Примерна схема на захранване 3

• 63 376
  • 589
  •   1
Отговори
# 225
Ето до къде я докарахме и ние - миналия месец започнахме със зеленчукови пюренца (морков, картоф и малко тиква), но бебата получи слуз в акото, колики и спряхме. Сега ще започваме отново. Въпросът ми е - да продължавам, от където съм стигнала (4-5 лъжички след кърмене) или да сменя с оризова каша например? Да считам ли моркова и картофа за въведени?

# 226
Изкарахме много тежък вирус с висока температура  повръщане и сме изцяло на кърма няколко дни! Т въпроса ми е, с колко грама зел. пюре да започна на обяд( точно бях заместила обедното хранене с 150гр зеленчъци размесени с кърма), и мога ли пак да си замествам обедното или да изчакам детенце да се адаптира наново към зеленчуците( съответни и плпдовете следобед)???

И ние в момента сме болни и бебка е само на кърма от 3 дни, така че моля ви по-опитните мами и мен ме интересува, как да продължа със захранването?  newsm78  Разликата при нас е само, 4е ние папахме по около 80гр. зелен4уково пюре, а плодовото не успях да въведа /отказа ми ябълката  Sick /.
Благодаря ви предварително   bouquet

# 227
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Ето до къде я докарахме и ние - миналия месец започнахме със зеленчукови пюренца (морков, картоф и малко тиква), но бебата получи слуз в акото, колики и спряхме. Сега ще започваме отново. Въпросът ми е - да продължавам, от където съм стигнала (4-5 лъжички след кърмене) или да сменя с оризова каша например? Да считам ли моркова и картофа за въведени?
Морковът и картофа ги считай за въведени. Идеята да продължиш с оризова каша не е лоша, дори само поради факта, че в някои зеленчукови пюрета има съдържание на ориз - например на ХИПП.

# 228
Изкарахме много тежък вирус с висока температура  повръщане и сме изцяло на кърма няколко дни! Т въпроса ми е, с колко грама зел. пюре да започна на обяд( точно бях заместила обедното хранене с 150гр зеленчъци размесени с кърма), и мога ли пак да си замествам обедното или да изчакам детенце да се адаптира наново към зеленчуците( съответни и плпдовете следобед)???
Моето мнение е - продължи със захранването от където си спряла - давай вече въведени зеленчуци, но почни с 50-60 грама и достигни същото количество -150 грама за седмица например.

Руми - за теб ми е същото мнение- започни с 20-40 грама от където сте спрели.

# 229
Едно въпросче и от мен да се е случвало при започване на зеленчукови пюрета за захранване бебето да ака по-често?
Моето бебе е болно със хрема има доста сополи /не съм сигурна че е настинка, възможно е да са зъби много я мъчат виждам подутина и бели пъпчици на двата горни зъба/. Давам спец. капки за хрема изписани от доктор и ака по-често и по-рядко от преди. Днес й дадох дом. картоф, смесен с АМ - 7-8 лъжички толкова искаше /аз не насилвам колкото толкова/ и после да си допие млякото. Вечерта й дадох каша от ябълка на ХИП + АМ. И резултата така напълни памперса че пропусна, пък картофа уж запичал? Да кажа само че тези храни съм й ги давала преди но спрях за няколко дена щото се чустваше отпаднала /но и през тези дни пак така пълнеше памперса/. Та сега съм в чуденка да продължавам ли с тези пюрета :newsm78. Определено не е разстройство щото не е повече от 2-3 пъти на ден /и пак може да е в резултат на зъбите/.
Мисля си утре да я пробвам с морков и картоф /нали и те уж запичали/ и вечерта да дам оризова каша чиста на ХИП? Само да вмъкна че каша яде от месец някъде всеки ден по малко.

# 230
Веси, не съм имала подобен проблем, ако искаш наистина дай нещо запичащо. Да видим и другите мами, какво ще ти отговорят.

# 231
Здравейте момичета!
Както преди ви споменах,невъзможно ми е да се изцедя за да слагам в пюретата и кашите на Максим и пробвах с вода.Уви мисията ми се провали,малкият мъж отказа да яде каквото и да е с преварена вода.Аз взех,че купих АМ и започнах да му правя храната с него.Резултата беше,облизване на купичката.Но продължавам да кърмя 30-40мин.преди това.Как мислите?Да продължавам ли така или след като слага АМ в пюретата/кашите да не кърмя преди това?! newsm78
Много ме мъчи и какво да е следващото ,което да въведа.До момента сме яли:картоф,сладък картоф,тиква,морков,ябълка,круша,синя слива,оризова каша.Приготвила съм банан,но вие ме предупредихте да не бързам и се чудя.Мисля също за цветно зеле,но ме е страх да не е рано. Shocked #Crazy

# 232
  • София
Някой знаее ли пюрето круша на Хип,разхлабващо ли е или нормализиращо newsm78
На него пише нормализиращо а на брошурата разхлабващо а ние сме с запек и се чудя какво да давам вече newsm78Давам най-често на Гербер круша и слива

# 233
на хип
разхлабващи плодове-круши с ябълки;круши"уилиамс-крис";сливи;ябълки;кайсии;праскови
регулиращи-тиква с ябулки;банани и праскови идруги но за тези се сещам

# 234
  • Варна
Здравейте! Имам процедурен въпрос, който не ми стана много ясен:
Захранвам със зеленчукови пюрета от месец и 9 дни. Ползвам основно Hipp, както и Gerber и Nestle. Досега съм въвела всички зеленчукови пюрета и някои плодови, тази седмица за пръв път дадох пуешко.
Та въпросът е каква е следващата стъпка? Доколкото се ориентирах, други зеленчукови пюрета за въвеждане няма. Значи мисля да давам или през ден от старите, а през ден да давам нещо ново, например от Бейби менютата на Hipp. Или да въвеждам 3 дни някое Бейби меню, а после 3-4 дни да давам стари неща? А следобедите давам плодово пюре или каша.
Правилна ли е тази стъпка? И докога да е така, преди да направя друга промяна?

# 235
zaharche може да въведеш тиквичка, пащърнак.

svetli аз правя така:
2 пъти седмично месо- обикновено вторник и събота.
Давам смело зеленчуковите пюрета, които вече съм въвела. Давам и менюта. Въвеждам и други неща като лук, цвекло, сирене. Тогава изчаквам по 3 дни.

# 236
да попитам пак-царевично нишесте различно ли е от царевичен грис(качамак),само това успях да намеря по магазините  newsm78

# 237
Благодаря dеni k!Може да прозвучи адски невежо,но аз незная какво е пащърнак. newsm78

Последна редакция: пт, 21 дек 2007, 22:01 от zaharche

# 238
Благодаря dani k!Може да прозвучи адски невежо,но аз незная какво е пащърнак. newsm78

Кореноплоден зеленчук,подобен на моркова PeaceВземи на Нестле Алете пащърнак и картоф,много му хареса на моето маймунче Wink

# 239
Морковът и картофа ги считай за въведени. Идеята да продължиш с оризова каша не е лоша, дори само поради факта, че в някои зеленчукови пюрета има съдържание на ориз - например на ХИПП.

deni_k, благодаря ти.
По кое време на деня се дава оризовата каша, имайки предвид, че е една от първите храни на захранването - пак по обяд като зеленчуците ли?

Общи условия

Активация на акаунт