Дайте моля рецепта за вкусна Капама!!!

  • 20 409
  • 46
  •   1
Отговори
# 45
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Моята рецепта е бърза и опростена!
Редя в гювеча: пласт нарязано кисело зеле, свинско месо на кубчета, шепа ориз, пласт нарязано кисело зеле, телешко на кубчета, пласт нарязано кисело зеле, пилешко месо, пласт нарязано кисело зеле, суров суджук и накрая запечатвам с листове от кисело зеле.
Пека 5 часа - 1 час на 250 градуса и 4 часа на 180 градуса.

Ето резултата:

# 46
  • София
  • Мнения: 3 271
БАНСКА КАПАМА

Продукти:

1-2 пилешки бутчета
300г предварително сварено телешко месо
500г предварително запържено свинско месо
2-3 кг кисело зеле
1/2 кг ориз
сурова кървавица
бяла сланина ( бекон, за тези които не обичат сланината)
1 глава кисело цвекло ( от туршия)
зърна чер пипер
зърна планински кимион
1 ч чаша червено вино
1 ч вода

В дълбок глинен съд се реди най-отдолу сланината(бекона) на резенчета, отгоре листа кисело зеле. Отгоре нарязано кисело зеле и цвекло, бутчетата ( сурови), зеле, ориз, кимион, чер пипер, свинското нарязано и то на парчета, телешкото, ориз, кървавицата нарязана и тя на парчета, зеле, кимион, чер пипер. Запечатваме с цял зелев лист и върху него редим пак сланина(бекон). Заливаме с виното и водата. Слагаме капака на глинения съд и замазваме с тесто. Печем в загрята фурна на 220 градуса - първо изчакваме да заври - около за 1 час завира ( залепвам си ухото  на глинения съд, за да чуя кога е почнало да ври) и от този момент на там засичам пека още 3 часа .

Общи условия

Активация на акаунт