за бебетата от 0 до 6 месеца, съвети за бъдещи мами

• 90 734
  • 732
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Аз не! Сменям при къпането в 21 и после чак в 08,00 сутринта! Peace
Еее... стига да не се е изакал де Mr. Green

# 166
ако детето е спокойно и си спинка, няма да го будиш да го преобуваш
аз сменях в началото, когато акаше на всяко ядене
постепенно спрях и дори и да ядеше, не го преобувах, защото нямаше нужда

# 167
А едни и същи памперси ли се ползват за през деня и нощта?
И на мен ми се струваше жестоко да се буди детето за да се преобуе, но знам ли?

# 168
Значи да разбирам, че и през август трябва да съм запасена с дълги ръкавчета?
Аз си мислех, че по скоро ще го обличам с боди с къс ръкав и някакви къси панталонки и чорапки... newsm78

За памперсите - за сега само от книгите знам, че нощно време бебетата се разсънват, ако тръгнеш да ги преобуваш. памперсите са едни и същи.

# 169
  • Brokenpromiseland
Новороденото има много неизградена терморегулация, така че лично мое мнение е че поне 1-вата седмица трябва да са добре облечени.Имам в предвид-боди с дълго ръкавче и тънко памучно боди.Всъщност детето само си показва.започнат ли да се появяват ситни пъпчици по вратлето и гърдичките значи му е топло.А ако му е студено нослето значи му е студено.
Хубаво е да се слагат и терлички.
След като навърши месец смятам че по спокойно ще може да го разсъбличаш.
Има дори една приказка..през лятото да се облича колкото майката, а зимата като нея + още една дрешка.
Бъди сигурна че тялото ти ще стане много чувствително и спокойно ще определяш състоянието на детето.
При мен се беше получил много инресен навик.....винаги след кърменето на бебо започвах да се уригвам (извинявам се за конкретиката) и така, докато не се уригне то.... hahaha
Беше ми много смешно, но като че тялото ми само му подстакзваше какво трябва то самото да прави.

# 170
  • На един клон
А едни и същи памперси ли се ползват за през деня и нощта?
И на мен ми се струваше жестоко да се буди детето за да се преобуе, но знам ли?
Не,няма да ги будиш само за памперса.Издържат си.
Това е било едно време с  памучните пелени,защото са държали мокро и пропускали повече.

# 171
Браво на авторката  bouquet,полезна тема.

# 172
  • София
 Вие как "интелигентно" отказвате да изпълните съвет от свеки?
 Бебо сега спи с боди с дълъг ръкав, ританки и е завито с олекотено юрганче. Как да е облечен и завит лятото?
 Колко градуса да поддържам в стаята лятото?
 Може ли бебето да е жадно, въпреки че кърмя,ако се е случило да е претоплено?
 Кое е по-лошо биберон или юмруче в устата?
 Как да почиствам мъхчетата от плюшените дрешки? Има ли антистатични прахове?

Иначе съветите ми са:
 От суеверия да се бяга, като от чума ( добре преценявайте кое е суеверие и кое добър съвет)
 Ако бебето е здраво, пътувайте. Честата смяна на въздуха влияе добре
 Не чакайте 40тия ден за да дадете на бебчо глътка свеж въздух.
 Добре е дупетата на бебчетата да се мият по-често от къпането вечер.
 Не прекалявайте със стерилизацията. Бебето трябва да придобие имунитет. Аз измивах всичко добре и не стерилизирах.

# 173
Вие как "интелигентно" отказвате да изпълните съвет от свеки?
 Бебо сега спи с боди с дълъг ръкав, ританки и е завито с олекотено юрганче. Как да е облечен и завит лятото?
1. Не съм компетентна по този въпрос - други да помогнат
2. Лятото бебето ти вече ще е по-голямо и няма толкова риск от прегряване или изтиване, така че ще е леко облечен, ако е топло
боди с къс ръкав и тънка пелена е достатъчно
3. Ако сте с климатик - внимателно, предполагам 20-22 градуса
4. Ами предполагам е възможно, особено в жегите
винаги имах приготвена вода за деня и му я предлагах, но той отказваше
5. От бибата по-лесно ще го отучиш
6. И при мен се появява този проблем с някои поларени дрешки, когато съм изпрала ги изпрала с нова хавлия например
аз почиствам с мокра ръка или четка и избягвам да пера тези "пускащи" мъх дрехи и хавлии с другите, защото и мен ме дразни много

# 174
Ще си позволя да се намеся, понеже свеки се опитва да ме държи под строг контрол - как се храня, има ли пушачи около мен, колко спя  Close Това ще се пренесе и върху горкото ми дете в бъдеще, което няма да позволя...
 Отклонявам налудничави съвети, като веднага ми хрумва нещо несъвместимо (с предложеното от нея) което вече прилагаме и има добър резултат, лекарски съвет а ако това не помогне , уверения че предложеното е изпробвано но няма резултат , пример с лош опит на познати Tired

# 175
  • София
Запис и от мен.
Много полезна темичка.

# 176
през лятото не виждам смисъл бебето да се облича толкова много -боди е достатъчно и може би докато е още съвсем малко някакви чорапки , въпреки че няма особена нужда -не ги обличайте много , моето бебе беше изнервено и плачеше постоянно защото беше облечено много и увито в одеало .Нещо , за което сега се сетих, не знам дали важи за други бебета , но бебо много се дразнеше ако бъде държан постоянно -просто не понасяша и се успокояваше когато го отавех да легве и му държах ръчичка или му говорех нещо

# 177
Сега водя спор с майка ми дали на новороденото му трябват гащи?
Доколкото разбрах последователността на обличане е следната:
Голо бебе, памперс, евентуално камизолка, боди, ританки и блузка или цяло гащеризонче.

Обаче гащи? Трябват ли му?
На мен ми се струват излишни и ще затрудняват преобуването и смяната на памперса.

# 178
Гащите са абслютно излишни.

# 179
  • ГОре на черешата...

1. Само с едно боди ми се струва малко, освен ако не поддържаш над 25 градуса в стаята Rolling Eyes. Малкият спи с боди с дълъг ръкав и комплект жилетка+ританки на около 21 градуса.
2. Лятото ще сме големи и жегите по боди-потник.
3.Лично аз поддържам 21-22 градуса.
4. Да, разбира се, има хора различни - едни се нуждаят от повече вода, други - никак.
5. Лично аз съм на мнение, че от биберон се отучва по-лесно, отколкото от палец.
6. Чак толкова много мъхчета не събират дрешките, ако се лепне някое - с ръка Wink.

Общи условия

Активация на акаунт