за бебетата от 0 до 6 месеца, съвети за бъдещи мами

• 90 750
  • 732
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте на всички, аз съм бъдеща мама (чакаме момиченце в края на март). Вчера открих тази тема и макар че отдавна чета форума, точно тя ме провокира да започна и аз да задавам въпроси. Наистина много полезни неща прочетох тук и съм сякаш по-спокойна. Искам да ви питам нещо във връзка със социалния живот след раждането на бебето. Днес свекърва ми ми каза, че скоро  няма да мога да водя предишния си начин на живот (в смисъл в къщи да идват приятелки на кафе от време на време), защото живея в гарсониера, общо взето че ще си стоим аз и бебето защото трябва да се пази перфектна тишина и спокойствие...  Моя приятелка има бебе на 3 месеца и съм с впечатлението, че не му пречим ако си пием кафенце и си говорим, то спи на шум, а ако е будно дори се радва като му обръщаме внимание... Вие как мислите, много ли е трудно да имаш бебе и да имаш гости? Усещам че роднините често се превръщат в нежелани и твърде чести посетители, но аз не мога да си представя, че щом има бебе в стаята там никой не може да припари...

# 136
тя пък свекърва ти намерила кво да каже....д-р спок изрично пише, детето да не се свиква да спи на абсолютна тишина, щото после родителите се виждат в чудо, събужда се от най-малкия шум, а вие както сте и в гарсионера, какво да правиш - като спи (а то отначало спи почти през цялото време) до тоалетната да не можеш да отидеш....

# 137
yoanna, напълно те разбирам, и ние сме в гарсониера
в началото няма да идват много гости разбира се, но след месец и нещо, спокойно можете да си пиете кафето с приятелките
добре е да научиш бебето да спи на шум, защото иначе ...
по-трудно ще е по-нататък, защото се будят по-лесно, но пък тогава спят един два пъти на ден, т.е. пак има време за гости
а и идва лято

# 138
В книгата, която четох за отглеждане на бебето се казваше, че е добре да не се свиква на абсолютна тишина. Това дори може да го уплаши. В утробата се чуват някои звуци и бебетата са свикнали с тях, монотонните звуци ги успокоявали.

# 139
  • ул. "Мечтание"
Много хубава тема. Записвам се да я следя и се надявам селд няколко месеца и аз да давам съвети.  Flutter

# 140
. Страхотно е, че имаш хубави гърди, само дето не съм мъж, та да се впечатля Wink
Споделям тази полезна информация, за да спестя на начинаещите мамчета ужаса от появата на стрии и увисване на гърдите в следствие на дълго кърмене, а не за да впечатлявам мъже. Адресирах споделеното към теб, понеже явно си от заблудилите се и останали с грешно впечатление за причините за този ужас, спохождащ родилките. Двете ти усмивки не замазват положението, спирам да ти спамя инак поносимата тема.

Виж, мила, появата или не на стриите е въпрос на кожа - както при бременността, така и при кърменето. Ако на една кожа й е "закодирано" да се появят ще се появят. Съвсем друго пък е дилемата кърмене или стрии. По-добре да не захващаме, че пак ще стане скадал като в почти всяка свързана с кърмене или друг начин на хранене.
За увисването - ами и да не кърмят или не, ако са с голям бюст, то рано или късно гравитацията си казва думата.

Между другото не само valeri те е разбрала неправилно
Да не се окаже, че спамя - ще кажа за проходилката - ние я купихме, по-точно мажО още преди 4 мес, и тъкмо си мислех за какво я взехме само място да заема и малкия взе, че лудна по нея.
Препоръчвам много горещо на мамите с бръмбари в проходилки да ги дебнат с 4 очи - до мен стоеше и два пъти падна (в началото), успя почти да отскубне един кабел, извадих му от устата една педя тапет от устата, прилежно нагънат на хармоника, извадих и едно найлоново пликче от устата му - това са все неща, които ги е правил докато за малко 5-10 мин. съм била до кухнята...харесал си е един леген от банята и него го разнася с проходилката из апартамента, все гледам да не падне и забие глава в лигена, заклещен в проходилката.
Абе, искам да кажа, че тръгне ли да прохожда - край на спокойствието! Все трябва да си нащрек.

Между другото не само valeri те е разбрала неправилно.

# 141
Страхотна тема smile3501
Грешка, кочто аз допуснах-избор на педиатър! Проучете внимателно педиатъра за бебо още преди раждането му!!!

# 142
  • София
Аз много се чудя кога да взема проходилка,педиатърката ми е против Rolling Eyesно аз ще взема работата е кога newsm78Той седи на крака сам стабилно и си седи дори на земята подпрян за спалнята  Crazy

# 143
понеже стана дума за проходилки и т.н.
един съвет от мен - ако бебчето върви по-едро, не се притеснявайте, ако не седи в 6-я месец, не се изправи в 8-я, не пълзи в 9-тия и не проходи преди годинката, всяко бебе е индивидуално, а при едричките това става малко по-бавно
все пак крачетата им трябва да заякнат преди да поемат тежестта
не насилвайте децата да правят нещо, само защото съседското вече го прави
ако не иска да седи в проходилката, няма, ако пък му хареса, нека седи
всичко умерено, няма да навреди
Марин върви по-едър за възрастта си и за прохождането много му помогна бънджито, крачетата му заякнаха и когато проходи, проходи стабилно, без да пада, без да залита
вярно че беше на година и два месеца, ама и аз не съм го насилва да прохожда по-бързо
...
може би е време за тема - бебето от 6 до 12 месеца
Валко, какво ще кажеш  Wink?

# 144
Да!
Много е важно да не ни подгонят нездрави амбиции по отношение на децата! За каквото и да било.
Много е важно и да не сравняваме децата; не е желателно своите си да сравняваме едно с друго, пък какво остава моето с комшийското.
Всяко дете си се развива строго индивидуално, за прохождането освен това дали е по-едричко или по-жилаво, от значение е и темперамента.

# 145
Днес свекърва ми ми каза, че скоро  няма да мога да водя предишния си начин на живот (в смисъл в къщи да идват приятелки на кафе от време на време), защото живея в гарсониера, общо взето че ще си стоим аз и бебето защото трябва да се пази перфектна тишина и спокойствие... 
Не съм съгласна... Алегра и *vera  добре са ти отговорили... Но тези бабини дивитинини може да ги използваш, когато не желаеш гости (при бебе не се ходи преди навършени 40 дена, на бебето му е нужно спокойствие и т.н.)  Hug

# 146
Az pak da pitam - kakvo vi e mnenieto - trqbva li bebeto do 40-tiq den da se kupe v podsolena voda?  newsm78 spored nem e malko opasno, ako popadne  sol v ochence ili ushence....

# 147
Az pak da pitam - kakvo vi e mnenieto - trqbva li bebeto do 40-tiq den da se kupe v podsolena voda?  newsm78 spored nem e malko opasno, ako popadne  sol v ochence ili ushence....
Shocked това за пръв път го чувам ... ще следя темата, интересно ми стана  Simple Smile

# 148
Не, не трябва да се къпе в подсолена вода. Опасно е. Поне според мен.

# 149
  • София
Споделям собствения си опит: Бебето, особено в началото, се нуждае от много малко неща, останалите чудеса от "списъците" задоволяват суетата на роднините. Малкото бебе почти не се цапа, така че три - четири комплекта дрешки от естествени материи са му повече от достатъчни. Моето дете не е използвало и шишета с биберони, специална козметика (да живее Бочко!). Температурата в саята и е била съответна на външната, за мен е безумие да подържам у дома 25 градуса през зимата и да ходим по потници. Колкото повече време прекарва детето навън, толкова по-малко заплесвалки за у дома са му необходими. На него не му пука дали е модерно и колко лева струва количката му, на година и половина дъщеря ми вече е забравила, че някога е имала количка. Единственото, от което детето има нужда, е постоянно внимание и обич от мама. Позволявам си да препоръчам изключителното кърмене на поискване до към 6тия месец, ако това се окаже възможно за вас. С авторката на темата искам само да споделя, че стрии нямам и гърдите ми не са увиснали и да и пожелая успех в раздаването на съвети  Heart Eyes.

Подкрепям Peace

За осолената вода - не само излишно, а ОПАСНО!!!!

Общи условия

Активация на акаунт