Така наречените "Трудни деца"

• 32 550
  • 296
  •   2
Отговори
# 60
А защо тези деца са обикновено момчета? Някой чел ли е нещо по въпроса, или да има теория?

Не знам защо мислиш така. Катето е момиче и адски прилича на Влади в много аспекти. Със злати от години се "забавляваме" да откриваме поредните такива.
При мен е 50:50, не ставам за статистика Simple Smile

За  книгата, можем да ви я дадем (присъединаявам се към zlatishka) или да направим копия
Иначе от амазон се поръчва лесно, доставят до БГ, плаща се с кредитна карта.

# 61
А защо тези деца са обикновено момчета? Някой чел ли е нещо по въпроса, или да има теория?

В книгата имаше И доста примери за момичета. Аз също мога да кажа, че Ния в доста отношения върви по стъпките на брат си. Единственото обяснение, на което съм попадала, по повод лекия превес на момчетата (ако го има), е това за ролята на тестостерона, но то като че ли беше за възрастта около и след 4 год.

# 62
Единственото обяснение, на което съм попадала, по повод лекия превес на момчетата (ако го има), е това за ролята на тестостерона, но то като че ли беше за възрастта около и след 4 год.

И аз съм го чела това, но не знам доколко е вярно.
Вики е по рождение
Катето беше безобразно кротко бебе, не можех да повярвам дори след опита с Вики.
Даже нямаше "трудни 2". Винаги е била емоционална, но беше нормално.
Към 3 обаче.... Имаше и катализатор, но може да е било просто късмет.
Сега не знам дали не е дори по-темпераментна от брат си. Поне по 3 критерия е МНОГО по-високо, а той бележеше 9-ка минимум.

# 63
  • В офиса

Не знам защо мислиш така.

Направих си този извод, защото повечето тук говорите за синовете си (всъщност някой преди моята забележка споменал ли е момиче) Защото момчетата са по-трудно адаптивни, по-некомуникативни, по-енергични и по-трудно се концентрират като цяло.
Например за аутизма е доказано, че се среща основно при момчета (напр. за синдромът на Аспергер съотношението е 15:1) Там теорията е, че в Х хромозомата от бащата се съдържа ген, който предпазва от аутизъм.
Разбира се тук говорим за различни неща, но ми стана интересно дали има някаква подобна теория и наблюдения по въпроса.

Последна редакция: чт, 10 яну 2008, 18:52 от Тинкърбел

# 64
И при нас е така - Ники от бебе (да не кажа, че още в корема като ми беше, имах чувството, че никога не спи). А Ния беше ужасно кротко бебе и детенце. До скоро. Даже още всъщност не съм се замисляла да я оценявам. Просто с лек уплах наблюдавам това, което се случва Crazy

# 65
  • В офиса
Момичета, едно въпросче. понеже в тази тема сте се събрали много четящи, хвърлете поглед на този линк:
http://www.parentworks.com/books.htm

С кои от книгите сте се сблъсквали и имате наблюдения как са?

ПП За промяната в момичетата, за Ния не знам, защото е още мъничка, но пък Катето идеално се вписва в моите наблюдения. Цвета, която по принцип е много разумно дете (не разбрано, но разумно) страшно се промени някъде около 4-тата си година. Имаше страшни кризи, истерии. Както е спокойна и в един ден някаква дреболия отприщва лавина от чувства. Периодично шокираше хората около нея - първо в ДГ, после гледачката... И сега понякога се получава така, но все повече се владее.

Последна редакция: чт, 10 яну 2008, 19:54 от Тинкърбел

# 66
Аз съм чела първата - How to Talk So Kids Will Listen and How to Listen So Kids Will Talk, by Adele Faber and Elaine Mazlish. Не е лоша, макар че леко ми бледнееше на фона на Your spirited child, която току-що бях прочела.
А винаги съм искала да прочета Siblings without rivalry, но не ми е попадала засега.

# 67
Теди, за Ирина мога да кажа почти същото...

# 68
Значи имаме някаква "статистика", че момчетата са по рождение, а момичетата проявяват този си темперамент към 4-тата годинка.
Интересно.

# 69
За съжаление кредитната ми карта е само за разплащане в БГ. Има ли вариант за плащане при доставка?
А относно съотношението момчета:момичета ми се струва, че по-често се проявява при момчетата този темперамент.
Странното при сина ми е, че много трудно дава външен израз на емоциите. Не знам как да го обясня дори - за дребните неща се сърди, недоволства, но иначе е ужасно търпелив и затворен - не споделя. Много объркано звучи сигурно, но имате ли такива наблюдения за вашите деца?

# 70
ira_bs, той просто е интроверт, държи всичко в себе си, това е неговия начин. Моите са екстроверти, не можеш да ги накараш да млъкнат, всичко се излива на вън. Просто различни аспекти на темперамента.

Да вземем да направим копия на книгата или не знам. Мога да поръчам няколко и после да ми дадете парите също  Hug

# 71
Момичета, аз ще поръчвам книги от Амазон в UK, и ще ги взема около 25ти януари. Хайде, които иска да му поръчам да ми пише днес, плащането е при доставката Wink Пишете ми дали искате само книгата, или книгата и Workbook-a. Aко обаче някой не е сигурен дали книгата ще му е полезна, мога да му дам първо да прочете и по-натам да поръчаме пак.

# 72
Aко обаче някой не е сигурен дали книгата ще му е полезна, мога да му дам първо да прочете и по-натам да поръчаме пак.

Да, това е добре идея   bouquet
И аз предлагам моето копие за четене, който се интересува  Hug

# 73
Мерси, момичета за предложенията. Аз съм в дълбока провинция и едва ли ще мога да взема от вас за четене. zlatishka, ако може да поръчаш за мен книгата  Hug

# 74
Гледам, че в момента е намалена в Амазон и е около 20 лв. Голям късмет  Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт