за бебетата от 0 до 6 месеца, съвети за бъдещи мами

• 91 669
  • 732
  •   1
Отговори
# 405
Цитат
А имаче вместо подсладена вода глюкоза за система направо казват....някакъв носък процент беше........

за жълтеницата давах 5% глюкоза Peace около 1 седмица някъде

# 406
# 407
  • София
valerie, поздравления за темата!
Успокоих се, като видях, че и други бъдещи мами се чудят как да обличат бебо през лятото.  Wink

# 408
жълтеничката се чисти с акито , а не с пишито....така че най-добрия начин за преодоляването й е кърмене на поискване. (или АМ)
Апропо - в началото мл вода, които детето изспива са за сметка на кърмата, правопропорционално при това....
  newsm10
А между другото при изключително кърмените бебета физиологичната жълтеница продължава по-дълго (може и до 2рия месец), без да е опасна. 

# 409
  • София
жълтеничката се чисти с акито , а не с пишито....така че най-добрия начин за преодоляването й е кърмене на поискване. (или АМ)
Апропо - в началото мл вода, които детето изспива са за сметка на кърмата, правопропорционално при това....
  newsm10
А между другото при изключително кърмените бебета физиологичната жълтеница продължава по-дълго (може и до 2рия месец), без да е опасна. 

да при нас така продължи, месец и половина....

# 410
Мили бъдещи майчета,
един съвет от мен: НЕ ИЗПАДАЙТЕ В КРАЙНОСТИ!!!!!!
Четете, информирайте се от разнообразни източници, колкото може повече, но не изпадайте в крайности и не де шашкайте от противоречивите препоръки. Сами преценете, през призмата на вашата логика, кое е правилно и ако не можете да вземете решение просто изберете "златната среда".

# 411
Мили бъдещи майчета,
Четете, информирайте се от разнообразни източници, колкото може повече, но не изпадайте в крайности и не де шашкайте от противоречивите препоръки. Сами преценете, през призмата на вашата логика, кое е правилно и ако не можете да вземете решение просто изберете "златната среда".

Точно това и аз си мислех. Днес, като ми разказва майка ми, как като нямала кърма и не могли да намерят по онова време Хумана, на 3 месеца сме захранвани с кисело мляко аз и сестра ми и пак хора е станало от нас и се поуспокоих малко. И все пак, докато не видя след около месец, че си наддаваме нормално, съмнението ще си остане в мен Praynig.

# 412
  • София
Мили бъдещи майчета,

Точно това и аз си мислех. Днес, като ми разказва майка ми, как като нямала кърма и не могли да намерят по онова време Хумана, на 3 месеца сме захранвани с кисело мляко аз и сестра ми и пак хора е станало от нас и се поуспокоих малко. И все пак, докато не видя след около месец, че си наддаваме нормално, съмнението ще си остане в мен Praynig.

Да де, като е нямало алтернатива - Да, ама то едно време и киселото мляко е било по-друго от колкото сега....
Освен това сега по принцип има много повече алергии от колкото преди, вероятно за цялосния ни начин на живот и хранене и т.н...а това че сте станали хора - какво общо има с киселото мляко????
Кому е нужно да си играе със здравето на детето си, само защото някога нищо не им е ставало на децата...а още по-някога са раждали по 10 деца и не всички са оцелявали......Wink
И в момента да дадеш кисело мляко на 3 месечно бебе си е крайност и още как Wink

# 413
Мили бъдещи майчета,

Да де, като е нямало алтернатива - Да, ама то едно време и киселото мляко е било по-друго от колкото сега....
Освен това сега по принцип има много повече алергии от колкото преди, вероятно за цялосния ни начин на живот и хранене и т.н...а това че сте станали хора - какво общо има с киселото мляко????
Кому е нужно да си играе със здравето на детето си, само защото някога нищо не им е ставало на децата...а още по-някога са раждали по 10 деца и не всички са оцелявали......Wink
И в момента да дадеш кисело мляко на 3 месечно бебе си е крайност и още как Wink
Хайде, хайде сега ........ Жената има впредвид да не се шашкаме прекалено (което май си е неизбежно  Laughing), не да им даваме кисело мляко. На свекъра ми пък му давали попара с червено вино като бил бебе - да заспива по-лесно.  Laughing (това със сигурност не е препоръчително)
Според мен идеята е да не се престараваме, защото от прекалено старание и пренапрягане полза няма.

# 414
Вие пък за едно кисело мляко ли сте Laughing
Я прочетете книгите на Ан Бакюс да видите как на 13 седмици трябва да давате на детето  зеленчукова супа, а на 20 седмици - месо риба и яйце #Crazy

# 415
  • София
помня, че преди в една тема имаше споделено как педито им препоръчало от 20 ден да почнат да дават пресен доматен сок на бебето Wink
няма лошо....

# 416
Моят бебок от 4 месечен(след като ми спря кърмата) яде кисело мляко. АМ не можа да понесе,повръщаше на фонтани,изриваше се и т.н. Квася си сама домашно мляко и му давам наместо АМ.Харесва го,яде си го и наддава много добре,изследванията му също са много добре.
Не мисля,че трябва да се заклеймява киселото мляко като крайност,на мен то ми беше спасението и не съжелявам.

# 417
  • На един клон
Има предостатъчно инфо във форума за това,както и съвременните тенденции в захранването и т.н..Аз няма да коментирам...
На свекъра ми пък му давали попара с червено вино като бил бебе - да заспива по-лесно. 
Ми да,хляба е вреден!!!  Joy

# 418
И моите деца са отгледани с кисело мляко. Като гледам нищо им няма, здрави, жизнени, весели. Никога не съм гледала и не гледам децата си по книги. Правя това, което ми диктува майчинската интуиция, а тя е безпогрешна!

# 419
Това е и моето мнение.
Преди и сега е различно....Най-малко заради качеството на млякото.
Но все пак всеки прави своя информиран избор.
Аз започнах да давам кисело мляко след 12 месечна възраст. Peace

Общи условия

Активация на акаунт