за бебетата от 0 до 6 месеца, съвети за бъдещи мами

• 90 711
  • 732
  •   1
Отговори
# 210
за 17 не знам, но от тук знам, че бебето е добре да спи на 18-19 градуса, а през останалото време да е на по-висока температура. както възрастните е по-полезно да спят на по-хладно, така и бебетата. само че подходящо облечени, без навличане  Peace на мен тази врътка не ми е възможна, тъй като къщата е с едно парно, което има един термостат. няма как в бебешката стая да е по-студено, тъй че го гледам все на 20 градуса  Simple Smile

# 211
  • София
 Hug много полезни неща сте обсъждали, четох с интерес !!!
Имам един вероятно глупав въпрос  Embarassed!
При положение, че външната температура е 23 градуса, а в стаята, в която ще е бебчо е 17 градуса трябва ли да достигна така препоръчваните 21-23 градуса? Там ще спи бебчо. Мога да го преобличам в хола, където се поддържа по-висока температура, т.к. е южна стая. Става дума за новородено.
Мисля че вече е май и ще се затопля най - накрая   Nature Sunny , ако не трябва да предцениш по себе си ако ти е студено - значи и на него не му е много топло  Thinking

# 212
  • На един клон
Новородените са зле с терморегулацията,така че ако е хладно си пускай печка,независимо кой месец е!

# 213
  • ул. "Мечтание"
Новородените са зле с терморегулацията,така че ако е хладно си пускай печка,независимо кой месец е!

Кога им се нормализира терморегулацията?

# 214
браво мами темата е страхотна и много полезна   bouquet

# 215
  • На един клон
Знам ли...Забравила съм.Но то после така и така ще стане жега.И жегата е опасна също,както бързо изстиват,така и се претоплят.

# 216
Имам едно въпросче, то не е съвсем за тази темичка май, ама като забравих да питам в магазина:

1. Стерилизаторите за микровълнова фурна при каква мощност се ползват?
2. Подложката за повивалник, т.нар. "напикалка" може ли да се пере в пералня и при каква температура?
3. В случай, че в стаята няма климатик, как се охлажда през лятото да не се претопля бебчето?

Благодаря ви за ценните съвети  bouquet, макар че не съм сигурна колко от тях ще запомня след голямото събитие, живот и здраве Embarassed.

# 217
  • ул. "Мечтание"
Мога да ти отговоря на първите два:

На стерилизатора пише при каква мощност колко минути се държи. Моя е на Chicco и мога само за него конкретно да ти кажа, ако те интересува.

Моята напикалка я изпрах на 90 градуса и не е мръднала. Ето такава е.
На етикета би трябвало да си пише на колко градуса може да се пере. Зависи каква е материята. Ако е по-ластична и отдолу си е баш найлон, а не гумено, е по-добер на по-ниска температура.

# 218
Селин, благодаря за отговора. Стерилизаторът е на Би фрий и не пише при каква мощност се ползва. Пише 4 мин. /при 4 шишета/ и на режим затопляне /не печене/. Нашата микровълнова няма такъв режим, та затова се чудех на каква мощност. За Чикото, каква пише?

# 219
  • ул. "Мечтание"
В моя се слагат 200 мл. вода и е за три шишета.
Минути - Мощност:
12 - 500 W
10 - 750 W
8 - 900 W
7 - 1000 W
5 - 1200 W

# 220
моят също е с 200 мл, стерилизирам на 6 мин, но може и на 8 мин, печката ми е средно мощна.

не мисля да си охлаждам изкуствено бебето, защото човешкото тяло е добре да работи със собствените си механизми. климатик не ползвам по принцип. което за нас, това и за него, придружено с повече внимание - течности, леки дрехи от естествени материи, задължително шапка и навън само под дървета, чадъри и т.н. вкъщи спане по памперс ако стане чак такава жега, иначе в крепонено чувалче  Peace

# 221
Имам едно въпросче, то не е съвсем за тази темичка май, ама като забравих да питам в магазина:

1. Стерилизаторите за микровълнова фурна при каква мощност се ползват?
2. Подложката за повивалник, т.нар. "напикалка" може ли да се пере в пералня и при каква температура?3. В случай, че в стаята няма климатик, как се охлажда през лятото да не се претопля бебчето?

Благодаря ви за ценните съвети  bouquet, макар че не съм сигурна колко от тях ще запомня след голямото събитие, живот и здраве Embarassed.

Аз на повивалката слагам от еднократните памперс чаршафи, много са удобни. Защото моите и двамата си умират да пикат точно докато ги сменям.
Имам и две "пикливки", които представляват плат и отдолу има найлонче за многократна употреба. Тях ги ползвам, ако излизам някъде или  ако сменям някого върху леглото. Пера си ги с детските дрехи на 40 градуса.

# 222
  • у нас
ще следя с интерес  Peace

# 223
Здравейте дами!!!
Днес намерих тази полезна тема и я изчетох цялата. Това, което не намерих (сигурно го има в друга тема,но...) е дали се дава вода ако бебето се кърми. Аз чакам своето бебоче през юли и ви благодаря,че тук намерих доста полезни неща.
Искам да споделя нещо за пръстчето и залагалката: от специалисти знам,че ( въпроса не опира до това кое е по-лесно за отказване) когато бебчо смуче палчето  - то опира в небцето и постепенно избутва зъбките напред (естествено ако продължи дълго) и води до деформация на устичката, докато залагалките са анатомични и няма опасност ст деформация

# 224
Цитат
дали се дава вода ако бебето се кърми.

Даниел е изцяло на кърма,нито чайове нито вода му давам Peaceопитвала съм на няколко пъти да му предложа вода,но я плюе....пие от време на време когато е много гладен!Мое лично мненние е ,че бебе,което е само на кърма няма нужда от вода Peace

Общи условия

Активация на акаунт