Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 18

  • 37 470
  • 287
  •   1
Отговори
# 60
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Снежният човек на dianapak

# 61
  • Мнения: 505
Ееее браво ! Много ми харесва. А шапката от какво си я направила и с какво я оцвети? Grinning

# 62
  • на брега на Дунав
  • Мнения: 1 571
Момичета със страхотни тортички сте започнали темичката. Супер сте! smile3501.
Благодаря ви на всички за отзивите за моите тортички  Hug
Аталанта благодаря ти за схемичката, ще ми е много полезна  Hug.
Ох, незнам да се радвам ли или да плача, но тая вечер се оказа, че ще правя още една торта, та имам вече за събота за неделя и за понеделник по една торта  Shocked. Направо съм в потрес какво да измислям приемам всякакви предложения с не толкова завъртяна , но ефектна украса на празнична тема. Моля ви помагайте с идеи, че акъла ми не стига да си кажа правичката.
За айсинга: Тандури мила, направо ме стресна  като прочетох обясненията ти за айсинга. Сега съвсем серозно незнам дали моя успех със снежинките е бил случайност, късмет или нещо друго ... това съвсем сериозно не се бъзикам. Точно обратното на това, което пишеш Тандури, аз какво направих с моите снежинки от айсинг. Значи направих две проби. Едните шприцовах върху малко-по твърд паус или така наречената оризова хартия. А за другите взех едно парче пекарска хартия и съвсем ама съвсем леко я намазах с маргарин. Просто толкова добре разнесох, че само лекичко лъскаше самата хартия, едва се забелязваше. Шприцовах ги вечерта на 15-ти стояха първо на студено, после ги сложих на топло, после пак на студено  ooooh!, трябваше някак да ги опазя от децата, да не ги начупят предварително и затова ги местех от стая в стая  Joy. На другия ден вечерта ги отлепих. Равносметката беше: тия на оризовата хартия се натрошиха 90 % а тия с пекарската хартия намазана с маргарин останаха всички перфектни. Само ги бутвах леко и те се отлепяха съвсем лесно даже се изненадах от това. Сега имам още айсинг в хладилника и искам пак да пробвам ама сега вече ме хвана страха да не взема да ги объркам и предишния ми резултата да е бил случайност  newsm78, а така се въодушевих , че се получиха  Sad. Все пак ще направя пак проба и ще докладвам за резултата   Embarassed
Иначе да питам айсинга съхраняван в хладилник колко време е годен?

Последна редакция: пт, 21 дек 2007, 00:45 от КорНиШонка

# 63
  • там нейде .............
  • Мнения: 647
Снежния човек е разкошен  - браво  bouquet  bouquet  bouquet

# 64
  • София
  • Мнения: 2 671
Ето моето Коледно ангелче:





Вътре е торта Баунти, която не мисля, че ще повторя в оригиналната й рецепта някога пак, кремът много ни хареса, но блатовете са тежки и безвкусни, въпреки че на своя глава ги сиропирах.
Глазурата от шоколад този път се получи много добре за рязане, само ако не бях бързала със заливането, мисля, че щях да успея да и да я нанеса по-гладка!

# 65
  • Мнения: 7 091
За айсинга: Тандури мила, направо ме стресна  като прочетох обясненията ти за айсинга. Сега съвсем серозно незнам дали моя успех със снежинките е бил случайност, късмет или нещо друго ... това съвсем сериозно не се бъзикам. Точно обратното на това, което пишеш Тандури, аз какво направих с моите снежинки от айсинг.

Корнишонка, това, което съм написала не е моя измислица, нито е мой личен опит, а в общи линии инструкции за това как се работи с роял айсинг, които имам в няколко готварски книги. Колко е истина, не мога да ти кажа. Аз си признавам, че напръсках мазнина под моите, щото бързах и хич не прочетох какво НЕ се прави  Laughing Много голяма част ми се начупиха разбира се, но по-голямото ми предизвикателство беше да ги взема и сложа на тортата, защото всичко ми се топеше в ръцете.
За твоите снежинки обаче имам подозрение защо са станали, въпреки нещата, които си написала. Снежинките ти бяха госта плътни, а орнаментите, които правих аз бяха много миниатюрни и тънки. Тук вече от опит говоря, че по-плътните неща по-стабилно се държат и по-лесно се отлепят, така че може и хич да не е случайно, а да има просто обяснение.
Успех със следващите и да споделиш опит! Peace  bouquet

# 66
  • У дома
  • Мнения: 1 741
Влизам набързо, за да ви покажа какво скалъпих с подръчни материали. Имах само малко маршмелоус и затова отстрани е крем, а и листата ми са малко. Да не говорим, че децата начупиха втория блат и стана съвсем мини кейк

# 67
  • Мнения: 818
Момичета,пробвайте вместо роял-айсинга да направите снежинките от желатин,вода и пудра захар.За тази торти
 


вазата е правена от такава смес.Точна рецепта нямам-използвах някаква рецепта за желатинова мастика тогава,но с много малко пудра захар-да стои не течно,а да може да се шприцова с фунийка.Имайте впредвид,че желатина стяга бьрзо и трабва да се шприцова бьрзо/аз вьрху пекарска хартия/.Хубавото е ,че и фигурките сьхнат бьрзо.Трошливи са,но от 3 опита -1 ваза остана здрава-пьрвата се счупи при отлепянето,втората я сьборих когато пренасях елхата Laughing,третата опазих здрава.

Мног хубави торти са напьлнили новата темичка   bouquet

# 68
  • на брега на Дунав
  • Мнения: 1 571
Тандури миличка, защо си мисля, че ти си помислила, че се заяждам с написаното от теб   smile3518. Точно обратното е всъщност, понеже специално теб те имам за майстор особенно с работат с айсинга и вярвам че, всичко написано от теб не е случайно, затова се притесних, дали при мен просто не е било благоприятно стечение на обстоятелствата, а аз бях толкова доволна. Работата с айсинг за мен се превърна в огромно удоволствие и като видях с каква лекота станаха снежинките и честно да си кажа бях във възторг, идеята, че е възможно  да  не мога да ги повторя хич не ми хареса Confused.  напълно си права, че е възможно дебелината да е оказала влияние, аз нарочно ги правих по дебелички, за да избегна лесно начупване  Mr. Green, но пък интересното е че и двата опита бяха все така, а едните се начупиха а другите не. Пак казвам не се заяждам, просто търся отговора, защото много искам да се науча да работя с айсинг, ужасно се кефя на всякакви орнаменти правени от него  newsm03.
Тандури  извинявай ако съм звучала заядливо, не съм го искала наистина smile3525 smile3525 smile3525.

Последна редакция: пт, 21 дек 2007, 13:35 от КорНиШонка

# 69
  • на брега на Дунав
  • Мнения: 1 571
Rumya, Atalanta , Bambinkamalinka  супер са ви тортичките  Hug

# 70
  • Мнения: 2 531
ПОМОЩ !!! Започнах да правя парено тесто за моделиране не торта и го оплесках като пате в кълчища!!!
Значи кипнах 200г. вода със 100г. масло и сложих 200г. брашно наведнъж което почти веднага се отдели от стените на съда и се пое, стана мн.хубаво тесто. Оставих го истине и почнах да омесвам със пудрата захар , 500г. но вместо да стане твърдо взе да се втечнява и лепи и сега ми стои на плота и се чудя какво да правя???МОЛЯ ЗА СПЕШЕН ОТГОВОР!

# 71
  • Мнения: 972
Успях да ви прочета набързо. Откраднах си няколко идеи  Mr. Green
По празниците дмятам да си поиграя с украсата.
Сдобих се със съхнеща и несъхнеща маса, купих си и течни бои (най-сетне)  newsm47
 Разфасовката е доста голяма, ако на някой му трябва да свирне.
Имам идеи относно украсата на праздничните торти, но ще видим какво ще излезе.

# 72
  • Варна
  • Мнения: 224
Veni-b и моя първи опит с Варната беше същия. Било ти е още топло тестото и затова е започнало да се разтича. Остави го да изстине още и тогава добавяй захарта. Но така ще ти глътне повече захар. Дано съм ти била полезна.

# 73
  • Мнения: 2 531
Саси благодаря за бързия отговор, отивам за още захар , а междувременно едва успях да го истържа от плота и да го прибера в една торбичка  ooooh!

# 74
  • Мнения: 2 531
 ThinkingАз май бъркам нещо , казвайте :
Та взех още пудра захар, и позабърках част от вече оплесканата смес с нея. Не лепле и доби консистенция на тесто се, НО 1- не е бяло , а ми жълтее, а гледам от снимките вашите са снежнобели ; 2- струва ми се че е твърдичко и ще се напука при разточване! Дали маслото не ми е малко вече и да не пробвам отначало??? Изобщо ми се струва че прилича на сурово тесто за баници/мекици и хич няма вид, а и няма да стои гладко!

Общи условия

Активация на акаунт