Примерна схема на захранване 3

• 63 364
  • 589
  •   1
Отговори
# 75
[Хубави и чисти пюрета имат .... Сънвал .....
Днес реших да пробвам Сънвал(броколи с картофи),опитвам първата лъжичка и ми се падна треска (парченце дърво) Shocked Добре,че се падна на мен,не на детето .Не искам да измествам темата,просто споделям.Евтиното-скъпо

П.С. Цена около лев и десет .

Последна редакция: пт, 14 дек 2007, 19:23 от Туранага_Санka

# 76
[Хубави и чисти пюрета имат .... Сънвал .....
Днес реших да пробвам Сънвал(броколи с картофи),опитвам първата лъжичка и ми се падна треска (парченце дърво) Shocked Добре,че се падна на мен,не на детето .Не искам да измествам темата,просто споделям.Евтиното-скъпо

Мерси че сподели с нас  Hug
И аз толкова хубави неща съм чувала за тези пюрета и днес цял ден ровя в нета да видя във Варна къде ги продават и дори казах на мъжа ми утре да пали колата и да ходи в кауфланд въпреки че ни е доста далече. Та сега поне няма да го разкарвам ще си купувам от кварталното магазинче каквито пюрета има и без това сме още в зората на захранването и хипските са добри за сега, после ще му мислим за разнообразието Simple Smile
Мерси и за съвета Ники  Hug определено ще си продължа със зеленчуците поне докато не заместим хранене /а не бързам за никъде/. Ще се включвам в темата.
П.С. някой може ли да сподели само цена на тези пюрета сънвал - от чисто любопитство питамSimple Smile

# 77
Ася,аз лично нямах намерение да замествам хранене толкова бързо,но Лора вече отказва да суче след пюрето,захранвам я от 03.12.Лично аз не се притеснявам,винаги съм се водила по нея!
Туранага санка,благодаря ти че сподели с нас! HugНе мислиш ли да алармираш за това?

# 78
Аз си мислех че са качествени на Сънвал newsm78А и цената май е по-висока от на Хипп

# 79
Ася, въпрос на интуиция Peace.Детето ще ти покаже- Роси замести обедното изцяло много късно- към 10-я месец. В един момент просто не искаше да суче след пюрето..

# 80
Здравейте мами!И аз се записвам за пореден път.
Нашето захранване върви видимо добре.Вече 25 дни хапваме различни плодове и зеленчуци.
Работата е там,че ме е налегнало страшно притеснение.От няколко дни насам количеството на кърмата,която изцеждам за пюретата и кашите е намаляла  драстично,неспособна съм да му приготвя каквото и да било. Cry
Дайте ми съвет как да постъпя! Praynig
Мога ли да правя кашите с преварена вода?
Иначе,бебчо се храни добре,суче и нощно време.Уви,това че немога да изцедя и капка е много стресиращо.
А дали да му давам и преварвена вода вече? newsm78.Ако не му стига кърмата,може и да му липсват течности. Shocked

# 81
Туранага санка,благодаря ти че сподели с нас! HugНе мислиш ли да алармираш за това?

Честно казано мисля да им пиша със снимки,макар,че не очаквам резултат.Пък и случаи на боклуци в храна-бол-дори и на вносни храни.

Аз си мислех че са качествени на Сънвал newsm78А и цената май е по-висока от на Хипп

Хип са 1,90 лв но ми допадат като вкус.Търсих зеленчукови на Нестле,но все големи грамажи намирам.Приготвям му домашно също,ама чакам да порастне малко,да стане по-държелив на нитрати.  Пробвах гулия в пюрето-сварена. cookНищо не му стана.Странен вкус. На 6,5 месеца беше.Не съм повтаряла,но знам,че е полезна.

# 82
ох сега прочетох нещо и съм ужасена.преди време бях питала за добавяне на мазнина в пюретата.
купих зехтин и слагам по 1 чаена лъжичка.сега прочетох,че не трябва да се дава студено пресовано олио-зехтин или друго на деца под 1 год. заради бактериите вътре.същото както при меда било.направо ще се побъркам от притеснение.за какви симптоми да следя?давам от 1 седмица,да я водя ли на лекар Confused
как всички лоши работи идват срещу уикенда Cry

Последна редакция: сб, 15 дек 2007, 01:23 от b_u_b_i

# 83
  • Бургас
b_u_b_i не мисля, че ще му се случи нещо на бебо, не е малък...., но все пак го наблюдавай за обриви, повръщане. Макар че силно се съмнявам, че ще има реакция....все пак даваш малки количества....

zaharche кашата млечна ли е? Ако да прави я с преварена вода. Ако е безмлечна обаче и я правиш с вода ще имате безмлечно хранене...., а за кърмата по-горе и аз и момичетата споделихме - често кърмене, течности, ядки, жито, овесени ядки, лактогонен чай, аз и съм се цедила на всеки три часа, когато Пеш е отказвал да суче с цел да подържам лактация, но преди цикъл е ад направо. Драстично понижение на количеството, добре че имам запаси във фризера та с тях приготвям следобедното хранене.
За водата - предлагай, ако не иска не го насилвай, ще пропие, но винаги предлагай особено след твърдо хранене.

asq82 аз още не съм заместила хранене, а ще ставаме на годинка, но универсална рецепта няма, колкото деца - толкова и варианти на хранене и заместване.

anira не виждам място за притеснение, достатъчно количество мляко приемате.

А за сънвал какво да кажа, аз много ги тача, сина ми също. Е, вече отдавна не предлагам пюрета, кухнята ни стига. Цената не си спомням вече каква беше, но не са евтини, май колкото хипските бяха.

# 84
За зехтина четох в друка тема,мамите съветваха ,че може да се дава след 6м.
И аз вчера и сложих малко в пюрето от картоф и морков

# 85
# 86
Захарче,ако кашата е безмлечна може само с вода да я приготвяш и вместо да го кърмиш,когато му я предлагаш се изцеди ,пий Бг Лактогонно Средство от аптеката на цена от 1,10 и кърмата ще е на 6 Naughty

# 87
Момичета-да ви питам.Какво количество млшко трябва да изпива дневно 8 месечно бебче.И за около 5 мин колко може да е сукало.Притеснявам се и аз за количествата,защото скоро прочетох,че за тази възраст трябва да са около 500 мл дневно.Как мислите вие? newsm78

# 88
B_U_B_I,не се впрягай толкова за бактериите,ако знаеш колко има по играчките,дето ги лапат и навсякъде-не може да растат в стерилна среда.Пък и детенцето ти не е малко-някои вече кебапчета и луканки ядат на тази възраст  Wink

# 89
  • Бургас
B_U_B_I,не се впрягай толкова за бактериите,ако знаеш колко има по играчките,дето ги лапат и навсякъде-не може да растат в стерилна среда.Пък и детенцето ти не е малко-някои вече кебапчета и луканки ядат на тази възраст  Wink

newsm10

little^cuttie мисля, че около 400 - 500 мл е достатъчно, е все пак е и до дете де. Има бебчета, които сучат повече и не хапват много много твърда храна и обратното такива, които се задоволяват със сукане по 2-3 пъти на ден и харесват повече нашата храна... На тази възраст аз кърмих Пеш по 6-7 пъти на ден, като всяко сукане траеше дори по малко от 5 минути. Кърми по честичко, така ще си спокойна, че поема достатъчно мляко....

Общи условия

Активация на акаунт