Епидурална упойка при нормално раждане

• 87 619
  • 85
  •   1
Отговори
# 60
Цитат
AFRODDITA"Не родих с епидурална, а имах тази възможност, ама щото съм много смела реших, че така ще родя и край Wink  Sign Exclamation
Обаче, другия пък задължително ще бъде с епидурална и изобщо няма да се подлагам на лични експерименти,
И аз също като АФРОДИТА , реших да пробвам дали наистина толкова боли, като си мислех че раждащите по филмите малко преиграват. Уви, оказа се много по страшно от очакванията ми. Доктора с който имах уговорка да раждам ме пита дали ще искам упойка - разбрахме се че ще пробвам без и ако стане много зле ще ми поставят. Да ама той не ми каза предварително,че се поставяла когато разкритието ти е най-много 5 см, а ми го сервира когато незнаех на кой свят съм от болка Imp . Нямах никаква сила да напъвам, мислех че умирам Shocked . Така че момичета ако сте решили да раждате с упойка искайте си я на време. Аз  всички мои приятелки ги съветвам като зараждат да искат упойка. Що като са я измислили хората да се измъчваме. Не съм чула например на някой да са му вадили зъб без упойка Grinning. Пуснах темата за да е полезна на бъдещите мамчета и раждането им да е едно приятно изживяване Laughing  Grinning . Успех на всички Grinning

# 61
Цитат
Не съм чула например на някой да са му вадили зъб без упойка

В изтръгването на зъб няма нищо естествено. Докато раждането на дете е естествена функция на телата ни, която сме тренирали и усъвършенствали милиони поколения наред. Не съм противник на епидуралната, просто сравнението с ваденето на зъб не ми харесва. Плаши майките отсега. И ги кара да си мислят, че е абсолютно невъзможно да се роди без епидурална. Или, че белите хора раждат само с епидурална (вж мнението на Бояна) и който не си я поиска попада в лагера на "третия свят". Не е коректно.

# 62
Цитат на: lyra
Цитат
В цивилизованите страни всички жени раждат с упойка, това го знам от мой роднина - специалист по тази тема.

Аз пък четох в един репортаж за раждането в Холандия, че холандките хиляди пъти предпочитали да крещят "Искам да умра!' отколкото да кажат "Искам епидурална!" При това Холандия Е цивилизована страна - отношението към упойките е въпрос на манталитет и на гледна точка.

Да, напр. в САЩ има цяло направление за нормално раждане, без обезболяващи и в домашни условия... Бих казала, ами да си имат! За мен раждането не беше болезнено, мъчително и страшно, а радостно изживяване!

# 63
Аууу  Grinning  Lira ти май си твърдо против упойките въпреки че твърдиш обратното. Незнам как си раждала може би си от щастливките, които са имали леко раждане или просто си много смела и издържаш на болка -ти ще кажеш Simple Smile . Не искам да изплаша бъдещите майки всички знаят че си боли ама защо да го преживяват това важно събитие по този начин. А сравнението с зъба може би не е най-доброто, но смисъла мисля че е ясен - сега има толкова неща които правят живота ни по-лесен и приятен - що да не се възползваме.Незнам за еволюирането на раждането ама си боли да му се незнае!!!

# 64
Grinning Ти ме разсмя! Не съм против упойките. Но може, може и без тях - зависи от човека, аз докато се кумех дали вече искам упойка, или още не - накрая си родих, след 10 часово кумене... И после още два пъти, пак без упойки - и ей ме на, жива-здрава, несломена психически, не се разплаквам, като си видя бебето.... Не всички жени могат да си позволят упойка, нали се плаща, а и не я предлагат навсякъде, затова се намесих в темата - да не се стряскат мамите, които ще карат без нея.

# 65
  • Анкх-Морпорк
Цитат на: ТУТИ
Не съм чула например на някой да са му вадили зъб без упойка

Ама недейте така, моля ви се...
Ваденето на зъб си е страшно нещо.
Аз пък имам две раждания без упойка и не го намирам за толкова ужасно, но на зъболекар винаги отивам със свито сърце и винаги изпитвам ужас от това, че ми бръмчи с бормашина на някакви милиметри от живата част на зъба...
Винаги казвам, че раждането минава и заминава, ама трудното е отглеждането на детето. И не дават упойка никаква...

# 66
В цивилизованите страни всички жени раждат с упойка, това го знам от мой роднина - специалист по тази тема.[/quote]Незнам,какво имаш предвид цивилизована държава,но в Холандия,наблюдаващата бременността не препоръ4ва упойка Simple Smile В хода на раждане могат да ти пуснат райски газ и това е.Тук много малък процент жени раждат с упойка.

# 67
Твърдо за да се възползваш от възможностите на епидуралната. Аз родих дъщеря си преди 20 дни с такава упойка. Значи първо:
усещаш си контракциите като нещо,което се случва вътре в теб, но няма болка! Аз си направих пълното разкритие за 4 часа. Но до трите сантиметра си бях в напълно безупойствено състояние. Едва като стигнах то 3 см. извикаха анестезиоложката и някак успяхме между контракциите да фиксираме системата с упойката. После през час и половина ми слагаше новата доза. Когато получих 10 см. разкритие ми спряха всякакви обезболяващи удобства и доктора буквално ми каза:"Сега е твой ред", което в превод означава "напъвай". По преме на напъните, което е момента на "изгонването на плода" упойки не слагат за да може да се напъваш , а не да симулираш. И така с божията, лекарската, акушерската и моя помощ някак излезе моята 4-ри килограмова принцеса. Че боли,боли ама не е като първия път 12 часа болки и стенания. Така, че смело и без да се замисляш - искай и се уговаряй за епидурална анестезия! Успех и ти стискам палци!

# 68
Цитат на: lyra
И после още два пъти, пак без упойки - и ей ме на, жива-здрава, несломена психически, не се разплаквам, като си видя бебето...

Ааааааа, чакай сега, то това си е до нервна система, не до начин на раждане Wink ... Или пък до нещо друго, знам ли... ама разни работи от сорта "Бебето ме депресира и ме кара да рева", "Не знам как да го взема/пипна" Shocked , "Не смея да го погледна като реве"... на мен поне ми говорят за... как да кажа... хайде спирам до тук, за да не се обиди някой...

# 69
Цитат на: boyana
Аз използвах епидурална упойка и съм много доволна. Мъките докато ми я поставят бяха зловещи, след това все едно че попаднах в рая.

Shocked толкова ли е болезнено самото и поставяне?! А спиналната..?! Нали уж обезболявали мястото и после поставяли катетър или каквото там се прави?! Направо настръхнах от ужас..

# 70
Аз, откровено казано, настръхвам от ужас при самата представа за игла, бучната в гръбнака ми. Затова и се кумех, дали да поискам или да не искам - накрая видях, че става и без упойка.

# 71
Цитат на: Mags
Цитат на: boyana
Аз използвах епидурална упойка и съм много доволна. Мъките докато ми я поставят бяха зловещи, след това все едно че попаднах в рая.

Shocked толкова ли е болезнено самото и поставяне?! А спиналната..?! Нали уж обезболявали мястото и после поставяли катетър или каквото там се прави?! Направо настръхнах от ужас..

Предполагам момичето е имало предвид, че мъките ПРЕДИ да я поставят са били зловещи, ама така както го е написала звучи зловещо... Grinning

# 72
Тя и снаха ми се правеше на много смела и отворена. Не искала с упойка, не знам си какво......Обаче като я напънало и са и сложили. Бебето са го доизвадили с форцепс. Нищо му нямаше.Simple Smile И като отидохме да я видим, първото нещо, което ми каза бе- слагай епидурална. Аз и тоговорих, че не съм и имала друго нещо наум.Wink Аз не съм по мазохизма в името на глупости. Даже четох пак за Гуинет Полтроу, та и тя по "алтернативната медицина". Раждала 70 часа и накрая е трябвало да и сложат епидурална. Но то нейното бебе почти 5 кг. Въпреки, че режима по, който ядяла (тя следва книгата на една индийка) без житни храни и пр, спомагало матката да омекне, разни визуализации, щуротии, но май като си дойде истинския момент си трябва ортодоксалната медицина да се намеси.

# 73
След 3 те  дни с контракции,направо се родих,като ми сложиха упойката.Нито краката си усещах,нито контракциите.Лекарят го извикаха в 11:30,бебето се роди в 11:38.Това е първо бебе и имах нагласата да раждам с часове.Незнаех,че ще е толкова лесно.
Не се замисляй грам, с упойка раждането е удоволствие !!!

# 74
Когато бебето е около 3 килограма, бременността и раждането протичат повече от нормално, налице са всички предпоставки за нормално раждане, бебето е заело най-благоприятната поза, организмът на майката е перфектен /доколкото това е възможно/ и т.н., не е мазохизъм да родиш без упойка, а най-малко пък е в името на някакви "глупости". Това за жалост се случва рядко. Е, на мен се случи.

ПП: Т.нар. "глупости" твърде често в Бг са липса на средства... за т.нар. "безплатна" епидурална упойка /поне в Св. София я водят такава/...

Общи условия

Активация на акаунт