Примерна схема на захранване 3

  • 63 413
  • 589
  •   1
Отговори
# 165
  • Бургас
  • Мнения: 2 350
Момичета,сега като ви чета и запоявам да се притеснявам.Ние глутена го въведохме при 6 навършени месеца.Ако няма никаква алергична реакция и такива работи проблем ли е?
Доста раничко сте го въвели, но щом всичко е ОК, няма прблем.

# 166
  • Мнения: 6 467
Момичета,сега като ви чета и запоявам да се притеснявам.Ние глутена го въведохме при 6 навършени месеца.Ако няма никаква алергична реакция и такива работи проблем ли е?
Доста раничко сте го въвели, но щом всичко е ОК, няма прблем.
Благодаря ти за бързия отговор! Heart Eyes

# 167
  • Мнения: 522
http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=4731908
Вижте дали сега се вижда
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=201711
pri men se otvarq. Stranno

Последна редакция: пн, 17 дек 2007, 18:21 от Гъсето

# 168
# 169
И при мен излиза заглавната страница!

# 170
  • Мнения: 1 449
ох сега прочетох нещо и съм ужасена.преди време бях питала за добавяне на мазнина в пюретата.
купих зехтин и слагам по 1 чаена лъжичка.сега прочетох,че не трябва да се дава студено пресовано олио-зехтин или друго на деца под 1 год. заради бактериите вътре.същото както при меда било.направо ще се побъркам от притеснение.за какви симптоми да следя?давам от 1 седмица,да я водя ли на лекар Confused
как всички лоши работи идват срещу уикенда Cry

Би ли посочила кой е източника на информация? И дали става въпрос за препоръка на педиатрична школа или специалисти по детско хранене? И дали това не се отнася по принцип за пренасяния чрез храна ботулизъм  - а не за случаите на детски ботулизъм?

При ботулизъм, пренасян чрез храна, най-често става въпрос за неправилно консервирана нискокиселинна храна при домашни условия. Случаите на промишлено произведени храни също не са изключени, макар и редки. Спорите на ботулиновата бактерия се срещат често в природата, но те се развиват само в безкислородна среда, каквато е консервираната храна например или в пушени меса и риба.

Олиото, вкл. зехтина, също е анаеробна среда – но спорите на ботулиновата бактерия трябва да бъдат внесени по някакъв начин в тази среда. Това става чрез добавянето на подправки (чесън, билки и пр.) за овкусяване и ароматизиране на зехтина. Тези подправки са били в контакт с почвата, където често се срещат спорите, и са потенциален преносител само ако не са измити, обработени и съхранявани правилно.

Чистият качествен зехтин е без каквито и да било примеси. Самите студенопресовани масла (които не се подлагат на термична обработка над 100 градуса и при които развитието на бактериите не може да бъде спряно по този начин) не би трябвало да са проблем - а зеленчуците и храните, съхранявани в тях.

При детския ботулизъм доказаните редки случаи са свързани с консумацията на мед. При кърмачета и деца под 12 мес. медът е опасен, защото стомашната киселинност е по-ниска и не може да унищожи спорите на ботулиновите бактерии. Според СЗО при повечето деца над 6 мес. вече е създадена естествена защита срещу размножаването на бактерията. По принцип се препоръчва мед след 1 год., защото става въпрос за вид отравяне след отделяне на токсини в чревния тракт и все още неразвита способност на организма да се справи с тях, а не просто бактериално замърсяване.

# 171
  • Пловдив
  • Мнения: 972

аз го видях от втория линк, но нищо не ми говори този странен зеленчукоплод. Някой ако го познае, да каже  newsm78

# 172
Мен ми прилича на космата ,ама много космата дюля,но за жалост не е #Crazy

# 173
  • Мнения: 5 827
дай инфо,де-откъде го взе,разрязано на какво прилича newsm78

# 174
  • Бургас
  • Мнения: 2 350
И при мен се отваря втория линк, но не мога от снимката да преценя какво е. Прилича на ряпа или алабаш. Със сигурност поне според мен е кореноплодно.

# 175
  • Мнения: 522
И аз продължавам да се чудя.Купих го от плод   и зеленчук. Продадоха ми го за БГ сладък картоф. И било между тиквичка и картоф - ще го разрежа и ще снимам. Според мен не е кореноплодно - с тия мъхести бодли. като ида пак до магазина ще пруча въпроса.
Но продължавам да се чудя и да търся. Мислете и вие.



# 176
  • София
  • Мнения: 7 567
Не е сладък картоф, аз купих оня ден такъв от Пикадили, той е дълъг и червен на цвят, а като вкус наистина е между катроф и тиква, сладък като тиква, но по-твърд като картоф, изядохме си го с удоволствие. Това не е същото.

# 177
  • Мнения: 522
Ето как изглежда разрязан

# 178
изглежда като манго отвътре newsm78

# 179
  • Мнения: 3 695
Не ми се сърдете, ама бива ли да оспамите цялата тема с някаква гатанка "що е то?". Ми хвърлето го и не го давайте на детето като не знаете какво е.  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт