за бебетата от 0 до 6 месеца, съвети за бъдещи мами

• 90 697
  • 732
  •   1
Отговори
# 180
Виктор много повръщаше като беше малък, затова му сменяхме памперса преди ядене. Иначе имаше голяма опасност поетото мляко да се окаже навън. Освен това докато стана на около 4-5м категорично отказваше да се оригва, без значение какви усилия полагахме. За сметка на това страшно много хълцаше, ама той това си го правеше още преди да се роди.
С подсечки и то леки е бил само 2 пъти. Може би помогна факта, че е зимно бебе и не се е изпотявал тогава, когато имаше много дълбоки гънки. Най-излишната ни покупка се оказа ваната за къпане. Още първата вечер го изкъпахме на чешмата, както правят в родилно. Оказа се много лесно и удобно, но трябват двама души. На него много му харесваше и така докато на 6м се прехвърлихме в банята. Пробвахме отново коритото, а той се разплака. Използвахме надуваемо басейнче, което хареса. Като стана на около 8м реше, че му е по-приятно да стои прав под душа. В стаята поддържахме като беше малък 22 градуса. Беше облечен с боди, ризка и ританки. Като спеше го завивахме с одеяло. За първи играчки препоръчвам различните хващалки. Много са удобни и лесно може да ги хване докато му е още малка ръчичката. Впоследствие служат и за чесане на зъбите. Разбира се, също така и музикалните играчки за над краватчето. Нашите ги спуснахме допълнително надолу с ластик, за да може сам да си ги бута.

# 181
  • На един клон
*vera,и камизолка и гащи не ти трябват.Само боди и гащеризон,с дебелина според сезона

# 182
  • Варна
Една от най-добрите теми, които съм чела в този форум. Браво!
Записвам се да следя.

# 183
  • И аз не знам къде...
Хайде и аз да попитам нещо  Grinning!
Решила съм да къпя и след това обличам бебо в банята. Тя е топла и ако е нужно още ще я стопля. Има място има и къде да сложа повивалника да го повия. Какво мислите? И колко градуса трябва да бъде когато се къпе бебо? Колко време трябва да стой на същата температура и може ли след баня и преобличане да се върнем в стая с 20-21 градуса?

Благодаря предварително!

# 184
Една от най-добрите теми, които съм чела в този форум. Браво!
Записвам се да следя.
Peace

# 185
Хайде и аз да попитам нещо  Grinning!
Решила съм да къпя и след това обличам бебо в банята. Тя е топла и ако е нужно още ще я стопля. Има място има и къде да сложа повивалника да го повия. Какво мислите? И колко градуса трябва да бъде когато се къпе бебо? Колко време трябва да стой на същата температура и може ли след баня и преобличане да се върнем в стая с 20-21 градуса?

Благодаря предварително!

в банята е добре да е около 25 градуса. да, разбира се, можеш да си го върнеш в стаята с обичайната температура след като си приключила  Peace

за дрехите за спане: всеки си решава, но аз съм против много то дрехи и гледам бебето, както и нас си. спи на 20 градуса, облечен е с боди (долно без ръкави и крачоли), слийпър (което е памучно боди с ръкави и крачоли) и е пъхнат в памучно чувалче. лятото ще е само с долното боди и чувалче от крепон (така ли се казваше онази материя, от кочто шиеха пижами?).

# 186
  • ул. "Мечтание"
Ами ако е едно такова тъничко и "намачкано" като хармоника, значи е крепон.

# 187
мда, и на малки бабунки  Grinning много е приятна и държи приятно топло  Hug

# 188
  • ул. "Мечтание"
мда, и на малки бабунки  Grinning много е приятна и държи приятно топло  Hug

Мдам! За лятото е много подходяща и няма нужда от гладене.  Joy Летните ми нощнички и пижами са от тая материя. И малко ме е яд, че почти не намерих дрешки за бебчо от крепон.

# 189
аз съжалявам, че и за мен си не намирам вече кой знае какво от крепон  Rolling Eyes та по темата: съвет към младите мами - купувайте дрешки и разни удобства от крепон!  Hug

# 190
Браво на авторката за страхотната тема ! Повечето съвети за отглеждането на бебоците през първите няколко месеца вече са дадени , така като чета постовете . Аз само искамда подчертая още веднъж едно много важно нещо - нека бременните жени НИКОГА , АМА НИКОГА да не се заслушват в историите и разказите на разни несъобразителни хора за това колко ужасно и болезнено е раждането . Аз и през двете си бременности съм искала да ми разказват само хубави и положителни истории , т.е. само такива , които да ми донесат още положителна енергия към тази , която нося , вследтвие от факта , че ще ставам мама !!!
Не вярвайте на всички кошмарни разкази и даже изобщо не ги слушайте  Naughty Naughty Naughty
Мислете само за най - прекрасното нещо , което ще се появи във вашия живот и ще му придаде смисъл ! Е , това исках да кажа ! Пожелавам на всички лека бременност и успешно раждане , а на вече родилите мами - нека децата им да са живи и здрави и само да ги радват  Hug Hug Hug

# 191
  • На един клон
Олекотените завивки не са особено подходящи за малки бебета,винаги стоят някак на разстояние от тялото.По-добре е одеалце с подходяща дебелина,облечено в чаршафче!

# 192
 Peace за темата!Записвам се за да я следя!

# 193
Здравейте, мили момичета!
Не съм дочела още всичко, но да пиша докато съм се сетила какво искам да кажа, че после може и да забравя, а пък може и да се повтарям:
1. За мен това за предварителното пазаруване са бабини деветини - повечето неща си напазарувах преди раждането, защото след раждането не знаех кога ще съм в състояние да изляза, още повече сме родени в началото на януари и навън беше ад, както си спомняте и коли не можеха да се движат. Освен това нямам доверие на друг да пазарува неща, които не са строго уточнени.
Обаче, никога не е ясно колко голямо ще е бебето, а различните производители имат различни разбирания за най-малък размер Grinning
Ето защо моя съвет е  - купете по 1-2 неща от различни производители, на вид ще можете да ги сравните като размер, но трудно можете да прецените кое от тях ще пасне примерно на 50 см. бебе /да не говорим, че и вие все още не знаете колко ще е голямо/. В къщи когато махате етикета за да изперете дрешките, не изхвърляйте етикетите, отбележете не тях от коя дрешка са и от кой магазин, за да може после да пратите напр. таткото с конкретни указания: "купи ми от това 3 бр." Ние, например, се родихме малки /46 см. и повечето дрешки ни бяха ужасно големи.

2. Когато се наложи да облечете голяма дрешка, обличайте блузка с ританки - отделни, а не гащеризонче. Дъщеря ми с два ритника си вкарваше и двата крака в единия крачол и се будеше от това.

3. колкото и да се чудите, бързото омаляване на дрешките е неизбежно, но ако си купите повечко от 2-3, ще ви е по-лесно, защото няма да пускате по четвърт пералня.

Като се сетя за още нещо, пак .... Simple Smile

# 194
  • На един клон
2. Когато се наложи да облечете голяма дрешка, обличайте блузка с ританки - отделни, а не гащеризонче. Дъщеря ми с два ритника си вкарваше и двата крака в единия крачол и се будеше от това.
Чорапки отгоре върху ританките  помагат.

Общи условия

Активация на акаунт