за бебетата от 0 до 6 месеца, съвети за бъдещи мами

• 90 807
  • 732
  •   1
Отговори
# 240
Аз мажа малката със слънцезащитен крем на ЧИКО-фактор 50+. Изрично е подчертана е възрастта 0+, така, че мисля, че няма да имате проблеми

# 241
Ние с моята принцеса сме още съвсем в началото, но си позволявам да споделя нещо, което понякога ни спасява от коликите: сешоарът:) Когато бебчето е много нервно и плаче, гушкането, кърменето, пеенето, капките и т.н. не помагат й пускаме сешоара и тя се успокоява почни безотказно от шума (разбира се не го насочваме към нея, а го слагаме така че да й шуми). Тази техника я четох във форума някъде; при някои бебчета действа бял шум или пералня;)

# 242
Мамчета, от няколко дни сме се видяли в чудо, живеем в ателие и температурата сега става 30 градуса при положение, че навън е 25градуса, а още не е дошла истинската жега. Имаме климатик, но много ме е страх да не простудя малечко, който е почти на два месеца. Пробвах да седим на отворен прозорец, разсъбляках го по бодинце с къс ръкав, но пак се поти, обрива и изнервя. Няколко пъти пусках климатика, нагласен на 24-25 градуса, настроен да духа нагоре и в противоположна на местонахождението на бебчо посока, но пак ми се струва, че пак духа и го обличам и завивам, той пък се изпотява. После спирам климатика преобличам го, той пак се поти и изнервя от топлото, айде пак преобличане, пускане на климатика, завиване, потене ..... #Crazy На разходки не ходим много, защото пищим до пръсване в момента, в който попадне в количката, а за слинга е прекалено горещо...

Ще съм благодарна ако някоя мама справила се с този проблем сподели някоя ефикасна идейка  bouquet

# 243
не съм чела темата, но се записвам  Sunglasses

# 244
Мамчета, от няколко дни сме се видяли в чудо, живеем в ателие и температурата сега става 30 градуса при положение, че навън е 25градуса, а още не е дошла истинската жега. Имаме климатик, но много ме е страх да не простудя малечко, който е почти на два месеца. Пробвах да седим на отворен прозорец, разсъбляках го по бодинце с къс ръкав, но пак се поти, обрива и изнервя. Няколко пъти пусках климатика, нагласен на 24-25 градуса, настроен да духа нагоре и в противоположна на местонахождението на бебчо посока, но пак ми се струва, че пак духа и го обличам и завивам, той пък се изпотява. После спирам климатика преобличам го, той пак се поти и изнервя от топлото, айде пак преобличане, пускане на климатика, завиване, потене ..... #Crazy На разходки не ходим много, защото пищим до пръсване в момента, в който попадне в количката, а за слинга е прекалено горещо...

Ще съм благодарна ако някоя мама справила се с този проблем сподели някоя ефикасна идейка  bouquet

хладки бани, щори, на 30 градуса по памперс, за какво му е боди? леко топли течности и пробвай кенгуро - има от различни материи, някои са доста тънки, а и бебето не е толкова омотано като в слинга  Peace

п.п. отвореният прозорец за мен е по-добре от климатик, не ги долюбвам и не ползвам. ще привикне бебето, сега си наглася терморегулацията.

# 245
Момичета, благодаря ви за отговорите  bouquet Аз за всеки случай ще купя слънцезащитен крем, може и да не го ползваме, но да има... Grinning Аз ще питам и педито, де, но и вашия опит е полезен за мен Peace

# 246
Благодаря ти simplyaven! Ще пробвам това с хладките бани  Hug

# 247
  • София
Има специалисти, които твърдят - до 6 месеца не бива да се ползва слънцезащитен крем. Аз това възприех. Сянка беше моето решение по темата. От мен зависеше, все пак (тогава  Mr. Green ).

# 248
Аз мажа с 50+ на Ла рош. Педито каза, че е абсолютно задължително, защото кожата им е незащитена дори на сянка. А и самата аз видях, че за пет минутки ги "хвана" слънцето по бузките.

# 249
  • В заешката дупка
Aз също не бих мазала малко бебе със слънцезащитен крем. Достатъчни са дрехи, шапка, чадър, които да предпазват тялото от слънчевите лъчи.

Ако все пак решите да ползвате слънцезащитна козметика, съветите са да съдържа  zinc oxide или titanium dioxide. Кремовете с тези съставки се водят "физическа защита", защото образуват слой, който стои на повърхността на кожата и не позволява на слънцето да прониква. Кремовете с химични филтри се абсорбират от кожата и могат да предизвикат дразнения или алергична реакция, и са доста опасни всъщност. Освен това, при последните е необходимо да се изчака около 30 мин., за да задействат, докато "физическите" започват да предпазват веднага като се сложат. Т.е. ака е необходимо кремът да се сложи известно време преди излагането на слънце, значи не е подходящ.
Слънцезащитният фактор трябва да е над 15, но  обикновено не е необходимо да е повече от 30.

# 250
  • ул. "Мечтание"
Че Ка, а можеш ли да кажеш някоя конкретна марка такива кремове?

# 251
  • На един клон
Фактор 40-50!
И пазете дрехите и количките,че това чудо намаже ли се,често петната не могат да се изперат!
Аз знам 3 подходящи - Мустела , spirig (или нещо подобно,швейцарско от производителя на ексципиала) и Клоран.  Peace
По принцип в началото и аз избягвах,но по едно време вече се оказа наложително.Ако става без крем-чудесно,но пред опасността да изгори -предпочитам по-малкото зло да намажа с подходящ БЕБЕШКИ крем.Има разлика с други,които пише са за деца над ... години.Купете си един от тези с годност и догодина,така и така ще ви потрябва,и си го носете в чантата,при необходимост да сте запасени.

Последна редакция: чт, 29 май 2008, 15:23 от Кукимявка

# 252
Че Ка, благодаря ти, много полезна информация!  bouquet Ако знаеш за някой конкретен такъв крем, който си ползвала, моля да го напишеш Embarassed Аз така като гледам мненията за тези кремове са противоречиви - едни педиатри казват, че до 6 м. не трябва да се ползват, други пък обратното. Вече не знам на кой може да се вярва #Cussing out #Cussing out #Cussing out

# 253
подкрепям Кукимявка  Peace слънцето е убийствено и все по-лошо ще става, а бебешката кожа няма абсолютно никакъв тренинг. фактор 50 и на сянка!

# 254
  • В заешката дупка
Не живея в Бг, а доста на север, и реално не ми е било необходимо да ползвам слънцезащитни кремове тук. Миналата година за плажа в Бг бях купила някакъв за сина си, но въобще не си спомням какъв точно.  Confused Сега се сещам, че и още нещо гледах: да има защита както срещу UVA, така и срещу UVB лъчите. Тези неща трябва да ги пише по етикетите.

Общи условия

Активация на акаунт