Гениално дете или амбициозни родители?

• 7 893
  • 105
  •   1
Отговори
# 45
Какво може да се постигне само с едно ръкопляскане.  smile3501

Тити, я стига. Деян е мега-готин. Като се усмихне (това му се отдава невероятно) и може да ти каже всичко, което е решил да чуеш.  Heart Eyes Ще те видя като почне да говори всичко как ще му търсиш копчето за спичане на звука, за да няма "защо-защо".  Wink

# 46
Да, с детето е работено. Но както каза  Шани горе, то има желание. Никое дете на сила не можеш да го накараш да показва каквото и да е- камо ли държави на картата. Надали е гениално , но е напреднало в развитието си със сигурност.

# 47
това си е чиста проба циркова дресура.
Да, така е. А бащата нямаше милост - само питаше ли питаше... Барем да си бяха починали малко.

# 48
"Гениално" е дете, което композира на 5 години. Това е дресировка, да. Но и тренировка. Далеч съм от мисълта, че когато посочва Аржентина, Лили е наясно с географията, историята и културата й. Но това упражнение развива паметта и ориентацията. Детето видимо се забавлява, така че няма нужда да викаме Агенцията  Simple Smile

# 49
  • София
Според мен нито детето е гениално, нито родителите-амбициозни.Почти всяко дете на тази възраст може да бъде научено на такива неща, в случая Лили има доста добра зрителна памет, тя не осмисля какво точно е страна, тя свързва името с цветното петно и се забавлява , че й се радват.А защо да не й е нужно- по-добре такива занимания  отколкото висене пред тв-то.

# 50
И на мен не ми изглежда изтормозено детенцето Heart Eyes
А и си мисля, че никой не би могъл да го накара да научи толкова нещо, ако на него самото не му идва отвътре и ако не е способно на това. Забавлява си се, шарена е картата... И все пак има малка доза гениалност, съгласете се Peace

# 51
Детето изглежда щастливо - не мисля, че го тормозят амбициозни родители.
И да, защо не, може би е гениално, не виждам нищо лошо в това.
Омръзна ми да поставяме под съмнение таланта и гениалността на всяко дете, което не е българче.
Предпочитам по-рядко да чувам от български десетокласници, че първото име на поета Вапцаров е Къци, а планината, която разделя България е Марица.

# 52
Това ми напомня на една история за велик математик - цялата стая била облепена със страници от учебници по математика .
За София Ковалевска става дума. Това за странните й тапети е една несигурна история.

# 53
  • Кори Селести
Далеч съм от мисълта, че когато посочва Аржентина, Лили е наясно с географията, историята и културата й.

Simple Smile Аз не съм толкова далеч.
Мога да предпололожа, че родителите, лека-полека ще и разказват и за тези неща.
Във вид на приказки, на интересни неща, които събуждат въображението...
И в един момент ще вземе да се окаже, че малката Лили ще знае за света много повече от някои списвали в темата, включително и мен.

Браво, казвам аз на такива родители, които търсят интересите на децата си и ги развиват.

Някак неволно се сещам за Анда  Heart Eyes

# 54
  • Bapнa
Браво на лапето  Mr. Green Аз не мога така да ги посоча  Blush

# 55

Брат ми на почти 2 годинки беше научил азбуката само като гледаше "Къци", ние нямахме представа, че го може. Той беше доста глупав  Embarassed, не можеше да говори, да разбира какво му говорим изобщо... много странен. Та... той си е нямал и представа какво са буквите по своята същност. Чисто и просто зрителна памет. буквата я приема като предмет и я именува. Така, както мама се казва "мама", но какво е мама...??
Сега сигурно си мислите, че от малък му върви българския, щом е проявявал интерес.
Да, ама не. Един от най-неграмотните в класа си е.  Joy

Абе  ти като  пишеш четеш ли след това  написаното? 
Аз съм малко пристрастна и да ти кажа май сте имали някакъв проблем!
А да наречеш брат си неграмотен  не мисля,че е  гордост!  Thinking
"Гениално" е дете, което композира на 5 години. Това е дресировка, да. Но и тренировка. Далеч съм от мисълта, че когато посочва Аржентина, Лили е наясно с географията, историята и културата й. Но това упражнение развива паметта и ориентацията. Детето видимо се забавлява, така че няма нужда да викаме Агенцията  Simple Smile

Има  и деца  гении, който не  само композират!

# 56
  • някъде
много е сладка
не мисля, че е гениално дете, за родителите не мога да кажа
това е като да показваш едни и същи животни примерно на детето и то да ги разпознава Peace
с практика се учи Peace

# 57

Брат ми на почти 2 годинки беше научил азбуката само като гледаше "Къци", ние нямахме представа, че го може. Той беше доста глупав  Embarassed, не можеше да говори, да разбира какво му говорим изобщо... много странен. Та... той си е нямал и представа какво са буквите по своята същност. Чисто и просто зрителна памет. буквата я приема като предмет и я именува. Така, както мама се казва "мама", но какво е мама...??
Сега сигурно си мислите, че от малък му върви българския, щом е проявявал интерес.
Да, ама не. Един от най-неграмотните в класа си е.  Joy

Абе  ти като  пишеш четеш ли след това  написаното? 
Аз съм малко пристрастна и да ти кажа май сте имали някакъв проблем!
А да наречеш брат си неграмотен  не мисля,че е  гордост!  Thinking

Има  и деца  гении, който не  само композират!

Аз отговарям за постовете си. Не ги чета повторно. Не смятам, че е обидно да наречеш някого неграмотен. Това не е доживотно състояние и затова лесно може да бъде провокирана промяна на това състояние.

# 58
  • София, "Младост 3"
хм все пхка не бих искала да съм брат ти...и въобще би било неприятно някой ако мисли за мен така както ти за брат си

# 59
хм все пхка не бих искала да съм брат ти...и въобще би било неприятно някой ако мисли за мен така както ти за брат си

В нашето семейство си казваме всичко право в очите. Критикувам го за недостатъците му, но и много го хваля и поощрявам заради достойнствата му.
catnadeen, гарантирам ти, че не всички имат добро мнение за теб по всички показатели.

Общи условия

Активация на акаунт