Примерна схема на захранване 3

• 63 441
  • 589
  •   1
Отговори
# 135
Благодаря на Никки за отговора!
Момичета по-горе някой беше питал за следобедното хранене,как да се разнообрази.И аз се интересувам.Моят син яде млечна каша в 17 часа,вчера за първи път му правих кисел от царевично нишесте.Млечната каша я смесвам с плодово пюре,ама се чудих какво друго да давам,че всеки ден едно и също ми се струва че яде newsm78

# 136
m_a_y_a, на мен ми се е случвало бебето ми да е с разстройство 5-6 дни. По съвет на педиатърката ми не съм давала прахчета, а аз бях на диета. 4 дни ядях само сухари, варени картофи и ориз. НАкрая разстройството мина...не знам дали от моята диета....през това време хранех сина ми само с малко картофче към кърменето на обяд. Но чак "пяна с шупли" не сме имали... newsm78

# 137
Царевичното нишесте -натурално-така ли се продава-без аромати,оцветители и др. Като питах в един диетичен магазин ми дадоха царевичен грис (качамак).Нишестето по-фино ли би следвало да е? newsm78

# 138
Царевичното нишесте -натурално-така ли се продава-без аромати,оцветители и др. Като питах в един диетичен магазин ми дадоха царевичен грис (качамак).Нишестето по-фино ли би следвало да е? newsm78
Да -пише натурално царевично нишесте,съвсем фино е,като другото нишесте,аз го взех от пикадили.

# 139
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
deni_k, мерси!
Някой давал ли е на бебока си млечна каша с бебешки бисквити "Good night" на Hipp? Пише, че може да се дава след 5 месец.  newsm78 #Crazy
Аз я дадох миналата седмица, но май пишеше само каша с банан и бисквити,ако си вкарала глутен- давай спокойно, бисквитата почти не се усеща.

# 140
  • Варна
Леле, момичета, колко много сте напреднали в страниците . . .

Ние сме на диета от 4 дни по препоръка на педиатърката, но тъй като не виждам ефект, мисля от утре да я прекратя, макар да се притеснявам така на своя глава да взимам решения.
Проблемът е, че преди 4 дни бебчо го хвана страхотно разстройство - с цвят и гъстота на реванол. Първият ден беше най-зле - около 15 минути не спираше да изтича, коремчето му веднага хлътна. Да отбележа, че нови храни не бях въвеждала последните две седмици. Единственото ново беше, че за първи път му дадох купешко пюре, но по-предния ден, затова предполагам, че не е от него. Пюрето беше на Хип-картоф с морков, ако това има значение. Веднага се обадих на лекарката и тя каза да го оставя на кърма и да дам ентерол. Обаче той не иска да го пие, пробвах всички варианти - лъжичка, чашка, биберон, спринцовката от панадола, но събира в устата колкото може и после всичко изплюва. Малко ме успокоява единствено това, че не ака повече от два пъти на ден и затова си мисля, че не е толкова страшно, а и започнах да го кърмя на поискване, за да не се обезводни, тъй като и вода не пие по принцип.
Моля, споделете какво мислите и дали имате подобни случки. Смятате ли, че трябва да продължим с диетата?
Случайно да сте слагали ваксина преди това? На мен така ми реагира на ваксината миналия месец. Но дадох Ентерол и Гентамицин (още съжалявам) и му мина за 2 дни. Сега в четвъртък пак сме на ваксина и отсега съм в ужас  ooooh!.

# 141
Мая,съжалявам,че не мога да ти помогна със съвет!
Шоко бейби,дай ми пример за зеленчуково-плодово пюре,че аз се обърках нещо!Едни водят тиквата за плод,други за зеленчук? newsm78В този смисъл Лора се нахранва и само с тиква и с тиква и картоф.Иначе за бисквитите,ако си въвела глутен,не мисля че е проблем да разнообразиш с тези каши! Peace

# 142
Шоко бейби,дай ми пример за зеленчуково-плодово пюре,че аз се обърках нещо!Едни водят тиквата за плод,други за зеленчук? newsm78В този смисъл Лора се нахранва и само с тиква и с тиква и картоф.Иначе за бисквитите,ако си въвела глутен,не мисля че е проблем да разнообразиш с тези каши! Peace

За зеленчуково-плодови според мен се водят тези, с червената капачка и етикет за месеци на Hipp. Пример: моркови с ябълки. От този вид смятам да давам отвреме навреме за следобедна закуска. Wink

# 143
  • Варна

За зеленчуково-плодови според мен се водят тези, с червената капачка и етикет за месеци на Hipp. Пример: моркови с ябълки. От този вид смятам да давам отвреме навреме за следобедна закуска. Wink
Моят син вчера и онзи ден опита моркови с ябълки на Hipp - мнооого му хареса  Flutter Изяде по половин бурканче двата дни.

Аз имам въпрос във връзка с въвеждането на месо. Мисля да почна с 2 л. пюре с пуешко. Въпросът е какво да дам след него за обяд - друго зеленчуково пюре или мляко? Педито ми каза да дам някакво зеленчуково пюре за донахранване, но аз мисля да дам само мляко. Вие как правихте? И още. Ако дам през ден 2-3 л. месно пюре, значи от едно бурканче ще дам общо 6 л. и останалото ще си го изям аз, защото ще изтекат 48-те часа, правилно ли смятам?

# 144
Цитат на svetli:
Аз имам въпрос във връзка с въвеждането на месо. Мисля да почна с 2 л. пюре с пуешко. Въпросът е какво да дам след него за обяд - друго зеленчуково пюре или мляко? Педито ми каза да дам някакво зеленчуково пюре за донахранване, но аз мисля да дам само мляко. Вие как правихте? И още. Ако дам през ден 2-3 л. месно пюре, значи от едно бурканче ще дам общо 6 л. и останалото ще си го зям аз, защото ще изтекат 48-те часа, правилно ли смятам?

Според мен много правилно си се насочила. Аз като въвеждах месото, процедирах по същия начин, т.е. разликата с АМ. Разбира се, че ще си го хапваш ти пюрето след изтичане на 48 часовия срок за съхранение. По-добре отколкото да го хвърлиш. Peace

# 145
Имам въпрос за въвеждането на глутен. Преди 1 седмица започнах да давам месо на обяд и редувам 2 дена пюре с месо и 2 дена зеленчуково. Мога ли да вкарам глутена след Коледа или да изчакам да мине поне месец от въвеждането на месото?  newsm78

А педито ме караше да въведа месо и жълтък едновременно. Shocked

# 146
  • София
И от мен пак въпросче:
Сливата на Хип: НА нея пише нормализиращо а не е ли разхлабваща аз съм взела няколко и се чудя дали да ги давам,че пише и захар,че съдържа а на тези на ХИП  които съм давала до момента не е имало захар newsm78

# 147
svetli аз лично въведох месото с готово пюре, като си го дадох цялото. Може би е грешно, но в повечето месни пюрета съдъражанието на месето е 8-13 %.

Linofrina
мисля, че има значение периода между въвеждане на глутен и месо. Когато прецениш, след Коледа е ОК.

# 148
И от мен пак въпросче:
Сливата на Хип: НА нея пише нормализиращо а не е ли разхлабваща аз съм взела няколко и се чудя дали да ги давам,че пише и захар,че съдържа а на тези на ХИП  които съм давала до момента не е имало захар newsm78

Търси слива на Гербер. Те са чисти. На Хипп има в някои захар- в кайсията, сливата и не се сещам още какво. Аз много внимавах за захарта, но от друга страна първия месец съм давала вода със захар за жълтеницата. Така че си реши сама.

# 149
  • София
На Гербер не я иска и плюе та чак и му се гади! Mr. Green
Не знам защо слагат захар като то си е сладко,питах и педито за захарта в пюретата на Хип и тя каза,че можело но да не давам всеки ден пюрета съдържащи захар!

Общи условия

Активация на акаунт