за бебетата от 0 до 6 месеца, съвети за бъдещи мами

• 90 737
  • 732
  •   1
Отговори
# 150
  • ГОре на черешата...
Az pak da pitam - kakvo vi e mnenieto - trqbva li bebeto do 40-tiq den da se kupe v podsolena voda?  newsm78 spored nem e malko opasno, ako popadne  sol v ochence ili ushence....
Айдееее, поредната бабина деветина - да не се потят ooooh!. Ами щом имат потни жлези, ще се потят.
Никога не бих го направила - я ти се накисни в солена вана Sick.  

# 151
Az pak da pitam - kakvo vi e mnenieto - trqbva li bebeto do 40-tiq den da se kupe v podsolena voda?  newsm78 spored nem e malko opasno, ako popadne  sol v ochence ili ushence....
Доколото знам, опасно е от медицинска гледна точка, защото кожата на бебето може да абсорбира макар и малка част от солта, тя да попадне в кръвния поток, от там в бъбреците, които на този етап са много незрели и могат да бъдат увредени... Това разбира се не е типичен случай, в общия случай бебчетата къпани със солена вода са късметлии, но аз не бих рискувала. Освен това и за кожата не е добре, солта изсушава много и без това чувствителната бебешка кожа. За изпотяването е очевидно абсурдна идея.

# 152
dany_dany, моля те, не къпи бебето си в подсолена вода  Sad

# 153
Абе да ви кажа и на мен ми се стори странно и затова попитах . Мерси за съветите, със сигурност няма да правя тази "бабина" процедура със солта  Crazy

# 154
dany_dany недей да къпеш детенцето си в подсолена вода и аз бях подложена на този огън , дори ми представяхаужасната ситуация как стои изолирано от останалите ,заради ужасната миризма #Crazy #Crazy #Crazy и аз взех че се шашнах и го къпах 2-3 пъти , но пак не бяха доволни защото солта беше low salt  и не соляла достатъчно - не го къпах повече , ами в края на края като порасне да се къпе  Hug Hug. Относно шума , моето бебе спеше на строителен шум поне 2 месеца и аз дори бях щастлива че така се получи , защото сега въожбще не се притеснявам дали имам гости или гледам телевизор , то си спинка  е стряска се като изведнъж пусна силни шумове - страх го е от кухненският робот , обаче сега като го пускам го водя до него пускаме го заедзно и гледаме какво прави и почти решхме проблема. Тези глупости с 40 -дни ще те превърнат в нервна параноичка не видяла бял сваят дълго време , ще се отрази на връзката ти с бащата на деето , на самото дете - така че излизайте , общувай с приятелки и ще визиш колко добре ще се чувстваш .... и най - добре си гледай детето сама , понякога помощниците вредят много

# 155
Лелееее това за подсолената вода ми напомня на една измишльотина която чух.....когато бебето се къпело във водата да се слага въглен и с него да се натърка например гърба ако има косъмчет да изпадали #Crazy
Коя майка би направила това нещо с детето си???

# 156
  • Ланкър, планините Овнерог
Лелееее това за подсолената вода ми напомня на една измишльотина която чух.....когато бебето се къпело във водата да се слага въглен и с него да се натърка например гърба ако има косъмчет да изпадали #Crazy

hahaha hahaha hahaha Ех, че не съм разбрала по-рано. А не сега да се чудя как ще обезкосмяваме след някоя и друга година каката.

# 157

hahaha hahaha hahaha Ех, че не съм разбрала по-рано. А не сега да се чудя как ще обезкосмяваме след някоя и друга година каката.

ееееее.........добре,че съм аз да ви светна Laughing за третото да знаеш как да процедираш Twisted Evil

# 158
Точно такава темичка си търсех.Много ценно,защото е от мами,които са минали по този път.Ще я следя редовно.

# 159
  • In someone's dreams
Аз най-много се притеснявам от първият ден и първата нощ в къщи, веднага след изписването. От сега ме е обзела паника, че няма да мога нищо да направя и ще седя и гледам безпомощно как малкия човек плаче.
След първото къпане в къщи с какво се маже бебо след ваната?
Имам дъщеря на 6 години, но когато тя беше бебе майка ми така беше окупирала грижите по нея, че аз и таткото само гледахме отстрани като на кино.... и така беше почти половин година.
Сега сме твърдо решени и двамата да се оправяме сами, без никакви помощници в къщи, само каката разбира се, но се чувствам така всякаш ще имаме бебе за първи път.
Моля, само не ме критикувайте, защо съм го допуснала това натрапвне първия път. Сега ми е като обеца на ухото.

# 160
Запис, темате е много интересна  Hug

# 161
Аз най-много се притеснявам от първият ден и първата нощ в къщи, веднага след изписването. От сега ме е обзела паника, че няма да мога нищо да направя и ще седя и гледам безпомощно как малкия човек плаче.
След първото къпане в къщи с какво се маже бебо след ваната?
Имам дъщеря на 6 години, но когато тя беше бебе майка ми така беше окупирала грижите по нея, че аз и таткото само гледахме отстрани като на кино.... и така беше почти половин година.
Сега сме твърдо решени и двамата да се оправяме сами, без никакви помощници в къщи, само каката разбира се, но се чувствам така всякаш ще имаме бебе за първи път.
Моля, само не ме критикувайте, защо съм го допуснала това натрапвне първия път. Сега ми е като обеца на ухото.
От самото начало мажа с бебешко олио. След като изписаха синът ми ползвахме на Мустела, след това на Бюбхен. Слагах и крем за подсечено дупе, защото синът ми го изписаха ужасно подсечен. Ако имаш късмет, бебето ще спи спокойно, така че няма какво да те притеснява. Казват, че почти всички бебета спели непрекъснато в началото. Коликите при нашия бебок започнаха едва ли не след изписването, пълен кошмар, по 12 часа в денонощие, но минаха  Simple Smile

# 162
Започнах да купувам бебешки дрешки. Голямо удоволствие ми е, но вече съвсем не съм сигурна какво и защо купувам.
Новородено през лятото трябва ли да носи дрешки с дълъг ръкав и цели ританки? Става въпрос за края на юли.
Кой размер е за новородено? - Практика ли е или по скоро изключение размера за новородено да е прекалено малък?
Какъв размер трябва за 2-3 месечно?
Септември и октомври за бодита с дълъг или къс ръкав са?

Между аналогичните размери на отделните марки има такива големи разлики! Едни са по-дълги и тесни, други къси и широки... С голямо удоволствие купувам, но не ми се ще да купя само неподходящи дрешки, които никога няма да облека. Ще съм благодарна за всеки съвет!  Grinning

# 163
Patishonka, извинявай, ама след днешната истерия по записването и затова не получаваш отговори
по-принцип аз купих 2-3 бодита с къс ръкав, 2-3 с дълъг, както и цели гащеризончета няколко
по-удобно за новородено са тези с копчета от горе до долу, по-лесно се обличат
взех му и 2-3 пижами
зависи много от лятото, ако е жега, като миналото, не е добре да го обличаш детето много
задължително са чорапките за новородени
ползвах бодита и ританки почти цялото лято
съвсем малките бебенца лесно прегряват, както и изстиват, така че внимателно с обличането, правилото е една блузка повече от майката
за размерите също е много относително - едно бебе може да се роди едричко и да му стават дрешки размер 3-6 месеца, така че по-добре, като купуваш предварително , да са по-големи, отколкото малки и да не ги облечете въобще

# 164
Нощес ми хрумна един може би глупав въпрос: През нощта сменят ли се памперсите?
Имам предвид, когато вече е отменено нощното хранене.

Общи условия

Активация на акаунт