Австрия - тук празнуваме Свята нощ и Силвестър!

• 16 666
  • 286
  •   1
Отговори
# 210
За щастие не съм имала сериозни дерматологични проблеми, а за дреболиите ходя при кварталните лелки. Но мой познат с много сериозни проблеми (меланома), който предполагам че се е информирал доста за кожните лекари, горещо ми препоръча Dr. Waltraut Rauschmeier, Gilmgasse 5, 1170 Wien, Тelefon 486-03-93.

Елфльо, и от мен честито ви захранване! Laughing Как се справяте с пшеничната алергия? овладяхте ли я? След като сте толкова алергични и ти и детето, не ви ли е малко рано за захранване? Извинявай за тъпия вапрос след като вече си захранила, но винаги можеш да спреш и да изчакаш малко ако размислиш. За алергични деца или деца на алергични родители се препоръчва захранване не преди 6 навършени месеца, че дори и по-късно. В тези случаи също се препоръчва да не се въвежда по повече от 1 нова храна на седмица през първата година.

# 211
Мерси   bouquet на всички, моито дадоха координати на дерматолози. Ще се опитам да си запазя час при някой, защото тия процедури,които искам да направя трябва да се направят преди пролетта.

Сара,освен лекаря, който ти е посочила ЛаДолче в Голденец Кройц ми е препоръчан на мен и д-р Полак. Никога не съм ходила при тях,  така че не мога да кажа нищо повече за впечатления.

Свити, и на мен ми е интересно каква е тази карта. За пръв път я чувам  newsm78. Иначе ние сме с кабел към upc, но пък и българска телевизия не ми липсва. Даже като се прибера освен да изгледам някой филм друго не ми се гледа.

elfljo, честито ви първи спътки с лъжичката. Приготви се за голямото цапане  Laughing. И аз като Вяра знам,че при алергии се препоръчва захранване след навършени 6 месеца, но вие все пак сте близко до това време, а и ако детето (е не мога на това твое хубаво момче да му кажа БомбЮ) се чувства добре от новата храна - успех в това начинание! Дано мине леко захранването ви и скоро всеки от вас да яде само предпочитани  Grinning храни.

Лек ден от нас   bouquet

# 212
Здравейте! освен, че ходя по цял ден като гладно боливийче и и мечтая за кексове, шоколади и други грешни неща току що се върнахме от  болницата. Даниел има кръв в акото и ще даваме втора проба за изследване. Отново се засилиха обривите  и се чудя дали е от захранването или от това, че  второто зъбче се кани да пробие. Иначе се кефи на пюрето. Другата седмица ще му правят ултрашал на стомаха. Не знам дали ще видят нещо.  Тук ми се струват доста пестеливи в изследванията.

# 213
Здравейте  Laughing
Милото бебе Даниел (и аз не мога да се пречупя да му кажа Бомбю). Много кофти, по едно време и Виктор беше така. Един ден имаше много тъмно ако, изследванията показаха и кръв, мина от само себе си. Но като се сетя какво ми беше  #Crazy. elfljo, видима ли е кръвта, колко време я има и промени ли се цвета на акото. Дано се оправи  по-скоро Praynig
За среща не предлагам, защото се провалих като организаторка като предложих на 6.12 без да се сетя, че е Никулден. Ама чакам някой друг да предложи. Въпреки, че честно да си призная тия дни се разправях с Finanzamt и WGKK и не бях никак добре настроена. Но лудите ме пуснаха и вече съм freundlich. Така че ставам за срещи  Wink
Като кодираха (или там каквото ги направиха) австрийските програми си взехме сателитна от Бг и съм много доволна.
Виктор вече дава зор да излизаме. Лек ден Hug

# 214
Не, кръвта не е видима. Днес се изака след захранването за първи път. Захраних го във вторник а последно ака в понеделник. Консистенцията е като пюре. Това нормално ли е? Преди това е бил само на кърма.
Вяра, вярно е това за късното захранване, но много хора ми казаха, че след като са захранили са изчезнали стомашно-чревните оплаквания на децата им. Сега не ям нищо зърнено ( не само пшеница) и пак е с обриви.
На някоя от вас правили ли са изследване на кърма? Къде се прави такова нещо?

# 215
Elfjo, извинявай, пак ще се повторя, но много жал ми става за детенцето така както описваш нещата.  Sad При това положение аз бих спряла със захранването поне докато ви минат изследванията. Освен това ако вярвам че проблемите са на хранителна основа, бих опитала за седмица-две да храня детето с АМ за да видя дали ще има промяна. Но това си мсиля че бих направила аз в сходна ситуация, а ти си майката и знаеш най-добре кое е добро за твоето дете.

# 216
С удоволствие бих минала на АМ, но не иска да пие от шише Sad. Ако искаше отдавна щях да спра кърменето. Чудя се сега обривите от пюрето ли са или от нещо, което аз съм яла.

# 217
Elfljo за изследванията си права, не само, че са пестеливи ами трябва да настояваш и да досаждаш.  Навремето имаше един Проф. Попов в АКХ, един път бях при него и ми се стори много, много добър, но тук става въпрос за преди 6-7 години. Така и не разбрах дали му е само фамилията българска или говори български, но това и не ме е много интересувало. Проф. Венингер го препоръчвам от опит и на теб, той беше детският лекар при раждането на дъщеря ми (секцио). Той си е предимно неонаталог (не знам дали е правилно написана думата), но аз и досега му се обаждам ако се наложи и през ноща. Той сам ми даде всичките си телефони. Това за мене беше много важно. Не съм чакала никога повече от 10 минути и така си подрежда термините, че съм почти винаги сама в чакалнята а като излизам най - много още някое семейство да чака.
За тази алергия съм чувала, че се взима кръвна проба, за да се докаже съществуването на положителни антитела (много тъпо звучи, дано да се сещаш какво искам да кажа). От друга страна съм чувала и за така наречената Мутермилхалерги или пък за ЛактАзе Мангел (не е Лактозе), за съжаление не познавам нито един Kindergastroenterolog.  Sad

# 218
Влизам да поздравя Рени по случай нейния Рожден ден
    bouquet
и да ти пожелая много щастие
много любов и всеки ден
детски усмивки да радват
твоето сърце

# 219
  • Vienna
Една голяма Торта за Рени!

За педиатрите няма да се изказвам. До ден днешен търся някой който и да е наблизо и да е добър. От Полак не съм възхитена, напротив.... Нищо че е професор. Венингер не го познавам. За Мутер-кинд паса и за ваксините мисля че е все едно къде се ходи, но недай си боже се разболеем!
Иначе искам да споделя че ми е много хубаво да се занимавам само по половин ден с дете. По добре се разбираме с Мира!
Кой му се ходи на Зоологическа градина ако се оправи времето?

# 220
Честит рожден ден РЕНИ!
Много усмивки, любов и късмет!

bouquet

*Diana* , Бахблютен не знам дали има във всяка аптека и дали можеш да си поръчаш комбинация, но Нотфалстропфен има навсякъде.

elfljo  аз също не бих избързала със захранването във вашия случай. Моята дъщеря я водеха алергично обременена, поради алергия на бащата и въпреки, че не показа към нищо алегична реакция, давах по 1 нова храна седмично. Започнах едва след навършване на 6 месеца.

# 221
 nbirthday Ренка  newsm51 много здраве, радост и сбъднати мечти на теб и цялото ти семейство  Tada

# 222
РЕНИ, 4естит рожден ден   bouquet 3драве и Щастие в теб и около теб.

Инфо 3а бг-телеви3ионна карта има на страницата им виж http://www.itvpartner.com/chanels.php. Братов4ед ми я купи в един от офисите им, има покритие в цяла Европа, бг в Англия съЩо гледат с такава карта, оттам полу4их и инфото 3а нея. Може да се предплати и 3а 12 месеца, 1. година плаЩаме около 13 лева месе4но, имаш големите 4астни телеви3ии като канал1, нова телеви3ия, 7 дни, би ти ви + 300 4ужди като FOX Life, Animal Planet, Fox Crime, national geographic. От втората година е 8,60 месе4но. Майка е мн Щастлива - и Слави гледа, и бг musical idol, и .....

добър кожен лекар и а3 търся, мерси ви 3а предложенията.

elfljo, и а3 бих и34акала с 3ахранването.

3нам 4е писахме 3а онлеин-аптеки, но сега не мога да намеря мястото, ако някой слу4айно се сеЩа да каже, 4е съм болна и трябва да си купувам лекарства.

# 223
РЕНИ,
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН
Бьди zдрава и никога да нямаШ никакви грижи

smile3525 newsm59

# 224
  • Vienna
  bouquet
4естит рожден ден Рени  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт