Януари дойде ли, познайте – ще си гушкаме бебоците, потрайте!

• 14 389
  • 288
  •   1
Отговори
# 240
хехе малеее мисля си че в най-скоро време няма да има кой да оспамва темичките  hahaha
Тъй като гледааааам,....всички сме се поболяли ...болки молки..какви празници ще изкараме незнам..

# 241
Пфу, благодаря момичета за разясненията. Миналият път "такова чудо" не видях, та затуй питам. Rolling Eyes

# 242
Здравейте,

благодаря за загрижеността на тези които ми пращаха ЛС за да попитат къде се изгубих. И да се извиня на тези които ми задаваха въпроси за записа на лекцията за масажа, на които не успях да отговоря. Ако някой ми прати инстукции на ЛС как да каца записа в началото на темата, ще го направя с удоволствие. Няма как да го пратя на мейл защото е доста голям като размер.

Все още работя и се опитвам да съчетавам всичко...е, малко е трудничко имайки в предвид че се уморявам лесно, но не се оплаквам. В никаквъв случай. В събота бяхме на шопинг във Варна - не бяхме купували нищо на бебко, но излязохме от магазина с 3 огромни торби (чували). Днес ще ни донесат мебелите за бебето - поръчахме комплект Настроение на Дибо. И от другата седмица започвам да пера, гладя и подреждам в скрина.
Миналата седмица си пуснах влагалищен секрет и степен на чистота. Резултата: втора степен влагалищна чистота и умерено количество Candida (каквото и да означава това). на някой случвало ли му се е? Вече съм в края на 36 г.с. и трябва бързичко да ги излекувам.

# 243
  • Пловдив
Честито бебче на Jungle !
Да ти е жива и здрава дъщеричката и много да те радва !
Като гледам , че раждат мами с термин след моя ( 05.01.2008 ) , взех да се притеснявам .А дори и чантата не съм си стегнала.Но все си мисля , че в момента , в който я приготвя , ще се разраждам  Simple Smile
 Иначе да питам по-опитните мами като се отива в болницата с все багаж ли се ходи или само с нощницата и лигнин , а другото после го носят близките ?

# 244
  • Карлово
Монд, с все багаж.

# 245
jungle79, честита дъщеря! Да се възстановяваш бързичко, за да можеш да се радваш пълноценно на Мона!   bouquet

Тедсан и Никита, аз отпадам за Майчин дом, а толкова чаках датата Sad . Вчера вечерта вдигнах температура и сега ще пазя леглото. Моля ви, ако някой все пак отиде, нека после да разкаже - условия, цени...

# 246
здравейте мамчета,
вчера излищно си зададох въпроса за къпането, по - късно видях, че бяхте коментирали и прочетох внимателно какво сте писали, та ми стана ясно .

Моята принцеса днес е спаднала с 20 грама т.е. 2150 грама е и ако всичко върви добре се надявам другата седмица да си е взема в къщи .

Имам едно питане относно храната с АМ - нали бебка се храни на три часа - има ли начин примерно вечерта храната да се приготви от по - рано и да се съхранява в нещо като термобокс ли и аз не знам точно  и да е готова за 21 часа, после за 00 часа и за 03 часа ...
В притивен случай сигурно след като се нахрани бебето в 00 часа трябва отново да се стерилизира шишето и да се приготви новата храна за 03 часа, после същото упражнение за 06 часа сутринта - това означава аз да не спя изобщо ?!  #Crazy

Молбата ми е по - опитните мами да ми обеснат как се процедира в тази ситуация ?!
Дали има лесен начин ?!
Малеее как го обесних само - дано сте ме разбрали ?!

# 247
  • Пловдив
Чесита Мона на Jungle   bouquet

Усмивка !, радвам се, че наддавате добре и скоро ще сте си вкъщи  Hug
Не съм аз човека, който да дава съвети  Laughing но мисля, че поне 4 шишета ако си закупиш ще ти е доста по-лесно. Сутринта ще ги стерилизираш всичките наведнъж, а не едно по едно.

Относно тази стерилизация - може би много греша, но ми се струва, че тук прекалено много се набляга на нея. Знам, че трябва да е идеално чисто шишето, но чак пък след всяко хранене да се преварява  newsm78 и то съм чувала по 10 минути да ври водата  newsm78
Или по-стрикна трябва да е, когато се приготвя АМ, а не кърма?

# 248
  • Варна
Усмивка, трябва да имаш повече шишета, но в никакъв случай не разтваряй самото АМ по-рано. Само си приготвяй шишетата, преварената водичка, и като стане време за хранене затопляш водичката, сипваш дозата и готово. пък сутринта ще миеш и стерилизираш шишетата. Другото което е, че през нощта не е задължително да я храниш на 3 часа, ако спи, няма да я будиш. Но пък може и да иска да яде на 2 часа, всичко зависи от детето.

# 249
Здравейте и от мен wavey . Усмивка , точно това щях да ти кажа и аз . Не чак 4 шишета , но поне 2 . Вечер , след храненето в 12.00ч. си ги изваряваш и си готова до сутринта. А що се отнася до това , дали е наложително да се стерилизират шишетата след всяко хранене , моят съвет е такъв : поне до 2 месеца - абсолютно задължително , без значение дали е кърма или АМ . Особено пък когато става въпрос за недоносено мишле ...просто без коментар.Желая ти късмет , Усмивка и да го нацелуваш малкото човече и от мен .    love001 П.С. Алекс , напълно си права , то на всяка кутия АМ си го пише , че приготвеното количество се дава наведнъж , а ако остане се изхвърля . Но за водичката : за да ти е по - лесно ,Усмивка , можеш да си приготвиш от вечерта водата и да я съхраняваш дори в най-обикновен термос . Защо да топлиш вода посред нощите ?!

# 250
здравейте мамчета,
в

Имам едно питане относно храната с АМ - нали бебка се храни на три часа - има ли начин примерно вечерта храната да се приготви от по - рано и да се съхранява в нещо като термобокс ли и аз не знам точно  и да е готова за 21 часа, после за 00 часа и за 03 часа ...
В притивен случай сигурно след като се нахрани бебето в 00 часа трябва отново да се стерилизира шишето и да се приготви новата храна за 03 часа, после същото упражнение за 06 часа сутринта - това означава аз да не спя изобщо ?!  #Crazy

Молбата ми е по - опитните мами да ми обеснат как се процедира в тази ситуация ?!
Дали има лесен начин ?!
Малеее как го обесних само - дано сте ме разбрали ?!

АМ се приготвя непосредствено преди да го дадеш на бебето. Аз лично стерилизацията я правех веднъж дневно или два пъти на всички налични шишета, за да имам за следващите хранения. За удобство бях научила моето бебе да пие млякото стайна температура и затова използвах NAN адаптирано мляко, което се разтваря лесно и може дори и с вода от хладилника да се разтвори. Голямо удобство е това, защото няма нужда да имаш топла вода за всяко хранене, особено ако си на път или на разходка.
 Не може да му приговиш млякото предварително или поне не за след 6 ч. Евентуално за следващото става, но не е препоръчително.
Не се притеснявай, процесът става толкова автоматизиран в един момент, че дори няма да помниш, че си ставала през нощта.  Laughing

А иначе процесът е: Бебето плаче, ставаш, слагаш млякото, слагаш водата, друсаш. Храниш бебето. Продължаваш да спиш.

Последна редакция: чт, 13 дек 2007, 11:34 от patenceto

# 251
Честита беба Мона на мама jungle79! Да е жива и здрава, много да я радва и дарява с усмивки!

Усмивка!, доколкото съм чела, не може да разтваряш АМ предварително. Храната на бебка се приготвя непосредствено преди хранененто. За съжаление, няма по-лесен начин. А, че няма да се спи, то е ясно  Simple Smile .

# 252
  • София
Честито бебче на Jungle 79 Да ти е много здрава и послушна дъщеричката и само да ви радва!

Добро утро на останалите мами! Аз както винаги чак сега ставам и ще чета подробно като си изпия кафето, чая и млякото. Embarassed

# 253
  • София
Усмивка, на всяка кутия с АМ от съответната марка пише колко време и при какви условия може да се съхранява приготвеното вече мляко.
За съжаление аз не съм чувала в БГ да има мляко за деца от 0 до 4 (или 6м.), което да може да се приготвя предварително.
Но съм чела в разни книжки с картинки, че в други страни се приготвят навднъж всички шишета за 24 часа напред и се съхраняват в хладилник, после само подгряваш на водна баня и храниш. В този случай разбира се ти трябват повечко шишета.
Не знам дали в БГ се презастраховат или става въпрос за други марки АМ, но на твое място не бих рискувала с малко бебече и неизварени шишета.
Най-лесният начин е да си вземеш повече шишета, една термокана, в която бързо да подгряваш предварително преварената или изворната вода и да приготвяш млякото на момента.

Аз хранех с кърма, която цедях и ставах посред нощ да се цедя, да нахраня, после да измия и стерилизирам помпа (нямаше как да си купя няколко помпи). Е гадничко е, но за мое щастие на 60-тия ден Ева почна да спи по цяла нощ (т.е. от 12 до 6). Тъй че е трудно, но се отселява. Почивай и спинкай сега докато можеш  Peace
И целувки на малката адашка  Heart Eyes

О-о-о те всички били отговорили преди мен, а аз такъв дълъг постинг изпрасках - извинявайте  Hug

Последна редакция: чт, 13 дек 2007, 11:39 от M_I_A

# 254
Здравейте! Grinning

Усмивка, аз нямам опит с АМ, но си мислех, че понеже е родена мъничка, нищо чудно дълго да има нужда да хапва и през нощта.Важно е да наддава добре куклата Мария! Hug
Дано скоро си я приберете Praynig

Ей, не мога да публикувам Laughing

Общи условия

Активация на акаунт