Отговори
# 270
Мммм,за вечеря сготвих сач с телешки език,маслен боб,картофки,лук,царевица и грах,с малко масло,зепечено на фурна,накрая поръсих с кашкавал,направо си облизахме пръстите!

Боже, Ванилке, може ли да съм вторият мъж в живота ти  Mr. Green

Не може,не искам и ти да станеш 130кила.... Laughing
Като стана въпрос за ядене...Ванеса май доста добре си похапва!Дани яде една "човешка" филия с масло и маслини/кашкавал,тънконарязано месо,съомга или червен хайвер /когато има/ и краставица или домати черри.Честно казано това го изяжда със зор.На обяд му давам 3 черпака супа с малко хляб,черпаците пак са човешки,но не знам калко грама излиза супата.Следобедна закуска най-често няма,защото правя по-големи интервали между яденета,не го храня през 4 часа,а и като стане късно,а легне в 9:30 /нали не спи на обяд/.Вечеря "здравословно"-за днес ще има пъстърва със салата.Пона риба обича.Иначе тежи 15.200 и е 98 см,само бузи има,надолу не е дебел,макар и да прави такова впечатление.Между яденета доста рядко яде солети или нещо друго,макар,че има доста шоколадови дни,което аз не одобрявам много,но не винаги мога да контролирам.
Колко е висока Вики на Алекс?
Бре,тоз юнак Викич!20кила е доста солидна цифра.Сигурно е от лещата. Mr. Green
НЕВИ,Савко колко тежи?

# 271
Ванилийкаааааааааа искам и аз филийки човешки със сьомга Praynig

# 272
  • на езерото
  Мкп, смятам че няма място за притеснение, според мен Ванеса добре си хапва.При Никол закуската е голям проблем, ако не е на училище е предимно чаша мляко с какао, само ако съм правила палачинки или мекици хапва, на училище предимно закусват плодове с чаша мляко, за обед е супа сирене, принцеси , ориз с пиле, кренвирши със шопска салата или кордон блю отново със салата, пица, понякога и правя и банички защото много обича.Следобедната закуска най често е банан , ябълка или мандарини, става въпрос след 16.30 в училище не им предлагат закуска.За вечеря каквото има за нас това за нея, открихме че много и харесват оризови спагети със зеленчуци, понякога иска само пържени картофи ( тип соте с различни подправки, предимно леко пикантни), обича да пие кисели млека на Нестле.За грамаж ми е трудно да се ориентирам, сервирам и в чинии който са горе долу 25 см в диаметър, не е от най ящните, големи кандърми падат, ако надуши нещо шоколадово просто става страшно ooooh!
  Относно мерките и ние сме 1 метър и 16 кг.
  Ели имам една снимка от дипломата за средно, ще накарам ЛС да я сканира за да видиш за какъв индивид става въпрос Laughing
  Кристинке, браво на твоя юнак за лещата, аз много обичам обаче трябва да си я ям сама и не ми се разправя да си готвя само за мен.

# 273
  • у дома
Привет!

Я да видим кой още не си е разровил мазенцето  Mr. Green  newsm78

Мимка, добре хапва детето - кво се кахъриш. И аз блъскам пюрета - Алете-то си го уважаваме все още. Като няма кой да готви ... Blush

Пинка, мила, тръгвай пак на карате! Никой няма право да ти мачка самочувствието! На този  арогантен професор 3 пъти по-гадно ще му се върне, бъде сигурна в това. Господ си знае работата. Wink
А на теб от все сърце пожелавам да си намериш точната работа и точните колеги и да си натежиш на мястото вече у френско по всички параграфи  Hug

Ели, за амниоцентезата - не съм правила, но съм чела противоречиви мнения. По-скоро клоня към позицията на Деси. Някои твърдят, че е стрес за нероденото и наистина има риск, макар и минимален. И не на последно място високата вероятност за грешка в резултатите. На този етап бих я отказала със сигурност.
Теб вече са те уплашили, и то много. Безболезнена била - направи я за да се успокоиш. Успех на теб и на малкото човеченце.  Hug

По Смайлините описания, аз май съм изкарала Соломончо, верно че 3 дневната Т с нищо не можах да я сваля и се лекувах само с чай и витамин С. За сведение - още кашлям, а колегата който ни зарази пък е имал и драйфус .. Катето и тя се сополиви и кашля , но няма Т. На нея давам бахова ябълка и физиологичен р-р за нослето. Засега крепим положението някак.

Ванилийке, много класни манджи и закусчици приготвяш.  Hug Този сач в какъв съд го печеш  newsm78  А на пара какво приготвяш?
Нашата девойка вече почва да ме тревожи колко много се тъпче - 16.300кг беше на нова година.  newsm78 Вечер като я приберем от градина не спира да яде - изяжда всичко от детската кухня т.е. 150гр супа, 200гр манджа и още 200гр кремче. След целия този пир продължава да обикаля и да повтаря "искам...." И бута в устата всичко до което се докопа и така докато си легне ooooh!

Последна редакция: ср, 23 яну 2008, 09:51 от fastuche

# 274
здравейте!
амиии... Савко е към 12 кг /или съвсем малко над/ и къде 90 см . второто като че ли повече ме дразни / безпокои...  Confused

а за яденето - че не яде достатъчно /Сава, а не Ванеса/, е почти сигурно, но явно и ние не полагаме достатъчно усилия, подробности - след малко, че сега все пак има опит за вечеря... май менюто ни най-прилича на това при Пинка

# 275
  • 42.016399,23.101179
И ние сме от злоядите, ама май и аз не и се впрягам много и не я карам да яде. Ама виж свекито само мрънка. Цяла купа изяжда единствено ако е боб, леща или шкембе чорба. Laughing Иначе сме големи фенове  още на киселото мляко, случвало се е вечер за вечеря да изяда цяла кофичка "НА БАБА", а плодовите на Данон ги пие на един дъх. Боклуци от рода на "Зайо байо" също много обича, но пък и почти не сяда без доматка, краставичка или някакъв плод.
Иначе на последното мерене беше 98см, и 14кг.
Смайли точно Соломоновите острови изкарахме. Ужасно беше, но важното е че вече минаха и сега сме добре.
Дърпа ме да лягаме, после пак ще пишая.........

# 276
Привет:)
Гледам яденето обсъждате, ами...сигурно ще ви учудя всички, но от няколко месеца Марк яде доста малко-поне вкъщи, въобще количествата дето Милена описа ми се видяха огромни, и чак се замислих дали не оставям детето на гладна диета. Като е вкъщи със зор изяжда по много малки количества от каквото и да е, само прясно мляко лочи здраво, по 500 мл на ден ги опатква.
Когато, леко притеснена вече питах в яслата яде ли, лелките решиха явно че съм луда- казаха че му дават винаги допълниелно, че даже и по 2 доп, и ми се изясни защо не иска да яде после вкъщи. Въпреки това, дори като си е у нас болен или уикенда, пак почти не яде. Аз не го насилвам де, и така е 20 кг и 1метър и той...
Странно е малко, щото си е голям  а и преди имахме проблем по-скоро с големия апетит отколкото с неядене...
Ние за сега държим положението поне Соломонови острови няма уж но си е вкъши 2ра седмица- тази седмица реших да го оставя, а миналата беше леко болен.

# 277
  • София
Е кво се оказа - неядящите са по 20 кила, а Ванеса, която добре си хапва, едва ги докарва 14 кг  Laughing За височината не съм сигурна, последно беше към 98 см, ама сега като казва Рали, че Марк е 1 метър, не знам. Той със сигурност е по-висок от нея. Нали  newsm78

# 278
е ти плондир ли искаш да я правиш Rolling Eyes
по правило мацките са по - финни
аз пъксупер много се кефя на дечурлята ни в отчетната - нито едно не виждам да затлъстява, да му личи че не се храни както трябва - това е супер рядкост, деца, да са си в норматаи да се хранят нормално, или греша Rolling Eyes

# 279
Хайде сега и нашето меню и размери да представя.
На закуска - през седмицата вкъщи й правя сандвич, нормални филии /като за нас си/, основно с колбас, сирене и кашкавалче. Изяжда си го, доколкото знам в градината също й предлагат да яде, там естествено, много по-разнообразна храна. Принципно ги информирам, че е нахранена /поне това се старая да сме направили, предвид вечните ни закъснения/. В събота и неделя ядем макарони или пържена филийка - всеки път. На обяд в градината, ако съдя по изнесеното меню, винаги имат супичка, основно и понякога десерт, струва ми се обаче, че порционите хич не са достатъчни. А и нещо друго ми се струва - нашата яде много бавно и сигурно само супата успява да омете. Следобед имат закуска - грис халва, сандвичи, макарони на фурна, тестени изделия... Май си ги изяжда или поне остава много малко неизконсумирано. Посрещам я с една пастичка или някакъв плод /че и два/ - не ми е отказвала, въпреки че "си е изяла всичко"преди това. Вечеря каквото има сготвено, слагам й в чинийка, която съм решила, че е 250-300гр, принципно гледам и салатка да е приложена. Изяжда с манджата от 1 до 2 филийки хляб. Ако сметна, че ястието не е подходящо за нея, и аз прибягвам към бурканчетата, не ми прави проблем, харесва си ги. Не се храни трудно, в смисъл, не я моля, само че е изключително мудна и моткава. Междувременно, преди и след ядене, може да си сложи и още нещо в коремчето - ядки, картофени меченца, плодово млекце или някакви други залъгалки. Шоколад не яде, в смисъл не й се иска. Понякога си хапва само от млечните Киндерчета. За сметка на това локум може да изгълта в промишлени количества! Мерки и теглилки - 98 см, 13 - 14 кг. Кльощичка. Направо ме е яд някой път, че трябва дрехата да й е къса в ръкавите и крачолите, за да я опъне по телцето. Много дълги крайници има и размерите все не й пасват. Confused
МКП, все ще ти казвам по повод онази велика реплика на Ванеска за съвестта ти. Сигурна ли си, че не е заимствана от някой, който "безсъвестно" и не достатъчно предпазливо е коментирал пред нея? Не знам за вашите, но моята попива ВСИЧКО. После го възпроизвежда по безупречен начин и не ми е трудно да разбера кой как се държи - било то учителка в детската, или детенце, или някоя баба, пък дори и себе си познавам в много случаи. Mr. Green

# 280
  • у дома
Мимка, Ванеса е доста стройна  Wink Марк не ще да е много по-висок от нея , но държи първенството Simple Smile

А мъжете ни тука добре наддават и на ръст и на тегло  Peace  Grinning

Неви, Ежко сега е дребничък, но мисля че ще навакса по някое време на ръст и ще надмине всичките ни девойки  Wink

Люси и ние сме почитатели на "укумчита" (локумчета) и на всичко сладко вече - само че аз гледам да я ограничавам- рядко купуваме нещо сладко освен шоколад.
A Дилята и тя доста добре хапва - даже и филийки Simple Smile

Последна редакция: ср, 23 яну 2008, 10:41 от fastuche

# 281
Фъстъче,от Метрото съм взела сач точно за тези цели PartyАз самата много обичам сачове,но ги предпочитам зеленчукови.
Много бих искала да имам отношението на ЧОЧА,знам,че детето няма да остане гладно,ама пустият режим ме тревожи.Не че имаме някакъв,който да спазваме стриктно,но това комунистическо ядене под час не ми дава мира...И ако не знам,колко е ял лекичко се дразня /поради тази причина не обичам да ходя с Дани на гости или по ресторанти,защото там хапва точно 3 залъка,ни в клин,ни в ръкав.Ни закуска,ни вечеря.Тогава предпочитам нищо да не яде,ами да си го нахраня вкъщи.Също така държа на обяд да яде супа.В изключителни случаи,ако пътуваме и няма как да спрем,например,"приемам" да яде нещо сухо,но душата ми не го приема за обяд.

# 282
  • София
Ванилка, аз съм същия кукумицин. Като че ли кой знае какво ще се случи, ако не яде супа на обяд или ако хапне по няколко хапки. Затова и в ресторанти като ходим съм единствената откачалка, която винаги поръчва супи, разказва приказки, търчи след детето си с вилица и следи с трескав поглед колко е останало в чинията. После се терзая, че не съм я нахранила в къщи....Направо съм си луда. Истина е, че напоследък Ванеса не е толкова трудна с храната, но все още ядем пред телевизор, баламосваме се и прочие номера, защото иначе не си изяжда порциите, губи търпение на 3-тата хапка, а аз съм си внушила, че трябва да си изяжда всичко.

Люси, не само допускам, ами съм и сигурна, че го е прихванала от някъде. Сигурна съм, и че няма представа какво точно казва, беше смешно, защото по чиста случайност го изтряска много на място. Например сега непрекъснато повтаря "майка плаче" - това е от баба й явно, а втората част "грамофон свири", не го е запомнила. Както и навика да преследва котката с пръчка и да крещи, че ще й "строши тиквата" и че е "негодник"- почерк и лексика на "бабка" й.

Напоследък имаме голям проблем със заспиването. Иска да й стоя в стаята докато заспи, вечер се разбужда и се примъква в нечие легло  ooooh! Много ми е терсене, защото тя принципно нямаше такъв проблем, лягаше си, даже по едно време и лампата гасяхме. После имаше един период, в който ме държеше до кошарата си, който отмина, и сега пак - но вече няма решетки да я задържат в леглото и по цели нощи кръстосва из къщата - я при баба си, я при мен.

# 283
Виктор ходи из нас и бие дядо си по главата с думите "Главо проста, главо проста, дахитриха те овните" Crazy
на баща си вика мацо" щото това значело, че го обича Crazy
на Нерон му вика смръдльо и го бие с една огромна пръчка Crazy
а на баща си се кара с пръст, на висок тон и го наказва.............вика му пикльо Rolling Eyes
от кой ли го е чул Joy

аз съм с фикс идея единственно и само за хапването на сурови плодове и зеленчуци. за мое щастие той обожава такива, и за сега нямам ядове. Всичко друго яде под форма и начин, който той сам си харесва Crazy

а относно спането вече ми писва, идва ми в повече - 3 години лигавене - трябва да лежа до него, да му държа ръката и да го целувам постоянно........е и той мен,което си е кеф, ама понякога просто искам да легне и да заспи ебаси сам

# 284
  • у дома
Ох Миленка, сега ме улучи по болното място.
И ние сме много зле със заспиването.
Започва се от обличането на пижамата - страшно се кефи да ни разиграва да я гоним я с горнище, я с долнище. Търчи из целия апратамент и пищи от кеф, докато аз или Тео я гоним. Като я сгащим някъде пък започва едно лудо ритане, направо сме в чудо вече.  ooooh!   

Следва скачане по матрака и всякакви гимнастически изпълнения- кълбета, челни стойки, танци, хвърляне на възлавници по пода и прочие.
Когато най-сетне угасим лампата се кротва - за 5 мин.
Сама не заспива - ако няма никой на леглото до нея - направо надува гайдата или излиза от стаята и идва при нас.
Стигнала съм дотам, че си лягам до нея и й казвам ако иска да спи , да прави каквото ще, да излиза навън в тъмното ако така й се иска, само да не ми пречи да спя на мен. И се обръщам на другата страна. И заспивам - преди нея.
Имаше и период в който се катереше по мен и държеше да заспива върху мен. Не изтърпях дълго време и се отучихме с малко бой.
Понякога тя става и излиза по нейни си задачи в късни доби.  ooooh!
Излишно е д аказвам че сутрин я обличаме докато спи, щото не й се става рано.
Вдигнала съм ръце вече - чакам да го израсте и да се кротне.   

Някой има ли идея кога ще се случи това?  newsm78

Последна редакция: ср, 23 яну 2008, 11:08 от fastuche

Общи условия

Активация на акаунт