Ето моята любима питка, покажете и вашите

  • 318 777
  • 485
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 1 116
Благадаря ви момичета за хубавите думи, но тук съм виждала много по-хубави питки от тези които съм показала.

Повечето питки за които питате ги имам снимани стъпка по стъпка, ще гледам да се организирам и да ги кача скоро снимките.
За 3-та питка виждам че сте питали, тя е като първите две, просто плитката е по-ситна. Ето тук имам обяснено за този вид питки, може би повечето вече са го виждали.

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,307.msg1485.html#msg1485

Последната пък е много мързелива, от тестото се отделя топка за в средата. ОСтаналото тесто се разточва на голям правоъгълник, намазва се с масло и се навива на руло. Рулото се слага в тавата, около средната топка и с една ножица се правят напречни разрези.

Танита пропуснах да отбележа че твоите питки имат мн хубав цвят и някакси са мн равномерно изпечени.Имат страхотна коричка!Моите обикновено това което е намазано преди печенето става лъскаво а това дето се пуква в печката(дето после се надува при печенето) остава  бяло и някакси грапаво ако мога да се изразя.кажи кога точно ги мажеш и как ги печеш!Извиняваи за нахалството ми но мн ми харесаха твоите!Искам и моите да стават толкова хубави!

Това разпукване което пишеш че става е може би защото питката не е била добре втасала преди да я сложиш във фурната, или пък фурната не е била напълно загрята. Питките ги мажа преди да ги сложа да се пекат в предварително загрята до 190С градуса фурна.

# 61
ТАНИТА А 7 КАТО ПОСЛЕДНАТА ЛИ Е?ОБЯСНИ ЗА НЕЯ,АКО ОБИЧАШ?

# 62
# 63
  • Мнения: 1 798
Разписвам се най-после в една от най-любимите ми теми  Wink - Болярската пита на Биляна
- Вариации по Морена  Laughing
- и пак
- Хризантема
- на Джемма

# 64
  • Мнения: 1 679
pepika, как оформяш накрая тестото?

# 65
  • Мнения: 51
Ето и моята питка.рецептата е болярска питка а я оформих като тези на Танита.Харесваше ми и рулото с нарезите и плитката затова ги приложих и двете в една питка!Аз останах доволна и на вид и на вкус беше мн хубава.http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=4819275http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=4819276

# 66
  • Мнения: 51
Опа пак грешка,пак сложих само началната страница.Сега ще опитам пак.   
Амио немога 100 начина опитах и неможе да се отвори.Незнам каде греша! ooooh!

   


   




   



   


 

Последна редакция: пн, 31 дек 2007, 11:54 от kremi_sisi

# 67
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Тя моята всеки я е виждал, ама айде пак да я постна:

Питка със сирене



Питка "Слънчоглед"



Питка "Слънце"



http://www.snimka.bg/album.php?album_id=114801&photo=296

# 68
  • Мнения: 1 163
Ето и нещо от мен

# 69
  • Мнения: 1 505
А неможе така Джема за питката слънчоглед трябва да дадеш малко инфо приготвяне,оформление,рецепта ау каква красота.

# 70
  • Мнения: 11 747
Лелеееее, Джема! Hug

Първата е усукана питка, ама вместо с мед, със сирене, нали?
За слънчогледа и аз чакам обяснение, макар че едва ли ще го направя.

# 71
  • Мнения: 812
Струва ми се, че слънчогледът е правен в специална форма за печене. Само предполагам - Джемма да каже. Поздравление за тази красота  bouquet

# 72
  • русе
  • Мнения: 140
Хайде и аз да покажа любимата пита, която прави моята майка:

# 73
  • Мнения: 1 283
Това е последната ми питка. Плетох я като козунак и ми стана на конци - супер.
Tannita ти май ни забрави? Чакаме да ни обясниш  оформянето на другите питки - за деня на благодарността и навъртяната като венец. Praynig

http://i216.photobucket.com/albums/cc120/gaxit/FIL5.jpg
http://i216.photobucket.com/albums/cc120/gaxit/FIL11.jpg
http://i216.photobucket.com/albums/cc120/gaxit/FIL37.jpg - "конците"

Последна редакция: сб, 05 яну 2008, 12:09 от pepika

# 74
  • Мнения: 11 747
Хе-хе, pepika, тя верно се точи направо на конци!  Hug Много е готина!   chef

Общи условия

Активация на акаунт