за бебетата от 0 до 6 месеца, съвети за бъдещи мами

• 90 763
  • 732
  •   1
Отговори
# 120
и моята принцеса се роди лятото. като беше съвсем съвсем новородена и обличах камизолка с дълъг ръкав и ританки, но другите майки им обличаха и такива гащички без чорапче отдолу /незнам как се казват:)/ и бодита/камизолки с дълъг или къс ръкав.
най- куриозното беше в род. дом когато дойде една акушерка започна да се кара:" обуйте им чорапи на тези деца, изстинали са им крайниците"/беше най-малко 40 градуса:)/ , а след малко влиза друга акушерка и казва "горките дечица дано не им е толкова горещо колкото на мен , я ги поразсъблечете малко:)"
а сега се предлагат за лятото и памперс-гащи нещо като пликченца за бебета.

# 121
Zdraveite mami! Pozdravleniq za strahotnata tema! Kajete poveche za pupchto na novorodenoto. Kak go tretirahte? Kazaha mi che e hubavo vseki put kogato se smenq pampersa da se pochistva sus spirt i da se zavurta lekichko?!

# 122
Zdraveite mami! Pozdravleniq za strahotnata tema! Kajete poveche za pupchto na novorodenoto. Kak go tretirahte? Kazaha mi che e hubavo vseki put kogato se smenq pampersa da se pochistva sus spirt i da se zavurta lekichko?!
Когато къпеш бебока, трябва да внимаваш да не мокриш пъпчето. Иначе в началото ползвах спирт и антибиотична пудра, но педиатърът ми каза, че само спирт е достатъчно. Съвсем леко завърташ и пристягаш, пада след няколко дни.

# 123
 Hug  mnogo blagodarq za burziq otgovor. A pompichkata za nos vseki put sled banq li se izpolzva?       Confused   Izvinqvan se za latinicata, no ne moga da premina na kirilica...

# 124
Не съм използвала помпа за нос никога.

# 125
хм аз пробвах с тази помпичка за нос, ама нещо не стана работата,а и голямо 'помпене' пада на горкото носле Grinning а после прочетох, че не са и много плезни заради много нежните капилярчета в носа на бебчо. В темата за септемврийските бебета една мама /мама Ина  bouquet/ сподели,че навива малко памуче на фитилче и с преварена водичка /ако държиш може и физологичен разтвор/  го намокря  и с него почиства нослето отвътре. дано да ме разбра!:) И аз така почиствам.
Моя приятелка капва от физиолог. разтвор в нослето и беб киха и сополките евентуално излизат.

# 126
За нослето имам помпичка и ми е много удобна!Вярно че капилярите са им крехки но ако се внимава и не се прекалява не виждам проблем! Peace Peace
Когато се роди и чаках да падне пъпчето съм слагала само чист спирт 95% Peace
За дупето бях купила кремче на Нивея обаче от него се обрина и преминах на Бочко от него съм страшно доволна и дупето е винаги беличко! newsm10 newsm10
За спинкането от болницата все повтаряха че се слагат на страни за да не се задавят нещо малките бебчовци ,но мойта лична каза че последните проучвания по този въпрос са че детето може да спи по гръб то инстиктивно си обръща главата на ляво или дясно такаче няма опасност от задавяне! smile3521

# 127
ех, Валерийка, страхотна както винаги  Hug
поздрави на Ивчо
...
а по темата - Мамчета,не се тревожете излишно, дали си хапват достатъчно, дали всичко им е на ред и т.н., радвайте се на всеки един миг с бебоците ви, че докато се усетите и станали големи...

# 128
перфектна тема! браво,Валери! ще я следя и аз!

# 129
Минаха още месец и половина от майчинството, та придобих впечатления и за по-големите бебоци или поне за моя Иво. Има много "за" и "против" проходилката. Дори и да купите такава, не оставяйте бебето за дълго в нея. След като постлах одеало на пода и разпръснах играчки, синът ми буквално за няколко дни почти се научи да пълзи и даже прави опити да се изправя по близките мебели, според мен това е по-добрият вариант от проходилка. Така бебетата се научават със собствени сили да се борят, да преодоляват трудностите, а за тях в случая "достигането на играчка" е преодоляно огромно препятствие.

# 130
  • пяната на дните
 Споделям собствения си опит: Бебето, особено в началото, се нуждае от много малко неща, останалите чудеса от "списъците" задоволяват суетата на роднините. Малкото бебе почти не се цапа, така че три - четири комплекта дрешки от естествени материи са му повече от достатъчни. Моето дете не е използвало и шишета с биберони, специална козметика (да живее Бочко!). Температурата в саята и е била съответна на външната, за мен е безумие да подържам у дома 25 градуса през зимата и да ходим по потници. Колкото повече време прекарва детето навън, толкова по-малко заплесвалки за у дома са му необходими. На него не му пука дали е модерно и колко лева струва количката му, на година и половина дъщеря ми вече е забравила, че някога е имала количка. Единственото, от което детето има нужда, е постоянно внимание и обич от мама. Позволявам си да препоръчам изключителното кърмене на поискване до към 6тия месец, ако това се окаже възможно за вас. С авторката на темата искам само да споделя, че стрии нямам и гърдите ми не са увиснали и да и пожелая успех в раздаването на съвети  Heart Eyes.

# 131
verte, никой не те кара да четеш съветите, но и никой не те спира да ги даваш Laughing. Не съм против кърменето и мисля, че е повече от ясно. Страхотно е, че имаш хубави гърди, само дето не съм мъж, та да се впечатля Wink

# 132
  • пяната на дните
. Страхотно е, че имаш хубави гърди, само дето не съм мъж, та да се впечатля Wink
Споделям тази полезна информация, за да спестя на начинаещите мамчета ужаса от появата на стрии и увисване на гърдите в следствие на дълго кърмене, а не за да впечатлявам мъже. Адресирах споделеното към теб, понеже явно си от заблудилите се и останали с грешно впечатление за причините за този ужас, спохождащ родилките. Двете ти усмивки не замазват положението, спирам да ти спамя инак поносимата тема.

# 133
съжалявам, помислих си, че си муза на "емпатизма", оспамих достатъчно

# 134
Добре че го има този форум и мами които да споделят.Ясно е че ние бъдещите мами-които ни е за първи път няма да научим нещата от списанията а от вас.И това е по-добрия вариант.Както се казва не питай старило а питай патило.Темичката е супер.
Да сте живи и здрави и вие и бебоците ви.

Общи условия

Активация на акаунт