Отговори
# 105
Здравейте и от мен!Аз съм на 25г. Имам момиченце на 4,7г. и съм бременна за втори път.Терминът ми е 4.04.2008г.
Добре дошла  bouquet
разкажи ни повече за себе си .......
дано ти хареса тук сред нас Hug

# 106
Момичета, имам въпрос:
Сега бях на ЖК и лекарката ми каза, че ще ми пуне СПИН, Хепатит и МБ в края на бременността, понеже ги искали пресни. Досега не са ми правени.
Освен това нямам и кръвна група. Т.е. нямам документ или поне не мога да го намеря  Rolling Eyes
Спомням си, че в Шейново признават САМО кръвна група, изследвана там. Дали още е така, някой знае ли?  newsm78

Да се притеснявам ли, че нямам горните изследвания още?

Днес съм на моя лекар, ще питам и него.

kalli, тези изследвания трябва да се пуснат още при първия преглед, а МБ и в последния, за да се види дали няма опасност от инфекция за бебето при нормално раждане.  Какво им става на тия доктори  newsm78 Ние ли трябва да им напомняме непрекъсмнато как да си вършат работата #2gunfire

# 107
От доста време чета тук,но чак сега реших да пиша.В момента съм болнични и си стоя вкъщи.Детето също е с мен.Пускам я много рядко на градина,защото боледува.Радва се за бебето,но очакваше сестричка,а бебето ще е момче. Simple Smile

# 108
kalli, тези изследвания трябва да се пуснат още при първия преглед, а МБ и в последния, за да се види дали няма опасност от инфекция за бебето при нормално раждане.  Какво им става на тия доктори  newsm78 Ние ли трябва да им напомняме непрекъсмнато как да си вършат работата #2gunfire
Яснооо....
Значи са й се досвидяли направления  #Cussing out
Аз бях при нея днес, каза, че ще ги пусне накрая.  Rolling Eyes

# 109
  • Русе
Kalli на мен тези изследвания ми ги пуснаха още в 10 седмица,но ме предупредиха,че те важели само 6 месеца и за това накрая ще ми ги пуснат пак(без това за кръвната група).Когато реших да си сменя доктора в 12 г.с. му показах изследванията и той ми обясни че по принцип той ги пускал само в края на бременоста.Така че това май също е индивидуално за всеки доктор.Просто някой са решили да спестяват по едно бодене на мамите  Wink .
Приятен ден на всички   bouquet !!!
П.С.Ася20 радвам се ,че не ни изостави   Hug !!!

# 110
  • в илюзия
sprite Добре дошла дано да ти е приятно тук  bouquet
Кали на мен тези изследвания ми ги направиха заедно с картона . Бяха първите , които ми пусна Агто.Но сега каро ти ги направят ще ти спестят второ бодене. Party
Абе момичета много сте несериозни - не си направихме значи втора среща  Crossing Armsтъкмо сега съм си в София , че после ще съм тук чак след Нова Година.

# 111
Пролетната Фея моя аватар ми го направи sisee, много е хубав нали Simple Smile Тя е майсторката  Hug
sisee и аз съм така като тебе, имам един дълъг и много хубав черен шал (от бабка ми) и с него прикривам корема  и това че не мога да си закопчея якето   Embarassed
за стриите и аз имам по 1-2 на всяка гърда  Sad, мисля да си взема на чико специалнен крем за стрии за гърди. Ама те и много ми пораснаха и за това  Embarassed Със sisee се конкурираме  bombs
И аз установих че не мога да спя на дясно, почва да не ми достига въздух #Crazy
За спането съм на периоди, до преди седмица спях като мечок, но  в последно време будувам до 2, а ако се объркам да спя до обед после ми е лошо, и ставам към 10, абе не е зле, ама се будя през ноща да ям, сладко, солено квото има  #Crazy Flutter
Носа и ухото ми поминаха, доста по-добре се чувствам  Laughing
Схващат ли ви се ръцете и краката сутрин или вечер?

# 112
siska_r , аз знам един магазин за бременни, в който продават и белъо, но не съм си купувала от там, просто нямам нужда , така че не мога да ти кажа дали е качествено. Продавачката обаче е много любезна и без проблем би могла да изпробваш и целия магазин  Simple Smile е за белъото се съмнявам де  newsm12. Намира се на  гърба на Медикус до лабораторията. Пробвай дано да съм ти била от полза.

# 113
Аз вчера ходих на Произведено в България в НДК и си купих якенце дълго.Много е хубаво и леко и мисля,че ще го нося и другата година с някое пуловерче повече .Също така на първия етаж има дрехи за бремени,но е в дъното до едни стълби от там си взех джинси с крачоли чаралстон на мен ми харесват такива само ще трябва да си ги скъся.Всичко ми излезе 105 лв.Много съм доволна защото всички якета ми стягаха,а като сложех и пуловерче или по дебела жилетка нямаха закопчаване. Grinning

# 114
Разглеждам сега таблицата със задължителните изследвания по здравна каса,някои я беше пуснал в миналата тема ,и наистина какво им става на тия доктори  smile3527 ,оказа се че миналата седмица е трябвало да ми пусне нови изследвания тази мойта докторка и ваобще кръв и урина трябва 4 пъти да ни взимат за цялата бременност,не че е приятно,ама защо не си гледат работата да му се невиди,много се ядосвам така,и следващият път като отида ще се разправям .То вярно че и тях ги притискат с тези направления и лимити,ама хич не е честно. Как да не се ядосва човек  newsm61,като цялата ни държава е такава ,всеки си трае и се смотава и ако мине мине номера,ако не ще му мислим, дето вика  neddi11  ние ли трябва да им казваме как да си вършат работата.

# 115
siska_r , аз знам един магазин за бременни, в който продават и белъо, но не съм си купувала от там, просто нямам нужда , така че не мога да ти кажа дали е качествено. Продавачката обаче е много любезна и без проблем би могла да изпробваш и целия магазин  Simple Smile е за белъото се съмнявам де  newsm12. Намира се на  гърба на Медикус до лабораторията. Пробвай дано да съм ти била от полза.
Много ти благодаря eli-v за информацията още днеска следобед ще проверя.

# 116
Добре дошли на новите мами Hug
Ася20, радвам се, че си на линия Wink
Ох, жалко за стриите, явно няма да ми се размине Cry Този процес необратим ли е (колкото и глупаво да звучи този въпрос Grinning)?
Дотук съм +9-10 кг и вече усещам, че бельото ми - не само сутиените - стягат. Дайте идеи за качествени магазини за бельо в София?
Аз не се схващам и нищо не ми изтръпва, но за сметка на това много ме боли лявата плешка ooooh!

# 117
vercho, и аз се надявах да ми се размине. Процесът е необратим  Sad, може леко да избледнеят само, но не могат да изчезнат. Дано да си останем само с тези на гърдите,
А за бельото - на мен ми е много удобно безшевното бельо.

# 118
 Didimora, напълно съм съгласна с теб. Аз днес ходих на лекцията на списание 9 мецеца в Пловдив. Темата беше точно за програмата "Майчино здравеопазване" на здравната каса. Оказа се ,че касата отпуска пари за купища изследвания на бременните, които лекарите изобщо не правят. Момичета съветвам ви , прочетете я , описано е точно в кой месец какви изследвания се пускат, и си търсете правата. За нарушаването им тел. за жалби в Здравна каса Пловдив е 60-30-20.

# 119
vercho като бях в 3-4 месец (не си спомням вече) си купих на Триумф сутиенче за 80лева   #Crazy викам си айде все пак да ми е удобно и да изкарам много време, то добре, ама гърдите още ми пораснаха и сега като го нося цял ден на работа ми оставя ужасни червени следи тъй като е с шевове, може от него да са ми се се появили стриите. Сега мисля да си купя някой евтин български безшевен, защото четох че докато родим гърдите ще ни пораснат с 2 размера  #Crazy

Последна редакция: пн, 17 дек 2007, 14:49 от Aquariel

Общи условия

Активация на акаунт