Гениално дете или амбициозни родители?

• 7 894
  • 105
  •   1
Отговори
# 75
Те в тази посока именно бих желала да наблегна и да видя разсъждения. Затова попитах.

# 76
Не е нужно да е гениална. Сладка и умничка - да.
Разпознаване на съответствието между дума и шарена форма е нещо, с което децата на тази възраст се учат да се занимават.
Дали ще познае на пъстра картинка къде точно е жирафът или къде точно е Магадаскар - за детето няма голяма разлика, защото ни жираф е виждало на живо, ни Магадаскар.
дума-форма, дума-форма. Развитието е нормално, конкретното съдържание е по-необичайно.

# 77
Те в тази посока именно бих желала да наблегна и да видя разсъждения. Затова попитах.
Да де, и аз това казах по-напред  Simple Smile
"На 10 години Волфганг вече е написал над 50 композиции, симфонии, концерти, сонати и религиозна музика..."

# 78
Ееее второто филмче наистина ме впечетли. Ако след първото си мислех, че е умна и че е въпрос на карта и цветове, сега наистина смятам, че е изключителна.

# 79
  • планетата Земя
Лили може да е гениална или да не е гениална, това АЗ не мога да кажа, както подозирам и вие не можете...но го казвате (с един такъв малко надменен тон, поне на мен така ми звучи). Лили обаче определено е едно много интелигентно дете и това вече няма кой да го оспори. Дресировка или не - това, което тя прави, определено не може да бъде направено от всяко дете! Пък!

# 80
Дресировка или не - това, което тя прави, определено не може да бъде направено от всяко дете! Пък!

А кому е нужно? Какво показва/доказва? Едно "браво" на родителите, нищо повече.

# 81
  • планетата Земя
Нужно е за всички! Умните/интелигентните хора движат света напред. Доказва, че детето е по-интелигентно от повечето деца, а не само, че родителите са работили с него. Колкото и да се работи, не всяко дете може да постигне това. И "браво" не на родителите, а на детето.

# 82
Тя заложбите явно си ги има - услужлива зрителна и слухова памет. Мен ме впечатлява друго повече, че явно е имала устойчиво внимание и способности за съсредоточаване, доста по-големи от средните за 18 месечно дете. Резултатите са плод и на двете страни, родителите са започнали рано да се занимават с нея, намерили са подходящия подход, заинтригували са я и най-вече са били последователни и упорити. Дано сега вече да не лежат на стари лаври...

А дали е гениално детето, е рано да се каже. Смятам, че има заложби, особено след като изгледах и другите филмчета с нея.

Последна редакция: чт, 13 дек 2007, 16:56 от Мария

# 83
  Не е гениално детето, нито пък чак толкова амбициозни родители. Просто има добра зрителна памет и се забавлява -и то, и родителите.
   Все едно да кажем, че маймуните са гениални. Скоро  даваха един опит с маймунки. Разбъркани числа от 1 до 10 на екрана на компютъра, после ги заменят с празни квадратчета. След съвсем кратко време мунчовците се научават да посочват празните квадратчета в правилна последователност от едно виждане на разбърканите цифри. Хората така и не успяваха след мнооого опити.

# 84
Нужно е за всички! Умните/интелигентните хора движат света напред. Доказва, че детето е по-интелигентно от повечето деца, а не само, че родителите са работили с него. Колкото и да се работи, не всяко дете може да постигне това. И "браво" не на родителите, а на детето.
Подкрепям напълно мнението ти, малко деца биха се справили с това. Лили е невероятна, дано бъде забелязана, за да и помогнат специалисти да развие дарбата си, може би родителите се надяват точно на това. Кой знае след време може да четем пак за Лили.

# 85

Естествено, че това е необичайно, приятно и впечатляващо постижение.
Както е впечатляващо, че някой може да се дразни от него.

# 86
# 87
С огромно удоволствие изгледах филмчето и се забавлявах с Лили  Laughing
Мисля, че детенце има потенциал и дано родителите са поне малко амбициозни, за да задоволят потребностите й!

Не ми харесва как се тъпче всичко различно (в тази тема включително)... но хора всякакви.

# 88
  • Linz
Гледала съм го филмчето преди време. Много е сладко момиченцето. Но едва ли е чак гениално, децата много помнят.

# 89
В такъв случай, ако приемем, че детето е "гениално", това качество следва да се признае и на 2- годишните деца, които познават буквите и цифрите или различават и показват голям брой животни и не бъркат.
Приемам, че става въпрос за памет, развита в по- голяма степен от тази, при средно статистическото дете.
В никакъв случай не мога само въз основа на тези факти, да определя, дали родителите се престарават, изобщо. Щом детето има интерес и данни, няма нищо по- добро тези качества да се развиват, а не да се оставят да закърнеят.

Общи условия

Активация на акаунт