ЯНУАРЧЕТО украса слага - Дядо Коледа е веч пред прага!

• 9 343
  • 264
  •   1
Отговори
# 75
И още едно заглавие от мен и да бягам да готвя:
Хайде, сладури, събирайте другарчетата - втора годинка празнуват януарчетата!  Grinning

# 76
galita, аз имам теория със снимането на малки деца, която поне при нас работи. Снимаш много, вижда апарата често - не е събитие, държи се естествено. Така че снимай, снимай, все ще отсееш 12. Няма да се предаваш я. Simple Smile Ипосле продължаваш в същия дух...  Party
Пък и понякога си е въпрос на късмет да уловиш момента...

Аз да ви се оплача.
Борил започна да се захласва да плаче. Днес така се отнесе, не само не можеше да си поеме дъх, ами  даже повърна.
И все си намира поводи да плаче навън. Направо не ми се излиза, но няма как. Вкъщи всичко е наред (или пък когато и баща му е с нас). Бяга ми по тъча за това или онова, но нищо не го разстройва така, че да се докара до там да не може да си поеме въздух. Вече не знам какво да му измислям да го разсея...
При някой да се случва нещо подобно?

Тъкмо реша, че Борил вече влиза в някакъв спокоен период и пак старата песен...  Tired

# 77
  • София
Честит рожден ден на Мими и поздрави за niunia!
Такъв купон съм изтървала вчера- смях,питиета...,а аз се разправям с елементаризми.
Темата с бабите е чудесна, но пред думичката баби предлагам да се добави "млади" Wink , за всеки случай,да се знае. Laughing
Daisy, Hug ти за зетя не се притеснявай, майка му хич не го и пита. Таман го някой пожела и ние да се откажем - няма, държим си на думата. Ще ми целува той екрана, а после кой ще го чисти. Joy

petenceto , а твоя Калоян е такъв чаровник, че няма да се налага ти да му търсиш гадже. Сам ще си намери без проблем.
Анту и Камене ми направи същия номер с повръщането вчера. Дали не са се наговорили  newsm78 ,но при нас беше, защото почнах да му давам Стодал, че от хремата леко и сухо кашляше . Та го отдавам на това ,че почна да отделя храчки.

Rosita
,радвам се ,че сте по-добре, а как откриха "хемефилус" .Питам, защото и при Камен се говори за запушен слъзен канал и щом почне хрема и почва да му се събира секрет в едното око. Изследваха му секрета и нищо не изолираха обаче - няма патогенна флора.
Мерси за поредната подкрепа. И така отидох вчера да говоря със сестрата и й обясних как съм се почувствала засегната,че ми е обидно да ми дава пари и да ме побутва и че с цялото си уважение,че ми гледат детето,но не мога да разбера защо така е реагирала, а тя ми казва "а вие защо питате за 2 лв.?Аз ако бях на ваше място нямаше да питам". А аз и казвам,че въпроса не е финансов, а м/уличностен и че не съм питала за пари,а за колко дни водят,че не съм знаела,че е само 1 ден сгрешен и не съм предполагала ,че ще стане такъв грандиозен скандал,ако попитам с най-вежливия тон,защото не съм била наясно кой какво нанася и пише в яслата и как смятат и т.н. др.подробности. Просто ,че ми е направило впечатление,че занесох две бележки за отсъствия,а само 2 дни го водят ,че е отсъствал.Разбрах също,че мн.се е подразнила,че съм говорила с директорката и й казвам "ама нали вие казахте ,че ще й кажете всичко на директорката",а тя "казах,ама никога нямаше да го направя". #Crazy Та така ,ако не се познавах и не бях там, според нея излиза ,че не се сещам да питам как е детето ми ,а държа за 2лв. В практиката си дългогодишна нямала такъв случай. Излиза "Плащай и не питай!". Какво да ви кажа, не искам да я обиждам, нито пък да излезне,че съм идеална,но не сме на едно ниво. Може би и защото не се познаваме се стигна до тази простотия. В крайна сметка нито аз, нито тя се извини, а и е излишно и щеше да е лицемерно, но замазахме отношенията, поне колкото да не си предаваме мълчешком детето. Не срещнах желаното разбиране от нея, може би и е нужно време - ще видим. Жалко ,че исках да им подаря нещо красиво за празника като благодарност за труда, а сега сърце не ми дава да го направя за едната само, а за другата не искам.

Извинете ме за дългото изложение, но искам да съм разбранаааааааааа.  baby_neutral Явно това е мисията ми в този живот!
Толкова много ли искам?

# 78
Neda, направила си опит да "стопиш леда", така да се каже.Друг е въпросът, че тази сестра не е разбрала това ти усилие.Всичко опира до възпитание и характер, според мен.Не я мисли повече сестрата, настрой се Коледно Hug Wink

Ira Talis [YES], преди няколко дни Паолина направи същият номер:рева, рева и накрая повърна ooooh!

# 79
Rosita [/b] ,радвам се ,че сте по-добре, а как откриха "хемефилус" .Питам, защото и при Камен се говори за запушен слъзен канал и щом почне хрема и почва да му се събира секрет в едното око. Изследваха му секрета и нищо не изолираха обаче - няма патогенна флора.

Неда, взеха й секрет от окото снощи и това е предварителен резултат. При всички хора, когато е запушен носът, слъзните жлези/канали/ съответно също се запушват и сълзичките не могат да се  стичат където трябва, връщат се в окото и текат извън него. Секретът се получава от това, че хигиената се понижава, в смисъл че децата се пипат по очите . При Бояна и при някои хора въобще сълзенето е  по-засилено / беше със запушен слъзен канал като по-малка и при нея не се наложи операция, защото каналът се отпуши с масаж+медикамент/

Ira Talis [YES] и Бояна се захласва от рев, не се е случвало от 2-3 месеца обаче, до сега общо около 6-7 пъти може би, случвало се е и да повръща от рев. Надявам се с напредването на възрастта да "премине"... Последният път се захласна след като се спъна в люлката у дома и падна, явно много се уплаши, сигурна съм че не я заболя. Отпуска се напълно обаче и това е доста стряскащо,ако се случва за първи път.

# 80
Разбрах също,че мн.се е подразнила,че съм говорила с директорката и й казвам "ама нали вие казахте ,че ще й кажете всичко на директорката",а тя "казах,ама никога нямаше да го направя". #Crazy
М! Че тъпо!  ooooh! Тази жена май не е съвсем у ред! Абе карай, не се тормози повече, пък и по-важното е Камен да се чувства дбре там и да не рефлектира цялата работа върху него. Ако обаче пощипват от родителите тук един лев, там - два, не трябва да си траете!  Naughty За повръщането, май и при нас ще се окаже нещо подобно - от нещо изядено ще да е, защото на яслата бил съвсем добре.  Praynig
Ira Talis [YES], Стефан също се е захласвал от рев, но не много често. Последният път беше съвсем наскоро - май миналата седмица, просто не си беше доспал и направо се съдра от рев, като същевременно всичко му беше криво и наопаки - искам това, не го искам, искам другото, не го искам и т.н. Аз мисля, че е от възрастта, много е трудно да ги разсееш в такъв момент, според мен просто трябва да се оставят да се нареват, докато не им омръзне. А и обръщането на внимание май ги стимулира да реват повече. Не че трябва да си зарежем детето, но след като се увериш, че нищо не го боли и няма никакъв проблем, а просто си реве от инат - ами да реве тогава.

# 81
Благодаря за бързите отговори. Успокоихте ме доста. В смисъл, че не е само при нас това с повръщането.

Neda, не мога да повярвам, че тази история още се дъвчи! Вижда се, че ти е много тъпо от цялата случка, а не бива.  Абсолютно си била права да попиташ. Тази жена е просто супер нагла, каквато ти не си - за това и се натоварваш.  Дано успееш да си пуснеш пердето и да спреш да се тормозиш по въпроса. Повече не се обеснявай, взимай си детето и толкова. Ако мислиш, че се отразява по някакъв начин на Камен случката - търси някаква друга детска градина, ако ти е възможно. Ако нещатата са си ОК, свиркай си.

# 82
  • София
Ira Talis [YES], Вики си се захласва от край време, когато е за повече време й духаме в лицето. Напоследък реве само насила, а така не ми издържат нервите да я търпя ревяща, че с приказки и увещания някакси минава, но не е повръщала от рев досега. Иначе си се тръшка и ляга навсякъде (сега с тази кал направо ме побърква).
А за снимките- май вярно напоследък рядко снимам и като снимам непременно държа да излезе нещо, то пък нищо не излиза, вярно тактиката трябва да е в количеството. Аз и 12снимки не държа - 2 или 3 ми стигат за календара. Ние напоследък и рядко се 'засичаме' - сутрин на ясла, чак вечер у нас, а не ми се иска всички снимки да са на светкавица в домашна обстановка  Thinking Дано този уикенд имам късмет!
Анту, внимавай, че такова повръщане е също и признак на грип. Вики така ми е повръщала еднократно, аз й дам Осцилококц. и я пратя на ясла, така се закрепи 2-3 дни и после се разболее (сополи, кашлица), слава Богу, че го караме леко.  Praynig Дало при вас е било от ядене.
Лелее, Rosita , дано се види края на вашите болести! И да изпратите годината здрави и в настроение!
Аз днес май имах доста късмет - обадих се на хомеопатката (!- хе колко смешно звучи) , която ми препоръча мишленце и като й обясних за какво става въпрос (за обрива на Вики) тя ми даде час за утре! Иначе имало часове за след 10.01.08, но някак ще ни вмести. Heart Eyes

# 83
Ако щете вярвайте, ама и двамата спят вече!  Shocked Те такова чудо не беше се случвало отдавна. Аз съм сама с тях, баща им е дежурен и ми прави впечатление, че когато него го няма, се лигавят доста по-малко. Е, Стефан пак направи куп бели, карахме, плясках го по дупето, сърди ми се, обаче в крайна сметка казах лягаме и легна.  Peace Брех, да не им се надява човек. Само дето след около 2 часа ще трябва да будя бебо за лекарството и пак ще ми се сърди като снощи (много ми е сладък като си нацупи устничките Grinning), но няма как.
Дотогава ще човъркам форума.  Wink  Mr. Green

# 84
Върнахме се от тържеството и Диди беше превъзбудена  много игра и много внимателно слушаше и гледаше newsm78.Само мойте деца бяха най примерни Hug Hugутре ще кача снимките малко са но поне  се забавляваха.На Криси не му хареса защото не бил истинския ДЯДО КОЛЕДА и имам чувството че се усеща  Tired.Но поне я гледаше и ми помагаше за малката  ного ми помага това дете ей какво нещо му е инстинкта на батко bowuu WinkА и аз днес  си самоподарих шевна машина на СИНГЕР Flutter

Последна редакция: чт, 20 дек 2007, 21:34 от DIVA_ORHIDEQ

# 85
  • София/Овча купел 2
Благодаря ви момичета за пожеланията  Hug!Почерпете се  Simple Smile

# 86
Niunia, страхотна торта, благодаря!   bouquet Как е рожденичката? Усети ли, че има празник?  Grinning
Орхидейке, страхотен самоподарък!  Peace Аз от кога се каня и аз да си направя такъв... ама все не идва ред. Sad Като измайсториш нещо, да се похвалиш, чу ли?
Айде бе, много слаба активността тази вечер. Къде сте? Ако почерпя, ще се разпишете ли повечко?  Grinning

# 87
  • София/Овча купел 2
Усети,да.Тя беше на градина и занесохме торта,сокче,солетки,пуканки.Казаха ми,че не са я виждали досега да се усмихва толкова.Като я вземах само повтаряше че има ден ден и папкала торта.В неделя ще е празненството с гостите,тогава ще и е по-весело предполагам,че и ние ще сме там,а и ще има подаръци Mr. Green.

# 88
Аз съм тук.Днес не ми е добре,много ми се вие свят.От 2 седмици нещо ди е отпуснато.Ади заспа и аз се захванах с вечерята.Приготвих пил. филенца/от гот. форум/,много вкусни станаха,но не ми се ядеше.
Анджела не ми се е захласвала като плаче,четох че често се случва на много деца.Днес Ади чу по телевизора че еди кой си имал РД  и тя;"Мамо и Ади ден ден"Чака го с нетърпение и си е решила тортата  за вкъщи да е Барби ,а за партито  с Мики Маус.   
Тая с Барбито мисля аз да я направя. Миналата год. такава правих за близначките.
Ето я:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=202704
може да я направя подибна

# 89
  • София
Ira Talis [YES] , то моето май наистина стана сага тип латино, ще се опитам да се стегна и утре да празнувам в работата, а после кеф ... ваканция. Май доста ми дойде напрежение.
Така се получава като говорим на различни езици, аз му казвам коректност, а тя дребнавост.  ooooh! Може и така да е. Мислих си ,че може и професионално да съм деформирана, но за мен бележката е документ, а парите се отчитат до ст. Ако бях мнителна щях да искам да видя 50 лв. ,които дадох в началото на год. как са изразходвани, но не съм и не вярвам,че някой би присвоил нещо, защото аз самата няма да го направя.
Ани ,най-глупавото е ,че тя не си ги слага в джоба, поне да не ме е яд като знам къде са отишли, а отиват в бездънната яма на общината. Не може да стане лична злоупотреба, чак смешно ми звучи думата при тази ако мога да кажа сума, защото в днешно време не са нищо 2 лв. Просто немарливост от тяхна страна. Моите очаквания като питах бяха , да разберат къде е "пробойната" и да не бъркат за в бъдеще. Мислих, че ще каже "ок, ще видим " и толкова, не съм и очаквала компенсация и това което последва. Последно искам да кажа, че не искам да ви настройвам срещу хората ,които ни гледат децата , защото знам,че им е трудно  и съм сигурна, че не биха  навредили на Камен заради мен. Просто искам нормално отношение и елементарно уважение, не искам да ме харесват и обичат.Точка - спирам.
Росита ,значи да не се притеснявам, че може да  е запушен канал, защото не сълзи,така ли? Кажи като ви излезе резултата.

Общи условия

Активация на акаунт