Детски клубове в София

• 324 787
  • 1 629
  •   1
Отговори
# 510
Момичета, събирам отзиви за детски клуб "Мики Маус" в Люлин 10 микр. Моля Ви, ако имате впечатления да ги споделите,защото съм в голяма чуденка къде да празнуваме тази година.

Юли бях там на рожден ден, беше тъкмо съвсем нов. По тази явно причина мисля, че собственичката беше там (не съм сигурна, че тя беше, но така ми се стори) и затова всичко вървеше супер. Бяха много любезни момичетата с родителите, нивото на сервиране си беше като в заведение, постоянно ни питаха някой иска ли нещо, сменяха пепелници и т.н. Кейтъринга малко беше сухичък - хапките и тем подобни.
Иначе самото парти също беше добре. Докато си играеха децата в началото нищо особено не ги занимаваха, но после с тортата ритуала и малко дискотека, пяха на микрофони, мисля, че добре се забавляваха.

Като цяло останах с добро впечатление. Хубаво беше и че родителите бяхме навън, не знам как стои въпроса в студените месеци  newsm78

# 511
  • София
Момичета, събирам отзиви за детски клуб "Мики Маус" в Люлин 10 микр. Моля Ви, ако имате впечатления да ги споделите,защото съм в голяма чуденка къде да празнуваме тази година.
Има много доволни от другите им два клуба.
В Люлин ходихме само веднъж да разгледам именно заради добрата реклама, но не ми хареса, защото нямаше много играчки.
Отидох по време на РД, когато децата хапваха. Беше тихо, без музика и някакси... мрачно и неукрасено newsm78
Може да е било само моментно и грешно впечатление, но се отказах от празнуване там. А и докато стигнеш дотам, минаваш през някакви неподдържани тревни площи.

# 512
Благодаря ви момичета.  Hug
Запазих датата по телефона, за да мога да преценя утре на място, а и защото вече е зает последният час за 02.11.08 

# 513
На нашата улица отвориха страхотен клуб.Много е готино вътре,има даже и зала за по-големи деца-за дискотека.Днес ходихме с детето и останах много очарована,широко,подредено и обзаведено с вкус-даже има и двор за топлото време.За цени не мога да кажа нищо,защото не съм била на РД там,но скоро една приятелка ще празнува там и ще споделя.Говоря за ул.Банат на кв.Хладилника,клубчето се казва" Ние хлапетата"

# 514
  • В най - голямото село
Имате ли впечатления от Детски кът "Сървайвър" в ЦУМ ? http://64.233.183.104/search?q=cache:MGk65CtN3PEJ:www.dnevnik.bg … mp;cd=1&gl=bg

# 515
След куп притеснения искам все пак да ви разкажа как мина нашият рожден ден в Juliland.

Най-общо казано, пиша 6 на клуба и екипа, който работи там. Всички най-лоши мои очаквания НЕ СЕ сбъднаха! Даже напротив! Госпожите се занимаваха прекрасно с децата. Да, нямаше анимация, но пък там има достатъчно атракциони, така че децата се кефеха максимално на всичко. Имахме и малки, и големи гости (от 2 годинки до 2-ри клас) и всички еднакво добре си прекараха. Нито едно дете не желаеше да бъде отвън, при родителите си. Госпожите внимаваха за тях, следяха всяка тяхна крачка. Особена едната госпожа! На тръгване пожелах да й стисна ръка, защото беше много топла и ужасно мила с всичките ни гости и с моето дете! Много съжалявам, че не запомних името й. Тя е госпожата, която е и учителка в детска градина, и живее над клубчето! Невероятен човек - казах на собственичката, че има късмет с нея!

Всичко и за възрастните беше на ниво. Просто дори няма какво да напиша. Беше прекрасно и всички родители казаха, че "клубчето е откритие", защото отгоре на всичкото е доста представително!

Обичаят с тортата мина много приятно и отново тази госпожа го разнообрази. Сутринта преди нашия рожедн ден бяхме на друг, където отново беше хубаво, но нямаше абсолютно никаква тържественост в поднасянето на тортата - дори я бяха сложили върху две табуретки.

Всичко беше премерено и госпожите следяха всяка най-малка нужда на всеки от нас. В момента, в който се озовях с повече цветя в ръка, и се намираше някой, който да ги вземе от мен и да ги натопи.

И нещо не маловажно - цената за цялото това удоволствие беше по-ниска от най-оптимистичните ми очаквания! Въпреки че там едно кафе е 3 лв, крайната цена беше абсолютно поносима и сравнима с другите хубави места, на които сме били.

Желая прекрасни празници на всички, които още се чудят къде да ги изкарат!   bouquet

# 516
Запис  Peace Много хубава тема

# 517
  • София
Не ми остава време да се добера до компютъра, защото в къщи тече ремонт ooooh!, но искам да кажа едно голямо благодаря на Весела и Цветелина, каките и клоуна за организацията и провеждането на нашия р.д. в клуб Таласъмчета ООД.  Доволни сме и ние и гостите ни. Благодарности и на всички, които пишат и споделят в тази тема - в повечето случаи се получава доста конструктивен диалог.   bouquet
Подробностите  - скоро + снимков материал !

# 518
  • София
Днес прочетох ,че още на 15.09  са открили клубчето на третия етаж на ЦУМ Survivor.
Било подходящо както за деца от годинка така и за по-малките тинейджъри. Организират се и рожденни дни разбира се.
Ходил ли е някой да сподели? Mr. Green

# 519
  • Linz
Днес прочетох ,че още на 15.09  са открили клубчето на третия етаж на ЦУМ Survivor.
Било подходящо както за деца от годинка така и за по-малките тинейджъри. Организират се и рожденни дни разбира се.
Ходил ли е някой да сподели? Mr. Green
Една приятелка ми разказа, че миналата събота са били там на рожден ден. Всичко било много изискано и луксозно.

# 520
Здравейте мили мами,

изчетох темата подробно и искам да се присъединя към колежката (не я познавам и не знам от кой клуб е). Аз също съм една от "каките" работещи в един от споменатите от Вас клубове. Темата е чудесна - всеки има право на мнение, но колежката е била доста мила и Ви е спестила доста неща.
Позволете ми да имам дългогодишен опит в сферата, с което мисля се подразбира и дългогодишна комуникация с деца и родители.
Вярно, има хора, които избират този тип рабoтa за "докато учат", което не ги прави некомпетентни. Имала съм няколко колежки, дипломирани "педагози", които за нищо не стават- далеч не твърдя, че всички са такива. 

Първо не може да има само позитивни, или само негативни мнения за който и да било клуб поради простата причина, че всеки човек е различен и се впечатлява от различни неща.
Но... да си дойдем на темата (ще ме извините за дългия пост).

По въпроса за "аниматорите" - правите ли разлика между "кака/батко" и "аниматор/ка"?
Не съм много запозната, но мисля че в 90 % от клубовете се плаща допълнително за аниматор.  При положение, че не сте си платили такава услуга, не виждам защо плюете "каките", че не занимават децата. По принцип, работата им е точно "да гледат децата да не паднат и да не се избият". Едно не мога да разбера - когато каките занимават децата (въпреки че не сте си платили съответната услуга и е въпрос на желание от тяхна страна) - защо не им разрешават да си играят?
И друго - доста пъти съм имала изказвания от сорта "Бях в еди-кой -си клуб и аниматорката не можа да се справи с децата". Ще ме извинявате много, но просто има деца, които по никакъв начин не могат да бъдат организирани (визирам тези над 4 години, защото по-малките просто не задържат дълго вниманието си върху едно нещо и няма игри, които да ги ангажират за 2 часа).
Друго нещо е възрастта на рожденника и гостите - при положение че децата са с диапазон 2-12 години, няма аниматор, клоун, актьор, или който и да било друг, който да задържи вниманието на всички - в такъв случай аниматор изобщо не Ви трябва.

По въпроса за чистотата - при положение, че сте предупредени около 100 пъти, че в детския кът не се влиза с храна, защо бутате парче пица в ръцете на детето и му казвате "Отивай да играеш"? Много е сконфузна ситуацията, когато трябва да обясниш на детето, че трябва да остави съответното парче пица на мама и тогава да влезе, при положение, че Тя му е казала обратното.
За обувките в детския кът го пропускам - колежката беше достатъчно образна.
Някъде прочетох нещо за тоалетните. Обръщали ли сте внимание как изглеждат те когато започва рожденният ден и как изглеждат накрая - за 2 часа все едно са минали 100 човека през обществена тоалетна - ами не е виновен персонала.
Някак пропускам хвърлените отпадъци на пода и дъвките, защото вече на ми правят впечатление.
Иначе искате да Ви е чисто, но когато ви се каже "Елате след половин час - в момента чистим", ни гледате все едно седим и пием кафе вместо да гледаме децата.

И тъй като обсъждате цените - в което няма нищо лошо - държа да отбележа следното:

1. Мисля, че не е само при нас - в събота и неделя рожденните дни са през половин час. Не ми е ясно защо (при положение че сте предупредени още при записването на часа да НЕ идвате по-рано от 10 мин. преди партито), вие се изсипвате по време на ПРЕДНИЯ рожден ден и се цупите и съскате като Ви кажем че трябва да изчакате!
2. За допълнителния престой - когато водите детето си в клуб да играе плащате ли си за времето, което е играло? - е защо си мислите, че при положение, че сте си платили за 2 часа парти можете да останете половин час на аванта?
3. За тортите - ами нормално е да има оскъпяване или такса. Независимо дали са с пластмасови чинийки и вилички или с порцеланови. - Сметката за телефона, от който се поръчва тортата, водата, с която се мият чиниите, или пластмасовите прибори не ги плащате Вие, нали?
4. За наема на залата - всеки клуб си преценява колко пари да иска. Обикновено украсата, балоните, поканите  и т.н. са включени в цената на партито (дано не пропускате, че освен за препарати и за тях се дават пари).

По въпроса за обслужването - при положение, че има табелка, която ще Ви избоде очите  "ЗАВЕДЕНИЕТО Е НА САМООБСЛУЖВАНЕ" и че сте предварително уведомени за това, защо си мислите че някой (барман/ката) трябва да обикаля масите и да Ви пита кой какво ще пие? - Това че Ви помагаме да си отнесете поръчките до масата е въпрос на наше желание, за ДА СЕ ЧУВСТВАТВ ВИЕ ПО-КОМФОРТНО! В крайна сметка ние не сме сервитьорки и това не е бар. Не искам да обяснявам че държанието на някои родители е просто без коментар.

Предполагам че има и други неща, за които не се сещам в момента, но ако се сетя - ще ги напиша в близките дни.
Едно Ви приканвам - приказката за "Каквито родителите - такива и децата" е идея си нямате колко вярна - не осквернявайте чистото им съзнание с Вашите скрупули.

И аз се надявам никой от Вас да не се е разпознал лично и  да няма засегнати.

Пожелавам хубава вечер на всички.

# 521
аз1, ако знам в кой клуб си, със сигурност няма да го посетя НИКОГА, защото има вероятност да те  #2gunfire

# 522
  • Някъде на път....
аз1, прочетох мнооого внимателно и задълбочено поста ти............
И съм леко казано, шокирана......... ooooh!
Винаги съм си мислела, че когато организираме парти на децата си за РД, очакваме в клуба, в който сме избрали да го празнуваме да има весели и усмихнати хора, които наистина искат детето да усети че има празник, и че този ден е по-специален от другите дни! Както между впрочем пише и в рекламите и сайтовете на повечето клубове за организиране на партита!  Rolling Eyes
Очакваме там детето ни да си изкара добре със своите приятелчета!  Peace
Със сигурност не очакваме някой да ни сервира/отсервира и да се държи грубо с родителите и гостите! Определено НЕ ИСКАМ такова парти за децата си!  Naughty
Жалко е, че това което пише в рекламите много се разминава с действителността!  Thinking
Но все пак има и клубове, които държат на тези неща. Слава богу, и за трите РД на сина ни досега съм попадала на страхотни клубове!  Party
аз1, не знам къде работиш, но ако знаех и аз не бих посетила този клуб - не че нещо определено, просто не искам "какичка" като теб да "наглежда" детето ми - не бих се чувствала спокойна. Друг е въпроса, че ти вероятно на работа прикриваш истинските си чувства, които изля тук.  newsm78
С риск да се повторя пак казвам - добре, че има и клубове, в които работят весели и усмихнати хора и наистина правят празника на децата ни красив! Благодаря на хората, които го правят!  Hug
И като за край- да, "Каквито родителите - такива и децата!" - това важи също и за теб, мила!  Peace
Лек и усмихнат ден на всички!  Hug
Ние отиваме на клуб - надявам се, че не е този, в който работиш ти!  Peace

# 523
аз, като колега те моля да спреш да пишеш.
Всичко в нашата работа е въпрос на организация, отношение и желание.
Никога от главата няма да ми се изтрие един разговор с колега, който ми каза
"е, как пък веднъж някой не дойде да каже благодаря ви за партито, което направихте за детето ми" и като се замислих не можах да се сетя за повече от четири пет случая, в който родителите не са дошли да благодарят лично. Рожден ден, на който хората не са благодарили поне два пъти, за мен е провал.
Всичко, което обясняваш за аниматори и гледане е въпрос на обяснение на родителите - ако им се каже и обясни точно, сами ще си решат искат ли аниматор или не. Но да им се говори, момичетата ще ги забавляват, балони, рисуват и после да не стане - да, ще са разочаровани.
За несправянето с децата - ами и това си е талант, да, има деца, с които никой не може да се справи, но те са в рамките на статистическата грешка. Всичко друго е до подход и това прави разликата между професионалиста и другите. Има и невъзможни партита - но това е работа на мениджъра да го усети и координира с родителя. Самата аз имам наскоро такова парти с над 50 деца от различни възрасти и се опитвам да обясня, че това, което искат не може да стане поради простата причина от разликата на възрастта на децата и техните интереси. Но не спирам да го повтарям и обяснявам и по-добре да ме вземат за мрънкало, отколкото да им обещая всичко, за да им взема парите и после нищо да не стане.
Нека ти кажа основното нещо - в нашия бизнес името е всичко. И то се гради трудно и за съжаление лесно руши.
За чистотата и сервирането е смешно да го говорим, да, тоалетна се чисти на 15 минути и никой не е длъжен да я пази, както и на никой няма да му се счупят ръцете ако носи поръчките.
Това пак е въпрос на управление.

И последно за ранното идване и тръгване - пак въпрос на обясение. Вярвай ми при мен го няма това нещо. Защо ли? Защото по три се казва на хората и се обяснява при взимането на резервацията.
Изключения има и винаги ще има, но заради тях не могат да се правят обобщения.

От всичко прочетено, въпреки уважението ми към личното мнение на всеки, ми се струва, че никога не си чувала основното нещо, което прави работата добра и професионална, а то е:
КЛИЕНТЪТ ВИНАГИ Е ПРАВ!
с моето лично допълнение - винаги, когато уважава труда ти и си плаща.

# 524
Здравейте, майки!
Искам да ви попитам къде, според вас, е най-подходящо да се празнува 8-ми рожден ден на момиче? Някакви идеи?
Благодаря предварително за съветите!

Общи условия

Активация на акаунт