Съпруги ,чиито мъже пътуват - 2

• 38 322
  • 284
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
За адресната регистрация имаше вариант да се пишеш на  временен адрес(няма нужда да ти издават нова лична карта),но трябва да отидеш в общината и там да попълнеш няколко документа и ти издават бележка,на която правиш ксерокопие и я даваш в градината.
А за служебната бележка на съпруга ти не може ли без пълномощно?
Иначе някои градини правят компромис и може да занесеш служ.бележка после

# 136
Влагодаря за приветствията от редовно пишещите тук!
 Angel, защо по - рано не си задействала издаването на нова лична карта?! Знам, че се чака на опашка през първия работен ден за подаване на документите и един от критериите е номера,под който си записан. До края на 2007г. остава само един работен ден  и е малко вероятно да си изкараш документи.Мисля, че може да го запишеш и на адрес на баба и дядо, които живеят в района и те да подадат молбата с техните лични документи. Не твърдя със сигурност, че е така, но в групата на дъщеря ми имаше деца, които въобще не живееха в квартала, а имаха само баби и дядовци там. Съпругът ти не ти ли е оставил копие на личната си карта? Котато моя работеше в БМФ съм искала да ми изпратят по пощата служебна бележка за доходите  му за детските надбавки и не ми отказаха. Върви на място и ги помоли - няма да ти откажат.

# 137
задължително, без значение дали имаш копие на лична карта на съпруга ти и какви ли не други документи, трябва да направите при първа възможност генерално пълномощно.  Peace Такова нещо на мен ми трябва редовно и спестява много главоболия.

# 138
  • Brokenpromiseland
Vale, то при нас ситуациата е много сложна защото когато съпруга ми е тук живеем в апартамента на майка му- тя е жива.А когато го няма аз със целият багаж се местя при мойта майка....Малко като циганите сме  Mr. Green.

# 139
Говори с директорката,за служебна бележка може и после да я занесеш.А за районирането тази година са много стриктни и пак има изключения.Ние се печем на същия огън,дори е по-сложно,защото тати не е към БМФ И бележка няма кой да издаде.

# 140
  • Варна
задължително, без значение дали имаш копие на лична карта на съпруга ти и какви ли не други документи, трябва да направите при първа възможност генерално пълномощно.  Peace Такова нещо на мен ми трябва редовно и спестява много главоболия.

Такова нещо като генерално пълномощно обаче вече няма. Rolling Eyes За съжаление.Трябва за всяко нещо отделно пълномощно.

# 141
не, аз си ползвам такова. Изброени са НОИ, ВиК, енерго, БТК, банките са посочени обобщено, мобилните оператори също, и е дописано, че важи за всички видове институции на територията на републиката. Правено е от адвокат, разбира се, ползвам го вече 3 години, никой не е казал и копче.

# 142
  • Варна
не, аз си ползвам такова. Изброени са НОИ, ВиК, енерго, БТК, банките са посочени обобщено, мобилните оператори също, и е дописано, че важи за всички видове институции на територията на републиката. Правено е от адвокат, разбира се, ползвам го вече 3 години, никой не е казал и копче.

Ами Тити на нас ни отказаха да ни направят такова при няколко нотариуса.Иначе пак може да се изброят НОИ,Нап и т.н..но това "че важи за всички видове институции на територията на републиката" ни казаха че не могат да го напишат,а именно това е генерално пълномощно.Трябвало всяка една институция или банка или каквото и да било да се упомене отделно.

Странна работа тогава  Rolling Eyes,едни нотариуси могат а други не.
Ужасно е това-само за последния рейс на мъжа ми сме направили 5 пълномощни  #Cussing out-за всяко отделно се плаща естествено.

# 143
Angel^wings за съжаление не мога да ти помогна с информация и опит, но като отворихте въпроса за пълномощните... и аз се сблъсках! Налага ми се да оперирам със сметки(валутни и левови) та то беше чудо(с пълномощните) и още ме е шубе докато не мине първия път. И е така по простата причина, че те гледат толкова подозрително все едно ще крадеш! Явно съм новачка?!

# 144
явно го правят за пари това. Въпреки че кой нотариус за 5 лв ще се занимава.....но мога да ти пратя на някакъв мейл бланка на моето пълномощно  да ползваш, ако искаш/и ако го признаят /.

Данче, първия път те гледат. В някои банки въвеждат информацията от пълномощното в системата си и следващия път те виждат, и процедурата е съвсем кратка. Даже копия не ти искат. Няма какво да те пртеснява, щом имаш нотариална заверка.

# 145
  • Варна
В Експресбанк искат да има и вътрешно пълномощно, и като се направи такова става без проблем тегленето и там подобни Peace

# 146
  • Brokenpromiseland
А в Експресбанк винаги искат пълномощно...застраховат се хората.Първо когато се направи пълномощното се ходи от титуляра в банката за да го опомене и узакони лично.Там те попълват документи с номера на пълномощното и така само с него имаш право да оперираш.
Ако титуляра не го е представил започват да се заяждат....То те по принцип са криви,но......
Що се отнася до цената то нотариусите отдавна не работят за 5лв.Ходихме пред месец и за 2 пълномощни ни взеха 26лв.
Педставете си колко пари трябва да им оставим,за да направим пълномощни за всичко... #Cussing out

# 147
  • Варна
явно го правят за пари това. Въпреки че кой нотариус за 5 лв ще се занимава.....но мога да ти пратя на някакъв мейл бланка на моето пълномощно  да ползваш, ако искаш/и ако го признаят /.

Данче, първия път те гледат. В някои банки въвеждат информацията от пълномощното в системата си и следващия път те виждат, и процедурата е съвсем кратка. Даже копия не ти искат. Няма какво да те пртеснява, щом имаш нотариална заверка.

Благодаря ти,тити,аз бланка си бях намерила но ни казаха че няма как да стане с едно пълномощно за всички места за които ще го ползвам.Иначе това за парте е така,обаче има и нещо друго-явно го правят и от някакви съображения защото е имало много измами в тая посока.А бе не знам и аз защо е така.Мисля че затягат нещата,защото на мен даже ми отказаха да погася един кредит С пълномощно.И това при положение че мъжа ми докато беше тук беше ходил в банката(Булбанк)беше ги питал,казаха ок,няма проблем,направихме пълномощното,той пак отиде от там го погледнаха и казаха че е добре написано,и накрая след два месеца ми изеъртяха номер и не ми позволиха да го погася тъпия кредит  #2gunfire.Не можело било с пълномощно.
Извинявам се за дългия пост.

# 148
  • Brokenpromiseland
Ей, от туй по голяма простотия в БГ-то няма.  #Shocked
Пари да даваш,а те ти казват че не може.....при това с законно пълномощно
 doh Rage

# 149
А в Експресбанк винаги искат пълномощно...застраховат се хората.Първо когато се направи пълномощното се ходи от титуляра в банката за да го опомене и узакони лично.Там те попълват документи с номера на пълномощното и така само с него имаш право да оперираш.
Ако титуляра не го е представил започват да се заяждат....То те по принцип са криви,но......
Ей ошашави ме  Shocked ... от нотариус и вътрешно си имаме, но за другите щуротии не съм чувала?! Упоменахме, че трябва да важи за клоновете в цялата страна, защото го сключихме в транспортна във Варна, а аз живея и ще оперирам отдругаде... ! И понеже ме гони параноята отидох до Express-a и им показах документите, та те казаха "всичко е ОК"  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт