Отнова за немското у-ще към посолството

• 830
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте!

Имаше преди време такава тема, но тя малко се разми в за и против...

Въпросът ми е към тези майки, които имат деца там или познават деца, които учат там. Много ми се иска да пишат само те.

Та, въпросът ми е за нивото на обучение. За дисциплината също. Но най-вече за качеството на обучение. Научават ли нещо децата? Мотивират ли ги? Къде учат в у-ще или вкъщи, носят ли си вкъщи учебници през седмицата? Българския до къде го научават? Общата им култура как е?
Абе, ей такива въпроси.

Благодаря предварително на всички, които биха се включили.

# 1
Питай дали има лиценз и дава ли български дипломи. Да не стане така, че да не може детето ти да кандидатства никъде след 4 или 7 клас. А защо не и след 12-и.

# 2
Щом децата , които са учили в Германия се допускат в България да продължат образованието си в  в следващият клас на обучение е логитчно и учениците от това училище да могат да направят същото.

# 3
  • София
Щом децата , които са учили в Германия се допускат в България да продължат образованието си в  в следващият клас на обучение е логитчно и учениците от това училище да могат да направят същото.
Да, могат да продължат обучението си в Германия.
П.П. Струва ми се, че започват да се коментират неща, които вече са обсъждани в предната тема, което едва ли е от полза за авторката на тази. Peace

# 4
Учениците от училщето към посолството могат да продължат обучението си не само в Германия, а и при нужда да се прехвърлят и във всяко едно държавно  училище в България. Няма нужда да се заяждаме, а нйкои трябва да се информират повече преди да пишат.

# 5
  • София
Да, след полагане на изпити, а не по стандартната процедура! Wink
Защо реши, че се заяждам?!? Информирана съм по някакво стечение на обстоятелствата без да съм пряко заинтересована.
http://www.ds-sofia.bg/leitsaetze/leitsaetze.htm
http://www2.minedu.government.bg/adminmon/schools/ClFillFrame.asp

П.П. Повече няма да пиша, успокой се!  Laughing

Последна редакция: пт, 12 ное 2010, 20:20 от мързеланка

# 6
марзеланке, ако искаш пиши. Това си е твоя работа. Трябва човек да бъде по-конкретен при отговор на даден въпрос, както си се опитала да направиш с посочването на двата сайта. Същите обаче  дават съвсем оскъдна информация по поставеният въпрос.   Вероятно на теб като не засегната конкретно от това училище са ти напълно достатъчни да си правиш изводи.

# 7
И аз имам въпроси, ако някой има информация.

1. Какво е съотношението на немскоговорящите деца (роден език) и тези, които са учили немски.

2. Преподавателите българи, владеещи немски ли са или германци.

Благодаря

# 8
Да, могат да продължат обучението си в Германия.
П.П. Струва ми се, че започват да се коментират неща, които вече са обсъждани в предната тема, което едва ли е от полза за авторката на тази. Peace

Мързеланке, благодаря!

Ако може по същество, наистина ще го оценя.
Горните неща вече са обсъждани.

Общи условия

Активация на акаунт