Отговори
# 150
Мен така ме боли гърба , че едвам стоя  Shockedнакланям се напред -назад и не мога да си намеря място.

Все едно за мен говориш Cry Напълно те разбирам, само се кълча и се опитвам да си намеря безболезнена поза.

Ася, мерси за инфото - дори не знаех, че имам право на такава помощ Laughing

# 151
И последно - вчера някой спомена нещо за статусите. Проследих линка и там пише, че на 0 публикувани мнения отговаря статус "Регистриран", каквото пише и под мойто име. Но не разбирам - мненията, които публикувам не са ли именно тези мнения, които трупат статус?!  newsm78 Не че е толкова важно, но сега разбрах защо не получавам лични съобщения, при положение, че имам само 3....
Мненията ти са 0 защото тук в отчетни те не трупат статус, т. е. не пишеш в други теми. Ох, как го обясних... Пише го някъде из правилата на форума.

Ако имате счетоводни въпроси http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=239492.0, тук майките са много наясно с нещата.

О о , ася, по добре да ощетят 6 като нас, отколкото циганите само деца да раждат и после да ги карат и да просят!
Е, не става въпрос само за 6 майки  Naughty и изобщо това не е начинът да се ограничи раждаемостта сред циганите.

# 152
  • София
Здравейте и от мен Simple Smile

Аз вчера ходих да си пусна изследвания, че в четвъртък съм при док, да може да са готови за тогава Simple Smile Източиха ми кръвта... Sad

Аз откакто нашишкавях немога да търпя прашки, само боксерки и от време на време бикини. Аз съм същата като asja хич не търпя ниски бикини, направо ме побъркват като ми се набръчкат под корема......а незнам защо, но напоследък ми е много трудно да си намеря дълбоки....направо е ужас. На мен вече всички стари сутиени не ми стават имам само един дето му бях объркала размера и ми по-голям та сега съм само с него, ама той взе да се пораздърпва вече защото аз го нося постоянно иначе умирам. Гърдите ми са адски напрегнати и просто не мога да се търпя без сутиен.

Аз исках да ви питам относно майчинството някой знае ли нещо ново? Защото снощи по новините на БТВ чух че са приели новия закон и майчинството става 220 лв., а пък тази сутрин по новините на Нова казаха че е 190 лв.?! Някой знае ли нещо по въпроса.....
Едната от телевизиите със сигурност е в грешка, но коя Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Хубав ден на всички Simple Smile

# 153
  • Варна
Наистина това с добавките за трето дете си е дискриминация. Явно, че се цели да се демотивира циганското население, но имайте предвид, че за болшинството от тях майчинството е единствен доход, така че и 100лв да го направят те пак ще раждат. А пък за българите, законодателят смята, че щом са се решили на трето, имат начин да го отгледат, т.е. и да няма надбавки, който си иска трето, ще си го роди.

sveti8 - кога ти е термина?

Sladka mama - не се бях замислила, че интервалите също се броят. Дразнеше ме, че при центрирано подравняване списъка изглежда "раздърпан" и затова го подравних с интервали в началото на редовете, но като се има предвид колко е голям нашия списък, явно съм изчерпала лимита.
И стига с тези черни мисли, този път всичко ще е наред. Взела си всички предпазни мерки, ходиш при свестни лекари, почиваш си, така че си мисли само за щастливия край - сладка малка пухкава дъщеричка Овенче.  Hug

относно бельото - като изключим по-големия размер сутиен, си нося досегашните размери бикини. Избягвам прашките, но така е всяка зима.

# 154
добро утрои  от мен.

Относно сутиенеите преди  носех 75 В или С /зависи от модела/ сега вече в 80Д ми е малко малак.
Ужас онзи ден си купих един и беше едно  мерене и на всеки  следващ увеличавах размера.

А за бикините и аз спрях да нося прашки първо  че е зима , а аз през имата много  рядко  слагам. и второ  гинеколожката още в началото ми каза да ги избягвам докато  съм бременна.
А иначе си нося досегашните бикини, а тези  безшевните са много  удобни, нито  стягат , а и  с амного  разтегливи.
Аз се мажа с маслото  на Икаров и като  се намажа вечер сутринта все още ми лека мазна кожата и  се мажа само  вечер. Досега нямам нито  една стрия дано и  така да си остане.

и аз вчера чух че майчинството  е 220 , а днес сутринта казаха 190 и си  викам абе аз пак нещо  съм разбрала. Явно  грешката не е моя телевизор Laughing

Лек ден на всички

# 155
Здравейте и от мен, аз бих рекордите тази вечер-събудих се в 3:18 и повече не заспах до сутринта! Ще умра от безсъние бе!
  За изследванията-мойто доки ми взима кръв  и урина през месец, но освен че ми казва, че изследванията ми са "чудесни" друго за тях не знам!
  Вие готвите ли се за Коледа? Как ще празнувате? Ние с моят хубусник се чудим как да се разделим, че двете ни семейства са в различни градове и ...не знам!
 Исках да ви питам също, тъй като нямаме брак, на мен полага ли ми се такава еднократна помощ за раждане, след като не сме семейство...всъщност не виждам защо да не ми се полага, ама да питам!
  Вече нямам търпение да идва събота и да тръгваме по пътищата-аз много обичам да пътувам  travel

# 156
Добро утро на всички,
 аз нещо не можах да светна(ама сигурно защото е рано-за което се извинявам) каква е тази първата помощ  при бременност,в смисъл ако си седиш вкъщи и нямаш осигуровки ти плаща държавата -така ли?
 а за майчинството е много интересно,наистина така чух и аз,обаче доколкото знам първите девет  месеца се получава 90% от заплатата на която те осигуряват ,а следващите месеци до края на майчинството получаваш минималната работна заплата,която до този момент е 180лв,а пък от 1.1.2008 щяла да баде 220,но не съм много сигурна в това което казавам ,ако някои знае  дали е така ,нека да каже.
 За еднократната помощ при раждане- ама какво да говорим,цялата работа е такава пародия,не е тук мястото да ги приказваме тези неща,ама страшно много ни ограничават нас заради циганите,дето вика мойта докторка,сетила се тя че била бременна в осмия месец,иска  изследвания,иска това ,иска онова и не може да и откаже ,защото заради такива откази в тина киркова пламна инфекцията, умряха три бебета,тя през живота си не е чула за осигуровки и накрая внася за 6 месечие и получава всичко,а ние че внасяме откакто се помним и накрая доктора се прави на луд и ме лишава от половината неща,защото се е изчерпил лимита.И по двайсе лева да им дават пак ще се раждат,пак ще си крадат,пак ще ни заливат с болести. Никаде по света не е така,навсякаде те стимулират да раждаш да си гледаш детето,болно ,здраво държавата  те стимулира,и хората раждат,много ми е болно и много се ядосвам,ама как да променим нещата .Ох май много се отплеснах с приказки
Приятен ден ви пожелавам  Grinning Heart Eyes Laughing

# 157

sveti8 - кога ти е термина?

На 28 Април, но коремът ми вече е голям, докато при първата ми бременност до петия месец не ми личеше, а сега...  Sick.

# 158
Ако разчитахме на помощите / стимулите за деца, нямаше да раждаме повече от едно, а циганките пак щяха да си раждат по десетина. Резултатът: циганска държава! Една от причините да имаме още едно детенце е именно тази: да има повече БЪЛГАРЧЕТА. Затова се радвам на всяко българско семейство с повече дечица.  Hug  А пък атмосферата в едно семейство с повече деца е несравнима с тази на семейство с едно дете (моля никой да не се обижда - всеки сам решава колко деца да има и кога!). Сега чакам трето дете, но имаме и една прекрасна кака от първия брак на мъжа ми, та - живот и здраве - ще имаме 4 дечица: 2 момчета и 2 момичета. Дай, Боже, всичко да бъде наред.  Praynig

По повод бельото: и аз си нося бикините от преди бременността, но си купих нови сутиени. Просто "пораснах" с няколко номера - от 75В на 85D  #Crazy  А като знам, че след раждането, като дойде кърмата, гърдите ми стават като малки пъпеши ..... не ми се мисли.
Купих си чорапогащник за ръст 185 (аз съм 165  Laughing) и много добре ми пасна: вдигам го до под бюста, той се опъва около корема ми и не ми стяга  Peace  От години не бях носила чорапогащник под панталона, но сега ми е много студено и не ми се ще да се правя на герой.

# 159
  • Варна
Здравейте, мамчета! Благодаря за топлото посрещане. Аз съм на 29г., с момиченце на 3,5г. и бременна с второто си дете, може би момченце, но докато не го видя с очите си - не вярвам на никого. Определена съм за 15 април, но ще се ражда по-рано, защото ще бъде пак секцио Cry - за съжаление имам миопия. Поздравления за многодетните майчета   smile3501 smile3525 - моите уважения за куража и силите, .....че с тези условия в нашата държава. Благодаря и за изчерпателните отговори на въпросите ми - то като гледам, май нямат край. Абе само да е живот и здраве!

# 160

Нащо бебе от Дани май ще мине на Маги

Да ви е живо и здраво, пък пола не е толкова важен. А кой знае, някой ден може и да се сродим  Joy, все пак България не е толокова голяма!

МаМИ, на вас прескача ли ви сърцето и изобщо колко е нормалния пулс за бременни, че моя е все 110-120  newsm78

# 161
  • в илюзия
Здравейте  bouquet
Аз също съм за много деца , дай боже с приятеля ми сме решили още едно след някоя и друга година.  HugАз съм от семейство с три деца от един брак , като аз съм най-голямата Wink и съм възпитана в този дух - При на с винаги е весело , именно защото сме много.
Сега майка ми като ще става баба се радва тъкмо сестра ми порасна вече . Hug

# 162
  • варна
Здравейте!
Aquariel, бебешкия дневник си го изтеглих от www.DMCA-removal-from-Google - търси Baby Diary.
За еднократната помощ при бременност знам,че е за неосигурени майки.
А за новите размери на помощите намерих това:
Обезщетението за отглеждане на дете до двегодишна възраст, след първите девет месеца, ще бъде 220 лв. Досега държавата даваше 180 лева.

Депутати от НДСВ, ДСБ и КБ направиха предложение обезщетението за майчинство да бъде 220 лева. Изненадващо то беше прието, въпреки че парламентарната бюджетна комисия предлагаше майчинството да се плаща по 200 лева на месец.

Не беше прието предложението на Христина Христова от НДСВ обезщетението за близнаци да бъде в размер на 90% от заплатата на майката за срок от 270 дни след раждането плюс 220 лева допълнително.

Нейното предложение предвиждаше още след изтичане на този срок до навършване на двегодишна възраст на децата, майката да получава обезщетение в размер на 220 лева за всяко едно от тях.

В България има 700 семейства с близнаци и 16 с тризнаци, обясни Хасан Адемов от ДПС. Опозицията подкрепи предложението на Христина Христова, но управляващото мнозинство го отхвърли.

# 163
  • Варна
Да се похваля - вчера и днес съм без киселини. Grinning Ама защото почти нищо не ям и не се спирам на едно място, полегна ли си малко - ела та гледай.
Ясминка, как бе мила - сутиен от Клеопатра за 10лв., та там са ега ти цените. А за мен размер - никакъв. Аз по принцип съм си 85D или 85Е - вече преливам от всякъде, къде да ги прибирам вече не знам, гърба ми се схваща от всякъде, че корема ми и той много порасна - не е като предната бременност. Прегледах в оnlain магазина - като че ли има сутиени и по-големи размери, ама мога ли да съм сигурна, че си отговарят  Sad
А можете ли да ми кажете със сигурност на колко точно безплатни прегледа и изследвания по здравна каса имам право. При предната си бременност - родих 2004, месец май, ходих на частно в Майчин дом, платих си 250лв. такса за цялата консултация, включваща всички прегледи и изследвания - и с това се приключи. В момента съм по здравна каса в Терапията, но досега съм си платила почти всички изследвания. Предната седмица пак си минах от реда с поредната сума от 70лв. Докторката ми ми казва, че съм си изразходвала лимита и все няма направления за мен - в началото се налагаха повече прегледи и изследвания, заради високото ми кръвно и отрицателната кръвна група, която съм. Полагало ми се по веднъж месечно едно изследване и един ехограф. Но тя и направление  за кардиолог нямаше да ми даде - и общо щях да се изръся с цели 100лв. После - в частните клиники било скъпо.....
Моля ви дайте ми точен съвет, че съм и в болнични вече трети месец, а тях знаете как ги изплащат нали - е, от къде тогава тези сума и чудеса - незнам.

# 164
  • Варна
Ако знаете и някой евтин магазин за мамички във Варна - моля пишете. Че на коледно фирмено парти не знам дали ще ме огрее да отида - шефа май се скатава, ама май таткото ни готви някаква изненада - правим 10г. откакто сме заедно, ще трябва да се понаконтя - нали.  Laughing То и без друго сме си готини мамичките, но все пак  Joy
Много благодарско.

Общи условия

Активация на акаунт