Ето моята любима питка, покажете и вашите

  • 323 230
  • 485
  •   1
Отговори
# 210
  • Мнения: 276
Да се запиша и аз тук, че от няколко дни следя усилено темата, чета и препрочитам, разглеждам безбройните линкове и снимки, че в събота ще правя прощъпулник на дъщеричката ми и сега съм в умисъл коя точно рецепта да направя и кое от всички тези прекрасни оформления да използвам?
Само да ви попитам нещо? т.к. вкъщи са на почит сладките неща, дали ще е проблем ако направя някоя от питките сладка - да речем със 100 - 150 гр захар?
При последният ми опит питката стана вкуса, но се разля (ако ме разбирате, т.е. загуби си формата), но дали може да е от повечето захар? newsm78 Според мен или е превтасала, или тестото ми е било прекалено меко. Вие, майсторки, какво ще кажете?

# 211
Биляна,направих твоята Болярска питка,страхотна е,очаровах гостите си с нея!Мерси за рецептата  bouquet

# 212
  • Мнения: 1 283
При последният ми опит питката стана вкуса, но се разля (ако ме разбирате, т.е. загуби си формата), но дали може да е от повечето захар? newsm78 Според мен или е превтасала, или тестото ми е било прекалено меко. Вие, майсторки, какво ще кажете?
Може и да е късен отговора ми, но ти е било малко брашното. Ако е превтасало то става на шупли. Успех, лесно е стига да имаш желание. thumbsup

# 213
  • Мнения: 1 226
Този път направих питката на ленти, а самите ленти на възелчета. Стана много пухкава и мека.
Самите възелчета са на конци, ето вижте по какъв начин Party

http://saechka.ru/kuche/batch/092.php




smile3501 smile3501 smile3501 страхотна е

# 214
  • Мнения: 276
pepika, не ти е късен отговорът - напротив, идва точно навреме, защото утре е прощъпулникът на малката. Благодаря ти много за отговора  bouquet, ще послушам всички съвети, дадени в тази тема, и дано питката стане хубава - поне ще е направена с много желание и любов!

# 215
  • Мнения: 11 743
ох, в момента експериментирам с нова питка и се чудя къде, в коя тема да споделя! Crazy  Няма да има ефектно оформление, няма да има никакво оформление... Самата рецепта е различна и интересна, та да видим...

# 216
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
ох, в момента експериментирам с нова питка и се чудя къде, в коя тема да споделя! Crazy  Няма да има ефектно оформление, няма да има никакво оформление... Самата рецепта е различна и интересна, та да видим...
Давай - и рецептата, и снимката - чакаме smile3508!

# 217
  • Мнения: 11 743
не съм доволна mari_eta, не съм!
По принцип се пече в тенджера, за да върви питката нагоре, но аз реших да я пека в голяма тава и да се разлее, стори ми се добра идея, да е като пърленка.
ето я
http://images24.snimka.bg/005483830.jpg
http://images24.snimka.bg/005483833.jpg

ето рецептата на български
http://www.gotvetesmen.com/recipes/alphabet_list/index.php?alpha … %D0%A5&id=632

ето видоеклип, в който се показва и обяснява всичко
http://www.youtube.com/watch?v=13Ah9ES2yTU

# 218
  • Мнения: 11 743
поправям се за хляба!
Преди да е изстинал напълно го сложиш в найлонова торбичка и я завързах. След около час кората му беше малко омекнала, тя мека не може да стане... и вкуса му сякаш е по-друг. Много е приятен, но все пак по-добре да се пече в тенджера.

# 219
  • Мнения: 186
Ето и аз да покажа мите питки  Simple Smile
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=82950

   

# 220
  • Мнения: 22 867
Ехаааа! Страхотни! irenanu ,   chef  bouquet  bouquet  bouquet

# 221
  • Мнения: 1 283
 irenanu , много хубави са питките. Разгледах ти албумчето - няма как ще даваш рецепти  Peace


pina - много добре изглежда питката, сигурно е с хрупкава коричка, а вътре е въздушна. Поздравления   chef


# 222
  • Мнения: 1 163
Ето и моята от преди малко

# 223
  • Мнения: 156
А ето и моята от снощи: http://images.zelenika.multiply.com/image/2/photos/11/500x500/36 … amp;nmid=84649925
irenanu, страхотни питки!

# 224
  • UK/София
  • Мнения: 7 686


                irenanu , перфектни питки - поздравления!!!!!

Общи условия

Активация на акаунт