Отговори
# 135
" БРеменна ли си " викам и " да, в 6ти месец съм" и тя се усмихва и си продължава да си стои.

Егати цинизма  #Cussing out!
Сещам се за един виц "Автобусът беше толкова пълен, че даже някои от мъжете стояха прави".
Моят бюст е много едър отпреди бременността и сега носенето на сутиен е направо задължително. Махам го само като лягам. Сега имам два мекички, без банели, които само придържат. А Ясмина като каза, че след раждането още наедрява бюста.... Crazy
Ясмина, явно има лимит за брой знаци на постинг, както може би и за изображенията. Не вярвам другите теми да са толкова красивички.

# 136
  • варна
Здравейте!Отдавна не съм писала,но видях,че доста сме се увеличили,така че-добре дошли на новите Априлки! Hug
Засега нямам проблеми със спането,киселини,стрии,якета и т.н.,за което много се радвам Simple Smile.От известно време насам обаче получавам нещо като сърцебиене,много често не ми достига въздуха. Още от обед започвам да се прозявам,за да си набавя въздух,а мъжът ми се смее-щяла съм да изгълтам целия въздух Laughing
За бельото-аз подмених почти всичко,първата ми работа като се прибера вкъщи е да сваля сутиена Simple Smile
Сега ме е обзела една мания да чета за кърмене.Изтеглих си и един бебешки дневник и май не спирам да пиша в него.
Приятна вечер на всички!  bouquet

# 137
tedi_ip я кажи повече за този дневник? От къде го изтегли?

# 138
Да се добера и аз до края...  Laughing Покрай нас нищо ново, просто имаме доста работа покрай Рождество и така... Вече си имаме нов фотоапарат, така че ще качвам снимки на воля smile3509
Аз си купих едно много готино яке, цялото е с пришити ластици и се разтяга колкото е нужно, а ако си слабичък е прибрано и спретнато  Simple Smile
Довечера ще пиша повече

# 139
.сладка мама-ти си с най-точна информация-кога се влиза в 7 мес.-26+4 или се бъркам,ти беше писала ама не помня?мерси предварително  bouquet.радвам се че се радвате да се върна.лека вечер и до утре.

В 26+4 е последния ден от 6-ти,26+5 е първия от 7-ми месец.
С теб сме с един термин,така че в 7-ми влизаме на 7.01.2008 живот и здраве.

За якетата-миналата година си купих едно страхотно като палтенце (нали пак бях бременна по това време) та сега си го нося.Много си го харесвам,а пък миналата зима си го носих дори след като нямах вече корем до края на Април.

Добре дошли на новите мами.

Бельо не съм си купувала ново.На мен гърдите не са ми наедряли толкова много.Като махна подплънките и са ми добре.

Киселини имам от време на време.

Стрии имам от Боби отзад на кръста няколко-там не се бях сетила да се мажа.

Спането ми е болна тема с тези мой страхове....

Ясмина,няма ли начин имената ни да са на един ред-може би да ги изтеглиш в ляво.Така ще спестиш доста място

Последна редакция: пн, 17 дек 2007, 19:18 от SLADKA MAMA

# 140
Много се учудих, че вчера в Хепи една баба ми даде предимство за тоалетната, въпреки че й казах, че мога да изчакам Thinking Тя беше с бастун!!! Много ми стана мило, идеше ми да я прегърна Joy

За чистенето - ние нали сме с куче и положението с космите е нетърпимо. Прахосмукачка пускам поне 1 път на ден, да не говоря за чистенето с мопер Cry Много е трудоемко и уморително, хем мъжът ми ми помага и имаме жена, която чисти веднъж на седмица.

Що се отнася до бельото, точно безшевни бикини и потничета си търся, както и по-качествени големи сутиени Wink Ако имате идеи - казвайте!

Аз също си водя дневник. Купих си го още в трети месец - My Pregnancy Journal. Имам и My Baby Journal, но още му е рано. Препоръчвам ви го като идея - всичко си пиша и складирам там  Wink

И последно - вчера някой спомена нещо за статусите. Проследих линка и там пише, че на 0 публикувани мнения отговаря статус "Регистриран", каквото пише и под мойто име. Но не разбирам - мненията, които публикувам не са ли именно тези мнения, които трупат статус?!  newsm78 Не че е толкова важно, но сега разбрах защо не получавам лични съобщения, при положение, че имам само 3....

# 141
Ей, да, бе, от няколко дни все се каня да ви питам за бельото /бикините по-точно/!  ooooh! Много съм залюхана, значи! Аз да ви кажа също не понасям почти никакви бикини, та сега нося два типа - бабешки безшевни гащи, дълбоки до над пъпа, или пък много плитки бикини. Ама плитките много не ги обичам, все едно нищо не нося... Та наблягам на бабешките!  Joy А чорапогащници си купувам само от най-големия размер, дето са с платки отзад, защото са по-дълбоки и не стягат на шкембо. И като сложа дълбоките гащи и вдигна чорапогащника до под циците, съм страшна картинка!  Joy Joy Joy

Друг случай качвам се в трамвая и една седнала жена ме пита " БРеменна ли си " викам и " да, в 6ти месец съм" и тя се усмихва и си продължава да си стои.
Е т`ва е наглост!  К`ви са тия хора, бе!?

Не знам в другите градове как е, ама в Пловдив е толкова студено тази вечер, направо можеш да изкристализираш на улицата!

Сега гледах закона за семейни помощи за деца - http://lex.bg/cdoc.php?IDNA=2135441920 ,ама нищо не мога да разбера  newsm78, пише че има еднократна помощ при бременност и след това еднократна помощ при раждане, ама как трябва да се получат (какви са условията) не мога да разбера. Confused Ако някой разбира от тези неща, моля да обясни, че да можем да получим малкото което ни се дава.
ven_i, ей сега ще прочета този закон и най-късно утре ще ви го разясня, нали това ми е работата. Пък и свекърва ми е в социално подпомагане, ще питам и нея.

Да ви кажа, голяма ламя съм. Тази вечер с майка ми си разделихме една голяма пица в "Густо", а сега съм вкъщи и понеже в кухнята има една шоколадова торта, сега акълът ми е все в нея. И след малко ще я нападна, то се е видяло!  Embarassed Само бой за мен! И сръбска музика!  Laughing

Последна редакция: пн, 17 дек 2007, 20:19 от asja

# 142
Върнах се от преглед-100% е момче   Mr. Green

Казах му, че не са ми взимали секрет изобщо и той се въмути и ми взе. Т.е. си платих. Нищо против нямам, де, ама се ядосах, че тея по поликлиниките изобщо не си вършат работата  Rolling Eyes

Бебето обаче е седалищно. То и без това не се знае дали няма да раждам секцио, понеже първия път не можах да получа разкритие и ме срязаха, та д-ра каза, че ще му мислим впоследствие. Освен ако аз нямам други намерения  newsm78 Аз му казах, че правим каквото каже той.

За сутиените: гърдите са ми секс-бомб направо...само един сутиен ми става. Купих си нови. А иначе си ходя с прашките отпреди, но не всички ми стават. Купувам си прашки с връзки отстрани сега. Не мога да ходя с бикини.

За отстъпването на място: хората извръщат поглед, като ме видят. Един случай имам само да са ми отстъпили място и то това беше охраната на една банка, който каза да мина най отпред  Rolling Eyes А господинът, чийто ред идваше, се възмути  #Cussing out #2gunfire

# 143
Прочетох го тоя Закон за семейни помощи за деца. Нещата стоят така:
Има два вида помощи по този закон, които ни засягат:

I. Еднократна парична помощ при бременност. Размерът й се определя ежегодно от Закона за държавния бюджет. За 2007 г. - 150 лв. Размерът за 2008 г. по законопроект е пак 150 лв. Условията, за да я получавате, са следните:
1. Доход на член от семейството за предходните 12 месеца, по-нисък или равен на дохода, определен за целта в закона за държавния бюджет на Република България за съответната година. За 2007 г. този доход е определен на 200 лв. За 2008 г. пак ще е 200 лв.
2. Бременната жена да няма право на обезщетение за бременност и раждане по реда на Кодекса за социално осигуряване /т. нар. майчинство/ и да живее постоянно в страната.

Еднократната помощ при бременност се изплаща за периода от 45 дни преди определения термин за раждане.

ІІ. Еднократна парична помощ при раждане на живо дете. Размерът й се определя ежегодно от Закона за държавния бюджет. За 2007 г. размерът е следният: за първо, за второ и за трето дете - по 200 лв., за четвърто и всяко следващо дете - по 100 лв. Размерът за 2008 г. според законопроекта за бюджета е: за първо дете – по 250 лв., за второ дете – по 600 лв., за трето и всяко следващо дете – по 200 лв.  Изплаща се независимо от дохода на семейството. При раждане на близнаци, един от които е второ дете на майката, помощта се изплаща за всяко дете близнак в размера за второ дете.

И двата вида помощи се отпускат от дирекция "Социално подпомагане" въз основа на молба-декларация по образец за всяка отделна помощ.

Върху помощите по този закон не се дължат данъци и такси и не могат да бъдат правени удръжки.

"Семейството" включва съпрузите, ненавършилите пълнолетие деца, както и навършилите пълнолетие, ако продължават да учат, до завършване на средното им образование, но не по-късно от навършване на 20-годишна възраст (родени, припознати, осиновени, доведени, заварени, с изключение на сключилите брак).

"Доход" са всички брутни доходи на семейството, които са облагаеми по Закона за данъците върху доходите на физическите лица, както и получаваните пенсии, обезщетения, помощи и стипендии, с изключение на месечните добавки за деца с трайни увреждания, изплащани по реда на чл. 43 от Закона за интеграция на хората с увреждания, добавката за чужда помощ на инвалидите по чл. 103 от Кодекса за социално осигуряване, стипендиите на учащите се до завършване на средно образование, но не по-късно от навършване на 20-годишна възраст, както и помощите, получени по този закон.

Последна редакция: пн, 17 дек 2007, 21:13 от asja

# 144
за първо дете – по 250 лв., за второ дете – по 600 лв., за трето и всяко следващо дете – по 200 лв. 
Бреййй , то голям стимул за второ дете !!! Преди 2 г. бяха еднакви с първото!

# 145
Според мен и за трето помощта трябва да е 600 лв. Аз си мисля, че въведоха това намаляване на помощта за трето и следващо заради циганите, дето раждат по десет. Ама никой от тъпите ни законодатели не се замисля колко много български семейства имат по три деца. Така, заради мангалите, ощетяват и българите с по три дечица. Тъпа история! Какво насърчавне на раждаемостта има тогава?!
Тук в темата си имаме 6 майки, които чакат трето детенце, а ще получат по-малко от тези с  първо и второ. Да имаш трето детенце си е къде-къде по-голямо постижение, пък държавата един вид не го оценява!

# 146
Мамчета здравейте Peace
От 7 сутринта се лутам по улиците,голяяяяма разходка днес Sunglasses Ходих на преглед-бебчо е супер,кръвното ми е  115/70 най-накрая ми изписа витаминчета Центрум-Матерна,а за котракциите които имам от седмица ми изписа Магнерич.Каза ми да внимавам с домакинската работа около празниците,да не се претоварвам много и по-полека със секса.
Плацентата ми била добра-по горната стена на матката,бебчо ми използвал таза като "фотьойл" бил толкова активен тези дни,защото си търсел удобна поза Peace

За втори път моята лекарка ми каза,че има подозрения,че ще е момиче newsm78 Балев беше 100% сигурен,че вижда момче-даже каза,че си има голямо достойнство нашето бебе Laughing а моята днес никаква пишка не видя,каза,че и кожичка не вижда да виси Laughing Нащо бебе от Дани май ще мине на Маги

# 147
О о , ася, по добре да ощетят 6 като нас, отколкото циганите само деца да раждат и после да ги карат и да просят!

# 148
  • в илюзия
Здравеите пак.
за бикините - нося само прашки , не мога да нося бикини.Просто сега си купувам по-голям размер. WinkСутиена ми се качи от 75Б на 80Ц - така , че хич не е много Confused
Мен така ме боли гърба , че едвам стоя  Shockedнакланям се напред -назад и не мога да си намеря място.
sisee да ти кажа не се отчайвай каквото такова да е живо и здраво. PraynigАз все още мисля , че ще си имам момче Rolling Eyes

# 149
adoret2, на курса за бременни, който посещавам, няколко пъти ни посъветваха да избягваме прашките при бременност , защото създават опасност от замърсяване между ануса и влагалището и съответно от възникване на инфекции.

Общи условия

Активация на акаунт