Австрия - тук празнуваме Свята нощ и Силвестър!

• 16 661
  • 286
  •   1
Отговори
# 225
Рени, честит рожден ден!  smile3525
Желая ти много щастие и да се сбъдне всичко, за което си мечтаеш! И много лЮбов и радост от твоите двама мъже!

Меликат,   bouquet Точно Нотфалстропфен исках да пробвам.

Снощи някой да гледа най-доброто от фашингспрограмите от изминалите няколко години по ОРФ1? Много се смях като запяха на чист бълг. език "Болен ми лежи Миле Поп........"

Свити, нещо такова ли ти трябва? http://www.apotheker.com/index.php
или списък на дежурните през почивните дни аптеки? Бързо оздравяване   bouquet

# 226
*Diana*, то4но такива аптеки ми трябват, мн ти благодаря.

# 227
Още веднъж, Честит Рожден Ден, Рени!

И аз съм една голяма бяла птица... А ти защо не си каза, ами ме остави да си живея в неведение?

# 228
Момичета, да ви разкажа на нас какво ни се случи и ако някой има идея - да дава съвети

Та ние бяхме 3 дни във Вилх.щпитал - павилион 5 -Психосоматичен, за ессщьорунген - бяхме с таткото тримата, правиха изследвания на малкия всякакви - кръв, урина, ехограф - всичко наред, само пробата за алергия към млякото ще бъде готова чак в понеделник и с една дума нищо органично. Правихме видеоауфнамен....като взе да го тъпче тая лекарка с някаква гъста каша от незнайно естество идваше ми да я  #2gunfire
 На първия ден му писна на нашия татко, на втория на мен, а да не говоря за бебчо - смени си целия режим, въпреки че разполагахме с добре обзаведена стая и т.п. и на третия ден споделихме с лекарката, че е време да си ходим, /уговорката беше за 2-3 дни, от които половината бяха загубено време и премятане от една кълка на друга на леглото   Laughing    ......хванахме си чантичките и обратно, като моят мъж подписа ентласунг геген ерцтлихен рат /не ми се пише на немски/ и  тя каза, че ни пуща за 4 дни, след което сме били длъжни   отново да ни приемат!!!??????  Thinking newsm78    - в това е въпроса, ако не сме идели след 4 дни щяла да пише анцайге в Магистрата за Югендлихе...
 А да спомена и още нещо - в този павилион имаше майки на по 20-30-40 дни престой и бяха шокирани как така ние си тръгваме, а те не можели????
  Моят мъж е чувал за това, аз пък нямам никаква идея, знам как е само в БГ, можете ли да ми разясните това дали съм ДЛЪЖНА да се върна, което ми се струва много нелогично, а и е против нашето желание  и това с анцайгето - не ми е много ясно??????
  Благодаря ви предварително за съветите и мненията

# 229
Здравейте мами от Австрия!
Бих искала да ви попитам нещо. Мой близък се нуждае от лекарство, което в тази си форма(високи милиграми) го няма в Бг. Имаме познат, който може да го вземе, но не е наясно с каква рецепта? Ще свърши ли работа бг- рецепта на латински с подпис и печат или не се признава? Дайте съвет, че ни е нужно лекарството Hug  bouquet Hug

# 230
  • Виена, Австрия
Честит рожден ден Рени!  newsm59
Бъди жива и здрава и все така обичана майка и съпруга! Желая ти много щастие и сбъдване на най-съкровеното ти желание!  Kissing Heart  smile3525 
Весел празник!!!   party023  dance  cheers

# 231
  • Vienna
Бих искала да ви попитам нещо. Мой близък се нуждае от лекарство, което в тази си форма(високи милиграми) го няма в Бг. Имаме познат, който може да го вземе, но не е наясно с каква рецепта? Ще свърши ли работа бг- рецепта на латински с подпис и печат или не се признава? Дайте съвет, че ни е нужно лекарството Hug  bouquet Hug
В Internationale Apotheke на Ринга срещу хотел Империал взимат всякакви рецепти според мене.

Clementina това с Анцаигето е така: могат естествено да го направят ако са на мнение че детето е застрашено. А това е относително както знаеш. Не знам как е положението при вас, но бих отишла и бих говорила с лекарката. Те  по принцип там са много добри и прослувути и няма да ви държат без причина.

# 232
Честито Рени!

Клементина, ами ако им кажеш, че детето е започнало да се храни нормално? Добре, че го казваш това за престоя в болницата да не вземат и нас да ни приберат за месец два  Mr. Green То там май е като в лудницата - веднъж влезеш ли няма излизане. После защо кранкенкасата била пред фалит!!!
Четох  нещо интересно за алергиите, който се интересува да погледне.  Там, където пише за алергиите при бебетата е особено интересно.
 http://www.mueller-burzler.de/art_allergie-report.html

# 233
sunshine3, утре повечето аптеки не работят, но в понеделник мога да попитам трябва ли рецепта. Ако искаш напиши името на лекарството.
Клементина, дано ви се размине дълъг престой Hug. Успокои ли се, че детенцето е добре?
По този повод да питам - на Виктор му се налага козметична урологична операция и аз също съм се запътила към Wilhelminenspital, въпреки че Donauspital ми е много по-близо. Някой ако има мнение за или против някоя болница моля да сподели. Става въпрос за детска урология. Аз във WSP съм ходила 3 пъти в KinderAmbulanza и съм 100 пъти по-доволна отколкото в Donauspital. Но пък съм чувала, че Geburt Stationa им е под всякаква критика.  newsm78

# 234
Ritamae - опитахме се да говорим с лекарката Dr.Schwarz-Gerö тя се занимава с децата и е доста известна, но при нея се води само монолог, не дава думата на никого, аз така и не можах да се включа в ефир, изслушахме я, нямаше друг начин, два часа повтаряше едно и също и колко ни е било умно детето, колко лесно можело да се оправи проблема, колко добре сме се държали като родители .....и...като и казахме, че си тръгваме  започна друга песен да пее - как сме си отглеждали Монстър, как ние двамата сме били психично недобре......бяхме с моя в шок  #Crazy и това още повече ни накара да излезем от там. А и успях да видя подхода и - лъжицата, кашата гъста като камък и детето да се маже и нацелва устата. Бях побесняла  #2gunfire
   Може и да има добри лекари, но пък нали като няма пациенти и гледат да те държат в болницата  и да ни губят времето, за да получават от касата.

elfljo - при нас проблема започна по същия начин като при вас, не искаше от шише да пие, само си сучеше и един ден отказа и да суче - и до ден днешен не иска да пие от шишето. А каквото и да им кажа, ако ме викнат за контролен преглед ще лъсне лъжата.   Обмислям преселване в България за няколко месеца при мама   Laughing

# 235
Ани, аз се успокоих, че нямаме органични отклонения, ...ама като не яде????  Доволна ли остана от нашата Елтерн-Кинд докторка тая седмица???

Незнам защо, но всички лекари пращат децата само във Вилх щпитал??? Имат много детски отделения, но аз лично се разочаровах тотално.
Дано операцията ви да мине добре и безболезненно, че аз като го държах моя докато му вземаха кръв от вената на крачето той плачеше милия и аз с него, ...ама нали сме майки - изживяваме всичко двойно

# 236
Renny, честит Рожден Ден и от мен!   Gift

Момичета направо ме стряскате с тези есщöрунген. Въз основа на какво се получават?
И това за болницата и за анцайегето не го бях чувала... Пълен ужас  Shocked

# 237
Честит Рожден Ден Рени, много, много щастие и приятни моменти с Филипчо и Краси!!!
Приятно изкарване на празника и късмет и успехи във всичко!

# 238
sunshine3, доколкото знам ако лекарството се продава срещу рецепта, не може тя да е от България, но щом Анна се наема да провери, вероятно ще получиш по-точна информация.

Клементина,
съжалявам за проблемите които имате. Вече от много места чувам че болниците много безжалостно точат касите, но това не е австрийски патент, има го и в други държави. Явно проблемът е в системата. В какво се заключават вашите есщьорунги?

Някой може ли да ми препоръча нещо бабешко или медицинско за силна суха кашлица. Моето дете кашля по малко от 2 дена, но днес много му се засили кашлицата, много се мъчи горкото, кашля и като спи, тъй че не може и да спи много добре. Забелязахме и че небцето и е побеляло. Хич не ми се иска да тичаме утре по болници, тъй че ще съм благодарна за всякакви съвети. Аз давам капките Пилка и сироп за кашлица Проспан, но засега ефектът е никакъв.  Sad

# 239
... една голяма бяла птица...
Много го обичам тоя израз  Wink. Заедно с нежното определение "кифла" ми напомня за една моя приятелка и сега се посмях сама.

В Internationale Apotheke на Ринга срещу хотел Империал взимат всякакви рецепти според мене.

В тая аптека преди години и без рецепта ми дадоха едни ампули, че и от Германия ги поръчаха.
sunshine3, и аз мисля че няма проблем да се вземе лекарството с рецепта от БГ, само цената ще е по-висока. Имам позната, която редовно купува за близките си лекарства с бг рецепти.

Вяра, миналия месец пробвах една бабешка рецепта за кашлица, която се оказа, че била на Димков, а на мен ми я каза една приятелка румънка. Но след няколко сиропа не ми се ходеше само за кашлица уикенда по лекари и я направих, а тя се оказа ефикасна. Та: сваряваш 5 счупени ореха,1/2 глава червен кромид лук и 1/2 л вода. Вариш докато сиропът стане 1/2 и слагаш 3 л. мед (аз сложих само 1). Давах по една лъжица сутрин и вечер и успокои кашлицата.

А аз чакам по нощите да кацне самолета от София! Е,кацна с 2 часа закъснение ама и това е нещо. Вече човек въобще не може да планира пътуване от и до БГ със самолет с тия мъгли  Twisted Evil

Общи условия

Активация на акаунт