квасният хляб основно време иска, не му е много работата.

# 741
  • Мнения: 5 721
Убедих се днес, че е голяма хамалогия. Хлебопекарната ми протече и се опитах да го направя на ръка. Нито вид имаше, нито вкус, но се чудя как да си намаля килограмите и четох, че от хляба с квас не се пълнее.

# 742
  • София
  • Мнения: 8 495
Дали обърнахте внимание, че тази тема е САМО ЗА РЕЦЕПТИ за машива за хляб? Има си друга тема където се обсъждат проблемите с хлебопекарните.

# 743
  • Мнения: 5 721
Обърнахме внимание да.

# 744
  • Мнения: 6 369
Убедих се днес, че е голяма хамалогия. Хлебопекарната ми протече и се опитах да го направя на ръка. Нито вид имаше, нито вкус, но се чудя как да си намаля килограмите и четох, че от хляба с квас не се пълнее.
Няма такова нещо. От всичко се пълнее, ако не се постигне калориен дефицит.

# 745
  • Мнения: 5 721
Здравейте отново. С нова хлебопекарна съм, вече с 2 бъркалки.

Може ли да ми кажете изпитана рецепта за хляб 1 кг?

# 746
  • Мнения: 2 670
Заповядай!
За 1 кг хляб:

400 мл вода
3 с.л зехтин
2 ч.л сол
1 1/2 с.л захар
2 с.л кисело мляко
648 г брашно
1 1/2 ч.л мая (ползвам червената на Саф инстант)
За супени и чаени лъжици използвам мерителната лъжичка от хлебопекарната

Със сигурност рецептата е изпитана и дава постоянен отличен (за мен) резултат. Аз го пека на най-слабато препечената коричка. Ако искаш по-препечена - сложи на по-силна степен.
Здравейте отново. С нова хлебопекарна съм, вече с 2 бъркалки.
Може ли да ми кажете изпитана рецепта за хляб 1 кг?

# 747
  • Пловдив
  • Мнения: 2 748
Момичета, тези рецепти универсални ли са за всички хлебопекарни?

# 748
  • Мнения: 24 527
Е, съобразяваш си обема и типа хляб, разбира се. И това дали е бърза програма или стандартна.

# 749
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 16 745
Момичета, тези рецепти универсални ли са за всички хлебопекарни?
да бе. Smiley
същото е и като при обикновените фурни.  няма специална рецепта за манджа за всяка фурна.

Общи условия

Активация на акаунт