Къде сте мами от Кипър?? Хайде да се запознаем!! 2

• 26 356
  • 230
  •   1
Отговори
# 90
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
оххх, като чуя село в Кипър и ми се изправя косата

добре дошла на недиачо, чувствай се като у дома си тук Hug

# 91
Благодаря ти Мими за откровенния отговор!
Според теб възможно ли е квартирите да са по-евтини в това селце, до колкото знам е съвсем на близо до Ларнака.

Между другото твоята дъщеричка е една сладка малка принцеса! /аз имам син, вече е порасналото момче на мама/

# 92
  • Larnaca, Cyprus
Блонди Мама това което си изкопала е наистина интересно но тук на място дали се случва в действителност newsm78
Мисля че трябва поне единия родител да е на договорна работа с постоянен адрес ....защото то тогава какво ще стане всеки ще си иска помощи ... newsm78
А изплащането на помощите става от Кипърските власти или от българското консулство.... newsm78
Защото ако детето е български гражданин... newsm78 newsm78

nediacho Добре дошла  bouquet
За пореден път се убеждавам че ние Българите сме ГОЛЯМА работа..... Peace
Откъде разбра за Атиену....браво браво ..... Peace
То още малко ще стане квартал на Ларнака като са започнали едно строителство след три четири години наистина ще е кваратал на Ларнака....
Та както и да е не съм разглеждала подробно района там Но със сигурност ще ти трябва кола ако смяташ да пътуваш до Ларнака или Никозия ....Значи от Ларнака до Атиену е на "около 20 минути"с кола ако не хванеш сутрешния трафик в кавички е защото цитирам рекламата която бе пусната наскоро....Мой съвет е НАмЕрИ СИ рАбОТА В ГрАДА...Повече възможности по близки разстояния по дружелюбни хора... Peace

# 93
Здравей Кати! Grinning
Хиляди благодарности!!!
За Атиену имам представа единствено от разказите на моя съпруг. Преди години имахме възможност да работим и живеем там, но аз така и не можах да отида. Три дни преди да летя разбрах, че се налага той да се прибере в България по здравословни причини. За мен беше голям шок, защото това беше нашата мечта. Всичко което той ми е разказал е много хубаво, но като всяка съвременна жена като чуя думата села и ......
Хората, които ще ни помогнат отново да щурмуваме нашите мечти живеят там и много разчитаме на тях. А аз съм малко резервирана.... може би не трябва, но ми се ще да чуя и други гледни точки затова се обърнах към вас.
Искрено се надявам на Вашите съвети!
Предварително Благодаря! Hug

# 94
Katy, да ти кажа правичката макар че по образование съм юрист, завърших право преди има вече 8-9 години, а като почнаха проблемите с дъщеря ми точно по това време така и не успях да се реализирам професионално. Все пак, колкото и да съм се откъснала от тънкостите на занаята, ще си позволя да тълкувам отговора на въпросната т.7 от горния ми пост:

Ако си гражданин на държава-членка на ЕС и постоянно (за временно не знам) пребиваваш на територията на друга Д-членка, запазваш правото и можеш да си получаваш всички помощи, които ти се полагат по закон. (Напр. в моя случай местя се от Б-я в Кипър и каквото получавам тук, ще мога да получавам и там.)Нещо повече, ако кипърските закони предлагат по-добри условия и размери на съответните помощи, ще мога да кандидатствам за тези помощи, макар и да не сме нито аз, нито детето ми кипърски граждани . Разбира се ситуацията е алтернативна - т.е. няма да мога да получавам и от двете места (държави), но пък ще мога да избера по-удачния вариант най-вече относно размера на тези помощи. Така че, всички майки българки с деца българчета, които пребивават на територията на Кипър, могат да кандидатстват за съответните добавки.

Вече статутът на "постоянно или временно пребиваващ" всяка държа си го урежда със съответните нормативни актове и на лицата се издават съответните документи. Смятам, че ако се провери в българското посолство от там най-добре ще ви насочат къде (към коя институция) да се обърнете за да ви се издадат тези документи и от там насетне да се задвижат и помощите.

Що се отнася до изискването поне единият родител да е на договорна работа, такова условие по българския закон няма, но ако по кипърския има, ще трябва да се спази. Ама то не виждам и вариант да ти дадат статут на пребиваващ на територията на коя да е държава изобщо, ако не работиш легално, така че.... newsm78

Във всички случаи БГ-мамите с БГ-дечковци в Кипър си заслужава според мен да се задействат по въпроса. Верно, че влаченето по институции е тегава работа, ама колкото и да съм се отдалечила от професията си, на мен от юридическата подготовка ми е останала поне  "спортната злоба" да гоня правата си до дупка! Mr. Green

# 95
  • Larnaca, Cyprus
Блонди мама smile3501
Много добре си го обяснила...Между другото службата
в която може да се попита за това се казва ЕПИДОМА ТЕКНУ в превод Детски помощи и там
най добре ще обяснят какви документи и как става.....В Ларнака знам къде се намира но по другите градове не ми е ясно.... Thinking

nediacho
Щом имате помощ и гръб на това място идете там ....не се притеснявайте тогава то ние българите навсякъде оцеляваме....Пък като си помислиш като не ти хареса винаги можеш да
 се преместиш на друго място.....Нито с градините нито с училищата нито с намирането на
работа ще имаш проблем ако говориш езика и си дружелюбен и си вършиш работата.....  bouquet  bouquet
Успех от мен

# 96
Здравейте най-после и от мен,много работа ме беше грабнала та не успявах да се включа и да кача обещаните снимки,не са много хубави,защото не съм ги правила аз(каква скромност) newsm03  Mr. Green
Ето ги и тях:
Прощъпулник

# 97
браво, бубулино, много хубав и весел прощъпулник е бил
да ви е жива и здрава бъдещата банкерка,  Laughing

и ние вчера празнувахме рождения ден на дъщеря ми, стана на 4 годинки, тези дни ще кача и аз снимки
а с таткото все още умуваме дали цялото семейство да дойдем в Кипър, или да останем в БГ, още малко време има за мислене...

# 98
  • София
Буболинке, много хубави снимки. А дъщеричката ви е такъв бонбон!!!
Да ви е жива и здрава и много да ви радва!

mimito, с малко закъснение и на вас Честит Рожден Ден! newsm59
Само хубави неща да ви се случват и много здраве ви пожелавам, без значение тук или в Кипър! Mr. Green

# 99
  • Larnaca, Cyprus
Буболино....Като видях снимките и ме изби на поезия..... Hug

Да ти е жива и здрава Peace
На мама да прилича .....
А татко много да обича... Heart Eyes
Да е умна и засмяна и много пресметлива
банкерка най известна дори и в чужбина... Money Money

А да не се сърди Мимето да спретна нещо и за нейната кукла...

честит рожден ден пожелавам  bouquet
с малко закъснение ... Embarassedпризнавам
Айде че за петия рожден ден
В Кипър да празнува цял ден
С торта Барби.. и всички нас
бързо ще спретнем тържество завчас.... Laughing Laughing

Дано да ви  харесат стихчетата Hug

# 100
bouboulino, живо и здраво да ви е малкото бубулинче - голям сладкиш е!  bouquet
Mimito, и на вас да ви е жива, здрава и от усмивки огряна рожденничката (на патеричка)! smile3510  bigdance2

На семействата и на двете малки, очарователни дами - само щастливи мигове заедно!

Аз пък малко за контраст ще се пооплача, извинявам се за което - дано не скапя на някой хубавото настроение! amiiii  Както приказно се бях размечтала (знаете относно идването на любимия за Св.Валентин) и снощи той ми се обади и направо ми разби идилията. Cry Каза ми, че нямало да може да дойде тогава, щото точно по това време в Кипър щели да се провеждат избори (за президент доколкото разбрах) и той понеже работи в системата на кипърското МВР тъй да се каже bowuu, та им били забранили да излизат извън страната до след изборите (включително евентуалната дата за балотажа - 26ти каза май). Така че ще се видим не по-рано от началото на март.
Ще кажете: Е, не е чак толкоз болка за умирачка! Ама на мен бая ми потънаха гемиите... smile3518 Уф! Много кофти така човек като се е навил и после трябва да се раз-навие, ама няма как! С две думи - при мен пак е в стил "Радини вълнения"! 4470 Two Hearts

# 101
  • София
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН KATY!!!!!
Бъди жива и здрава, много щастлива и обичана!
Весел празник!!!!

Блонди на теб горе главата, бе човек! Naughty
Опитай се с нещо друго да си отвлечеш вниманието. Със сигурност няма да е лесно, но опитай. Остави го човека да си "почине"малко и току виж долетял по-скоро от колкото очакваш. Mr. Green

# 102
благодаря на всички за поздравите и пожеланията, а за стихотворението на Кати просто съм възхитена, многоооооооооо голямо благодаря, как само си улучила какво да кажеш

блонди, не се коси, муцка е права, остави го да си почине малко и той сам ще тръпне от желание да дойде, мъжеее  Tired

# 103
Благодаря на всички ви за пожеланията. newsm51Кaty6 стихчето е супер  newsm74,не знаехме,че и в нашия отбор имаме поетеса.Браво. smile3501 smile3501 smile3501Мimito_bg да ти е жива и здрава щерката и много да те радва. smile3510Blondymamma    Търпение
 smile3518 Weary smile3503Кaty Честит рожден ден bdbaloni.Много здраве и любов newsm76

# 104

Flowers SunflowerЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, Кaty! Flowers Sunflower newsm59: party023   Gift Tada

От все сърце ти пожелавам здраве, щастие и много любов, с която да те даряват мъжете в твоя живот! (говоря за съпруга и синовете, някой да не ме разбере погрешно   angel008)

P.S. Явно сте една зодия с моя любим и понеже доколкото съм те опознала си много готина и отзивчива личност, мога само да си пожелая и той да притежава тези качества (не че не ги е проявил до момента де)!  Ето как покрай твоя рожден ден сварих да си самопожелая нещо и на себе си Mr. Green - голяма тарикатка съм, а?!  Wink

МНОГО ВЕСЕЛО КУПОНЯСВАНЕ ДОВЕЧЕРА!!!  lovekiss

Общи условия

Активация на акаунт